mnie jeden dla rodziny. To danie zajmie nam około 10 minut. Szybko możemy zrobić orientalny przysmak Składniki: 2 porcje 200g mieszanki owoców morza 1/2 papryczki chilli drobno pokrojonej 3 ząbki czosnku drobno posiekanego sok z całej limonki kilka łyżek sosu słodkiej chilli jedna porcja makaronu ryżowego tj.50 g Sposób: Wstawiamy makaron ,gotujemy wedle
Viola cooks with passionsera żółtego Sól i pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Makaron gotuję tak jak na opakowaniu. Następnie schładzam lodotowatą wodą. Przekładam do miski. Kolejno wkładam tuńczyka. Najpierw odcedzam go z wody. Użyłam tuńczyka w kawałkach. Następnie dodaję czerwone pesto. Na koniec dodaję pokrojony w cienkie plasterki ser żółty ja dałam salami. Następnie posypuję pieprzem i solą. Wszystko mieszam ze sobą
Gotowanie Patkiszklanki passaty łyżeczka sosu pikantnego chili - wolicie ostrzejszy smak, dajcie więcej 1 duża cebula 10 czarnych wydrylowanych oliwek 1 ząbek czosnku 2 łyżki octu winnego 2 łyżeczki cukru trzcinowego 2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz, bazylia, zioła prowansalskie, lubczyk, papryka ostra i słodka - według uznania połowa opakowania makaronu spaghetti parmezan do posypania garść świeżej roszponki Wykonanie: W misce wymieszaj
Zasmakuj Kuchniśmietany. Sprawdzi się jako zagęstnik zup i sosów. do warzyw, makaronu. Bez dodatku tłuszczów zwierzęcych, cukrów i konserwantów. Skład prezentuje się idealnie: woda, pełnoziarnisty ryż włoski, olej słonecznikowy tłoczony na zimno, mączka chleba świętojańskiego, sól. Śmietanka ma delikatny, "mleczny", tłusty smak. Jest bardzo smaczna i bardzo gęsta, wręcz nie da się jej normalnie wylać z kartonika a trzeba go troszkę
Zdrowie na języku :Pskórki , ale można . Siekamy drobniutko, na tyle na ile się da chorizo i szczypiorek i także dodajemy do miski . Wzbogacamy majonezem , musztardą , solimy do smaku i po prostu mieszamy do połączenia składników . Odstawiamy chociaż na dwie godziny do lodówki , po wyjęciu ponownie mieszamy ( czasami, trzeba dodać ciut majonezu bo makaron wciąga mocno składniki ) i można już podawać na kolację , śniadanie
Ogrodnik w podróżyNa dzisiejszy obiad polecam pyszną duszoną kaczkę w sosie musztardowym. Mięso jest miękkie i rozpływa się ustach. Kaczkę można podać z ziemniakami, ryżem lub makaronem. Polecam
Tradycyjna kuchnia Kasimyjemy, tniemy ją na temperówce, przez co uzyskamy makaron. Jeśli tego nie posiadamy, możemy ją pociąć na paseczki nożem. Cukinie łączymy z granatem, rukolą, ziarnami słonecznika, kostkami fety. Z oliwy, miodu, cytryny, soli robimy dresing, którym polejemy i wymieszamy nasze makaronowe szaleństwo. Łatwe, kolorowe, pełne bomby witaminowej danie. Teraz mam nadzieję, że wszelkie choroby, będą nas szerokim
Basia w kuchniDzisiaj mam dla Was propozycję na wegetariański obiad. Cannelloni przygotowane w ten sposób jest niezwykle smaczne i sycące. Obiad przygotujecie dosyć szybko i co ważne, danie
Smakołyki AsiŻeberka, żeberka, żeberka...Och! Żeberka! Tematem przewodnim miała być cukinia (której za dużo kupiliśmy)...więc co...trzeba było połączyć oba produkty. Do duetu doszedł makaron (uwielbiany
R'n'G Kitchenznalazł. Bardzo lubię tuńczyka w sałatkach i w daniach obiadowych, dlatego kolejna jego odsłona. SKŁADNIKI: 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 2 łyżki masła klarowanego 1 mała cebulka 100 ml śmietanki 18% 1 łyżka mąki kilka kropel cytryny, sól, pieprz do smaku natka pietruszki ulubiony makaron WYKONANIE: tuńczyka odsączyć, podsmażyć na maśle z cebulką posiekaną
Kuchnia Beatykilka ogólnie dostępnych składników pozwoliły stworzyć pyszne obiadowe danie. Składniki: 200g m akaronu 1/2 brokuła 3 parówki z szynki 200g pieczarek 2 cebule 1 łyżka oleju sól pieprz curry 200ml słodkiej śmietanki 18% garść startego żółtego sera Wykonanie: Brokuła oczyszczamy, gotujemy w lekko osolonej wodzie 5 minut. Makaron gotujemy al dente. Na oleju podsmażamy posiekane cebule, dodając
Walijskie Pichcenieprzepyszne danie zostało przygotowane przez męża. Kurki są dostępne, więc trzeba było dobrze je wykorzystać. Powstały sos może być świetną bazą do innych potraw. Obiad bardzo mi smakował i nie raz będzie gościł na naszym stole. Bardzo serdecznie polecamy. Składniki: - makaron tagliatelle - 250g kurek - 4 łyżki białego wina - 130ml śmietany kremówki 30% - 120ml buliony warzywnego - pęczek posiekanej
Pan i Pani Smith w kuchniHarira to charakterystyczna marokańska zupa, mam nadzieję, że niedługo spróbuję jej sama :). Bardzo rozgrzewa, dzięki przyprawom i roślinom strączkowym i syci. Któregoś dnia zobaczyłam w
Corner With Recipeszostał w domu tylko malutki, jednak danie i tak zdało egzamin. W związku z przeprowadzką mogę mieć chwilowy zastój w publikacji wpisów. Postaram się powrzucać trochę "szybkich przepisów", jeśli będzie możliwość, a do prowadzenia bloga "na serio" wracam w sierpniu. jak zawsze życzę SMACZNEGO! Składniki: makaron wstążki boczniaki zrobione według tego przepisu 3 ząbki
Lubczyk i WaniliaDanie można porównać do spaghetti bolognese tyle, że nie ma tu spaghetti tylko muszle. Moje dzieciaki uwielbiają takie jedzonko. Składniki: 400g mielonego mięsa 1 duża cebula 2 ząbki czosnku puszka pomidorów krojonych 2 łyżki posiekanej świeżej bazylii około 300g makaronu muszle
Amatorka kuchenna