Trochę mniej publikuję ostatnio, ale dajcie mi jeszcze chwilę i wszystko wróci na swoje tory. W naszym życiu trochę ostatnio się zmienia, zresztą nigdy nudy nie ma. Miśki trochę marudziły, że mają dosyć nowości i chcą sprawdzone potrawy, więc odpuściłam i co tydzień jak chceli maja drożdżówy, a w tygodniu ukochane curry i makarony. Zmieniam też swoje podejście do wielu(...)wylej masę ciecierzycową. Jeżeli tak jak ja podsmażyłeś w naczyniniu, które możesz wstawić do piekarnika to możesz całość smażyć na małym ogniu około 5 minut, co przyśpieszy pieczenie. Wierz dania posyp rozmarynem i wstał całość do piekarnika nagrzanego do 170-180 C. Piecz około 30 minut. Smacznego ps. Na zimno tez jest pycha! Artykuł Ciecierzycowa wegańska
greenscarfpowodzeniem zastępuje kasze, makarony czy ziemniaki. AGAR AGAR Agar jest substancją żelującą na wzór żelatyny wieprzowej. Z tą różnią, swoją drogą bardzo znaczącą, że jest on pochodzenia roślinnego . Ja najczęściej używam go w okresie letnim, kiedy przygotowuję różne przetwory, jak na przykład dżemy czy konfitury, wtedy doskonale zagęszcza mi konsystencje. Agar po wymieszaniu w danym surowcu tężeje(...)zdrowotne oraz wszelakość użytku, począwszy od smażenia, gotowania a kończąc na zastosowaniach kosmetycznych. Standardowo wybrałam olej lepszej jakości, czyli ekologiczny, nierafinowany. Uwielbiam jego kokosowy zapach i smak, jaki nadaje daniom, nawet wytrawnym. MATCHA Aktualnie dysponuję dużą ilością matchy, więc zapraszam na popołudniową matcha latte :) Tak jak kiedyś nie miałam pojęcia jak smakuje ta zielona herbata tak teraz
Zdrowie na języku :Pczęsto, ponieważ są to sycące dania jednogarnkowe. Ponadto danie takie można przygotować w większej ilości, aby starczyło nam na 2-3 dni, a odgrzewane smakuje jeszcze lepiej. Zazwyczaj gulasze robię z dużą ilością mięsa, dodając różne warzywa. Tym razem przygotowałam tę potrawę bez mięsa z samych warzyw. Podałam go z makaronem i wszystkim bardzo smakował. Składniki
Danka Pichciopakowaniu (można podawać także z ryżem lub makaronem). Krok V Zdejmuje patelnie z ognia i dodaje 1 łyżkę jogurtu greckiego. Wszystko jeszcze raz dokładnie mieszam. I gotowe!!! Kurczak najlepiej smakuje na ciepło. W przepisie nie mam ostrych przypraw, ponieważ kurczaka konsumował mój dwulatek, ale jeśli macie ochotę podrasować trochę danie nie ma żadnych przeciwwskazań
Zdrowo i kolorowoskładniki: 300 g suszonych owoców Helio ok. 1500 ml gorącej wody ok. 60 ml kwaśnej śmietany 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej cynamon, goździki do smaku makaron lub
Domowy Smak JedzeniaPierwszy raz jadłam u nich jeszcze z food trucka na warszawskim Nocnym Targu. Ich dania cieszyły się tak dużą popularnością - to nie były dania typu pol-viet, tylko autentyczna wietnamska kuchnia - że postanowili przestać być tylko sezonowi i otworzyli stacjonarny lokal. Warto też wspomnieć, że w roku 2016 zostali docenieni przez jurorów i zdobyli tytuł(...)rekonesans, trafia się nam miejscówka na tarasie. Pogoda piękna i wiosenna, więc jesteśmy bardzo zadowolone. W bistro karta dań jest bardzo krótka, no i bardzo fajnie! Dzięki kelnerowi panu Maćkowi, który służył nam radą odnośnie wyboru dań, na nasz stół trafiają po kolei: Vằn thắn (18zł) - pierożki wonton, delikatne mięso wieprzowe zawinięte w miękkie ciasto
Kulinarne przygody Gatityindyka z zielonym groszkiem jest idealną propozycją dania niskokalorycznego, a zarazem niezwykle bogatego w witaminy, składniki mineralne, i błonnik. Indyk doskonale komponuje się z różnego rodzaju dodatkami, które można dobierać wedle gustu. Składniki: 400g fileta z indyka 12 plasterków szynki szwarcwaldzkiej świeżo zmielony pieprz tymianek rozmaryn zioła prowansalskie 200g makaronu pełnoziarnistego (kokardki) Sos: 50g liści świeżej bazylii
Szalona Kuchnia EwelinyJest to banalnie proste danie i banalnie szybkie wykonanie ale jakże smaczne. Idealne na dni kiedy nie mamy czasu i ochoty na siedzenie w kuchni. Do jego wykonania potrzebne jest nam czerwone pesto, które można przygotować parę dni wcześniej i przechowywać w lodówce. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Makaron z czerwonym pesto składniki Makaron tagliatelle 4 pieczarki 1/2 czerwonej cebuli
Delusional TrineKuchnia marokańska, choć mniej popularna w naszej szerokości geograficznej niż hinduska, odznacza się podobną paletą smakową, wartościami odżywczymi i bogactwem kolorów. Jeśli dotąd nie mieliście okazji
Even Better FoodDziś przepis na pyszne i bardzo łatwe do zrobienia polędwiczki wieprzowe. Mięso zrobione w ten sposób jest lekkie, mięciutkie i bardzo soczyste. Moje polędwiczki podałam
magiczna kuchnia KasiDziś propozycja na lekki , słodki obiad z przepysznym i jabłuszkami i cydrem 1 op.makaronu tagliatelle 3 łyżki cukru trzcinowego 3 obrane jabłka 150
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkijednogarnkowe danie, czasem na życzenie któregoś z domowników. Za każdym razem jest to wymysł chwili i zawartości lodówki. To mój najnowszy „wynalazek”. Okazał się wyśmienity! Szkoda tylko, że są takie niefotogeniczne. Składniki na 6-8 porcji: • 4 filety z piersi kurczaka • 250 g makaronu rurki • 1 opakowanie mrożonego
To co kochamprzepisów na smaczne i szybkie dania - z Waszych przepisów można stworzyć drugą taką książkę! ( Wasze propozycje pod tym postem ). Nadesłaliście zarówno przepisy na śniadania, obiady, desery, jak i kolacje. Na pewno wiele przepisów wypróbuję osobiście - może nawet opublikuję je na blogu :) Najwięcej było recept na moje ukochane makarony (moje propozycje makaronowe TUTAJ KLIK! )! Bo makaron faktycznie
Moje Kuchenne RewelacjeHistoria lasagne sięga jeszcze czasów starożytnych. Prawdopodobnie to Rzymianie są autorami tej potrawy. Co ciekawe, samo słowo lasagne pochodzi z języka greckiego i oznacza naczynie, w
Tradycyjna Kuchnia