dania z makaronem - 15009 przepisów (strona:696/1001)

Lasagne z cukinią, pieczarkami i serem pleśniowym 189

Dzisiaj na blogu wegetariańska wersja lasagne. Farsz stanowią pieczarki i cukinia oraz ser z niebieską pleśnią. Zrezygnowałam z sosu pomidorowego, a każdą warstwę makaronu polałam sosem

Czerwień i błękit
Kilka słów o pastach kanapkowych NAbio. 171

popularnego dodatku do dań mięsnych. * ze szpinakiem i nasionami konopii Druga już wersja z dodatkiem superżywności. Nasiona konopii, które mają lekko orzechowy smak, świetnie komponują się ze szpinakiem, a w dodatku są świetnym źródłem białka, witamin B, E oraz kwasów Omega-3.  Tutaj również nie pożałowano nasion słonecznika. Pasta pasuje do makaronu, zastępując pesto. * z komosą ryżową

Poranek na słodko
Orzeźwiająca sałatka z ravioli i ogórkiem 164

jest ” , odkrzykuję ” makaron” , to słychać tupot małych nóżek na schodach . Więcej pytań nie zadają , a sałatka znika w magiczny sposób , tak jak dzieciaki zaraz po posiłku " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Fajne , proste danie o lekkim orzeźwiającym ogórkowym smaczku , coś w stylu tzatzyki

Ogrodnik w podróży
SPAGHETTI BOLOGNESE FIT - ulala... 272

część w wykonaniu tego dania;-) dodajemy sól, pieprz i papryki no i smażymy dalej;-) W między czasie, w garnku gotujemy passatę pomidorową ze startą na małych oczkach marchewką, Dodajemy do gotującej się passaty zawartość patelni. Doprawiamy solą, pieprzem, oregano i bazylią. Gotujemy od 15-20 min i VOILA! Proste prawda? Podajemy z makaronem spaghetti - u mnie zawsze Lubella

Restauracyjka Literacka
Spaghetti pomidorowe 111

Pomidory w szklarni dojrzewają na potęgę, nie mówiąc o ogórkach, cukinii. Dzisiaj przedstawiam spaghetti z sosem ze świeżych pomidorów. Oczywiście najważniejszym elementem w tym przepisie jest

Smaki Ewy
Zupa laotańska Khao poun z Pascalem Brodnickim 116

miseczek nałożyć sałatę, kiełki, makaron ryżowy, marchewkę, zalać zupą i dodać posiekaną kolendrę. Dopraw do smaku.  Między innymi taką wspaniałą zupę przygotowaliśmy podczas warsztatów z Pascalem Brodnickim, które zorganizował Lidl Polska w studio kulinarnym CookUp .   Pascal Brodnicki jest jedną z twarzy Lidl Polska. Razem z Karolem Okrasą, co tydzień przedstawiają swoje propozycje dań z produktów dostępnych w sieci sklepów Lidl. Spotkanie było poświęcone orientalnym smakom. Tym razem w warsztatach uczestniczyła moja Córka, która jest miłośniczką kuchni azjatyckiej i dań szybko przygotowywanych. A właśnie takie dania, na przygotowanie, których potrzeba nie więcej niż 30 minut, były w programie spotkania, które miało na celu przybliżenie nam produktów z azjatyckiej oferty Lidl

królestwo garów
Pieczone sajgonki, Chicago 172

fareast-language:EN-US;} Danie jest bardziej sycące, gdy dodamy do niego białego ryżu. Jemy sajgonki, maczając je w sosie. Pasuje do nich również surówka z kapusty pekińskiej i szczypiorku doprawiona olejem, octem ryżowym i solą. Składniki na około 25 sztuk: ½ kapusty pekińskiej 1 opakowanie mieszanki chińskiej (warzyw i grzybów) olej ½ opakowania makaronu ryżowego 1 filiżanka ugotowanego białego ryżu

Qlinarnie i Qlinarnie
DYNIOWO-PIECZARKOWY GULASZ imbirowy 151

sproszkowanym imbirem (łyżeczka dla dania aromatycznego, 2 łyżeczki dla pikantnego, 3 i więcej dla amatorów ognia w ustach ;)). Mieszamy i podlewany troszeczkę wodą, przykrywamy pokrywką. Teraz przygotowujemy pozostałą część obiadu - u nas jest to wyciąganie ziemniaków z piekarnika (tak, tak, znowu, uwielbiamy ziemniaki z piekarnika!) ale równie dobrze może to być odsączanie makaronu lub wykładanie kaszy/ryżu, dynia

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Zapiekanka warzywna 110

Składniki zapiekanki: 1 por 1 mały bakłażan 1 mała cukinia 1 mały kalafior 2 papryki: czerwona i żółta 2 cebule 1 ząbek czosnku 400 g pomidorów

upichcic
ZAPIEKANKA Z KASZANKI, ZIEMNIAKÓW I KAPUSTY KISZONEJ 285

Kolejny przepis z kaszanką w roli głównej, którą serwuję u mnie w domu od czasu do czasu. Może być to pomysł na obiad albo gorącą kolację

Walijskie Pichcenie
Jesienny kociołek, czyli leczo 150

pyszne, szybkie i rozgrzewające danie w sam raz na jesienne chłody. Kojarzy mi się z tą porą roku ze względu na kolory warzyw.   Sposobów na leczo jest mnóstwo, jedni dodają cukinię, inni wolą wersję na ostro.   W moim natomiast nigdy nie może zabraknąć właśnie cukinii i dużej ilości papryki. Idealnie pasuje do makaronu, ziemniaków czy chleba

Fabryka pomysłów
Zupa z dyni na mleku z zacierkami 96

Kolejna propozycja na danie z dynią w roli głównej. Tym razem zapraszam na pyszną zupę z dyni na mleku! Bardzo kremowa, o delikatnym dyniowym smaku i blado żółtym kolorze, z pysznymi domowymi zacierkami. Zrobienie zacierek jest bardzo łatwe, ale trochę mozolne. Zatem jeśli macie w domu małych pomocników, poproście ich o pomoc – na pewno chętnie Was w tym wyręczą(...)Jeśli jednak nie mamy zbyt wiele czasu, zamiast zacierek można użyć drobnego makaronu. Kto lubi jeść na śniadanie (lub kolację) zupę mleczną, ten na pewno nie zawiedzie się smakiem mlecznej zupy z dyni. A wręcz może być to dla niego miła odmiana :) Zupę z dyni warto podać w naturalnej wazie: wydrążonej dyni :D Składniki (na ok. 4-5 porcji): Zupa

MyCookBook.pl
MAKARON Z FENKUŁEM CZYLI KOPREM WŁOSKIM 126

energetyczną jest często wykorzystywany do przyrządzania różnych sałatek i potraw w dietach odchudzających. Anyżowa nuta to bonus, dodatek, którym warzywo przyprawiła natura. Jest ona delikatna a szczególnie w daniach ciepłych anyżowość się gubi, a zostaje jedwabista, delikatna materia, wdzięcznie przyjmująca smak dodatków. Olejki lotne fenkułu bardzo korzystnie wpływają na trawienie,  mają też korzystny wpływ na system nerwowy(...)neutralizuje wolne rodniki. Zawartość potasu sprzyja obniżeniu ciśnienia krwi, zapobiega udarom i zawałom. Z kolei błonnik obniża poziom cholesterolu. Zarówno smażony, jak i surowy fenkuł może być dodatkiem do makaronu. I właśnie dlatego postanowiłam połączyć w dzisiejszym przepisie oba te składniki. Składniki: korzeń fenkułu włoskiego cebula kapary czarne oliwki suszone pomidory czosnek papryczka chili łyżka masła oliwa z oliwek pasta

potrawyregionalne
Chorwackie kotleciki zapiekane w sosie pomidorowym 930

przygotowane z wołowiny. Moje dzisiejsze danie to miks kuchni chorwackiej i włoskiej. Nie mogłam się zdecydować, czy chcę zjeść spaghetti z klopsikami, czy cevapcici. Połączyłam te dwa dania w jedno i wyszło pysznie!   Składniki: 0,5 kg dobrej mielonej wołowiny (u mnie oprócz wołowiny jest dodatek mięsa z indyka, które chciałam wykorzystać) 2 czerwone cebule(...)gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Sos wlać do żaroodpornego naczynia. Ułożyć w sosie kotleciki i zapiec przez ok. 10 minut w temperaturze 180 stopni. Podawać z makaronem i świeżo startym parmezanem

Kulinarne Inspiracje
Rzym w 3 dni – gotowy mini przewodnik! Co warto zobaczyć? – dzień 1 66

jedno z najlepszych targowisk w Rzymie. Znajdziecie tam dosłownie wszystko, począwszy od świeżych ryb, przez owoce, warzywa (niektóre widziałyśmy po raz pierwszy w życiu na oczy!) przyprawy, makarony itp. Jeśli chcecie się chociaż przez chwilę poczuć jak lokalni to koniecznie odwiedźcie to miejsce. – Ristorante Colosseo “Luzzi” – To pizzeria, do której chciałyśmy się udać. Wiele dziewczyn polecało(...)facebooku. Niestety okazało się, że w środy jest nieczynna. Nie udało się nam już do niej zajrzeć przez te 3 dni. Gdyby któraś z Was się tam wybrała – dajcie znać jak wrażenia i jedzenie! Musiałyśmy na szybko wybrać alternatywę i niestety nie pamiętam już gdzie zajrzałyśmy, ale było dobre! – Koloseum – to jedna z głównych atrakcji, więc

Czynniki pierwsze

Proponowane wyszukiwania