Pesto z liści bazylii to klasyka, natomiast pesto z liści rzodkiewek to powiecie że to nie pesto? no może i tak ale smakuje wybornie i jest
Moje Małe Czarowaniekilka dni. Pesto używam do makaronu, do posmarowania chleba zamiast masła, do aromatyzowania kaszy lub ryżu. Z mojego doświadczenia: najlepiej dobrać liście tak, by jeden smak był wyrazisty (np. rukoli czy bazylii w większej ilości) i dopełnić neutralnym smakiem roszponki czy mniszka. Jeśli do pesto dodamy dużo czosnku niedźwiedziego zwykły możemy pominąć lub dać go znacznie mniej. o walorach
Gotuj Sam!I kolejny pomysł na lekki, dietetyczny obiad - zupa warzywna gotowana na piersi z kurczaka. Do zupy dodałam młodą włoszczyznę i seler naciowy. Poniższa zupa idealnie smakuje
Ugotowaćskładniki: 1000 ml rosołu 1 puszka pomidorów w zalewie 1 łyżka koncentratu pomidorowego 30% 1 żółtko 2 ząbki czosnku 60 ml śmietany 18% sól, pieprz do
Domowy Smak JedzeniaSałatka z kozim serem i figami to idealne połączenie zarówno fig i koziego sera. Oba te składniki świetnie się ze sobą łączą, a ponadto pięknie komponują
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Lekka potrawka na bazie dzikiego ryżu, aromatycznego, wyraźnie przyprawionego fileta z kurczaka, zielonego groszku, kukurydzy oraz chrupiącego brokułu i prażonych orzeszków. Składniki: 450g fileta z kurczaka
Szalona Kuchnia EwelinyChyba każdy z nas lubi rosół. Jest dobry na chorobę, złe samopoczucie czy po prostu gorszy dzień :). Rosół wegetariański to mówiąc prościej rosół bez dodatku mięsna
greengoodiesChyba każdy z nas lubi rosół. Jest dobry na chorobę, złe samopoczucie czy po prostu gorszy dzień :). Rosół wegetariański to mówiąc prościej rosół bez dodatku mięsna
greengoodieswszystko. Kluczowy dla smaku dania jest sos enchilada . Można kupić gotowy, ale w domu przyrządzicie go w 10 minut. Dość długo szukaliśmy dobrego przepisu na sos, testując różne wersje. Na polskich blogach zasadniczo obowiązuje ten sam schemat, żeby tortille zalać zwykłym sosem pomidorowym. To też dobra opcja, jednak lepiej sprawdzi się z makaronem. Sos enchilada to coś zupełnie
Niedzielny kucharzgłową”. Pewne dania są dozwolone, nie należy jednak przesadzać i jeść ich codziennie. Burgery przygotowuję raz na 2 tygodnie, zazwyczaj w niedzielę i jest to swojego rodzaju uczta dla zmysłów. Kanapkę podaję z opiekanymi ziemniaczkami i jogurtowym czosnkowym sosem. To naprawdę smaczna odmiana, szczególnie że dieta NaturHouse zezwala na zjedzenie makaronu, kaszy, czy ziemniaków tylko
Rusty Forkksiążce są pożywne, dania obiadowe bardziej lekkie, są też przekąski, kolacje, koktajle i niskokaloryczne desery. Jeśli chodzi o przepisy są bardzo różnorodne. Na śniadanie możemy zjeść musli z kiwi i borówką amerykańską, owsiankę, tortille, jajecznicę z kurkami, kanapkę na ciepło z awokado, frittatę lub sałatkę. Obiady to zupy,faszerowana papryka, różne makarony, sałatka z cieciorki z czerwoną cebulą
kruche babeczkiDzisiaj na blogu wegetariańska wersja lasagne. Farsz stanowią pieczarki i cukinia oraz ser z niebieską pleśnią. Zrezygnowałam z sosu pomidorowego, a każdą warstwę makaronu polałam sosem
Czerwień i błękitpopularnego dodatku do dań mięsnych. * ze szpinakiem i nasionami konopii Druga już wersja z dodatkiem superżywności. Nasiona konopii, które mają lekko orzechowy smak, świetnie komponują się ze szpinakiem, a w dodatku są świetnym źródłem białka, witamin B, E oraz kwasów Omega-3. Tutaj również nie pożałowano nasion słonecznika. Pasta pasuje do makaronu, zastępując pesto. * z komosą ryżową
Poranek na słodkojest ” , odkrzykuję ” makaron” , to słychać tupot małych nóżek na schodach . Więcej pytań nie zadają , a sałatka znika w magiczny sposób , tak jak dzieciaki zaraz po posiłku " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Fajne , proste danie o lekkim orzeźwiającym ogórkowym smaczku , coś w stylu tzatzyki
Ogrodnik w podróżyczęść w wykonaniu tego dania;-) dodajemy sól, pieprz i papryki no i smażymy dalej;-) W między czasie, w garnku gotujemy passatę pomidorową ze startą na małych oczkach marchewką, Dodajemy do gotującej się passaty zawartość patelni. Doprawiamy solą, pieprzem, oregano i bazylią. Gotujemy od 15-20 min i VOILA! Proste prawda? Podajemy z makaronem spaghetti - u mnie zawsze Lubella
Restauracyjka Literacka