zainspirowanie się produktami House of Asia i przygotowanie tajskiego dania. W mojej głowie zaświeciła się lampka na widok sosu sriracha. Już od dawna miałam ochotę wypróbowania tego tajskiego, bardzo pikantnego sosu z papryczek chilli. Nie przepadam za zbyt ostrymi smakami dlatego przełamałam go miodem i całość podałam z makaronem „sojowym”. Wyszedł pyszny, wyrazisty i gęsty
Pieguskowa Kuchniadodaje mu mała, niewinna papryczka chilii. Oto przepis - • bezglutenowy makaron spaghetti (na dwie osoby ok 200g) • puszka pomidorów • Papryczka chilii • mięso mielone - użyłam drobiowego (ok 200 g) • sól • Pieprz • świeża bazylia Na patelnię wrzucamy pokrojoną cebulkę oraz drobno pokrojoną papryczkę chili (jej ilość zależy od tegho, jak pikantne danie lubimy). Szklimy je razem. Dodajemy mięso mielone. Smażymy wszystko razem
BezglutenowaIzabelaCzasami, ale mimo wszsytko bardzo żadko nachodzi nas ochota na obiad na słodko. Wcześniej jedyną opcją, dla mnie, były pyszne naleśniki z serem, lub makaron z
Pasja tworzeniaDuszona karkówka z kruchą marchewką to eksperyment. Miałam kotlety z karkówki z kością i miałam ogromną ochotę na coś chrupiącego. W przepisie Kurczak z makaronem i
Magiczny Garneklubię takie wymyślne, a jednak proste w przyrządzeniu dania. Do tej potrawy nie potrzeba wiele składników. Mimo wszystko ma ona bardzo specyficzny smak i aromat. 2 łyżki kaparów w sosie to przysłowiowa kropka nad “i”. Lubicie kapary? Używam te drobne i te duże. Najczęściej do tapenady lub makaronu putanesca . Nadają potrawom fajny smak. Do wieprzowiny idealne
codojedzeniaByć może jednak ciekawszą zaletą jest to, że smaki dania przenikają się w ten sposób mocniej niż gdyby miało to nastąpić dopiero na talerzu? Być może. Fajne jest też to, że taką potrawę można przygotowywać wielokrotnie, wymieniając za każdym razem któryś ze składników. Inny rodzaj mięsa, inny sos, makaron zamiast ziemniaków... Ale to oczywiście później - na początek pyszny
zadanie-gotowanienudne. Obok klasyków typu jaglanka z warzywami, mamy też dania przyprawione curry, nori czy sosem teriyaki. Najlepsze, że przepisy są smakowite, więc przyszła mama nie musi gotować osobnego obiadu dla siebie i drugiego dla reszty rodziny. Każdy chętnie zje chłodnik w szklance, risotto z parmezanem i chrupkimi ziarnami, makaron z sosem dyniowym, czy egzotyczną czakalakę. Wsztstko to jest
Ugotowane pozamiataneDzisiejszy post jest postem ... nr 100 :) Aby to uczcić weźmy kielichy w dłoń ! Nie byle jakie - bo wypełnione samymi dobrociami. Składniki: 100 g makaronu Soba
Taste Therapymnie jeden dla rodziny. To danie zajmie nam około 10 minut. Szybko możemy zrobić orientalny przysmak Składniki: 2 porcje 200g mieszanki owoców morza 1/2 papryczki chilli drobno pokrojonej 3 ząbki czosnku drobno posiekanego sok z całej limonki kilka łyżek sosu słodkiej chilli jedna porcja makaronu ryżowego tj.50 g Sposób: Wstawiamy makaron ,gotujemy wedle
Viola cooks with passionsera żółtego Sól i pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Makaron gotuję tak jak na opakowaniu. Następnie schładzam lodotowatą wodą. Przekładam do miski. Kolejno wkładam tuńczyka. Najpierw odcedzam go z wody. Użyłam tuńczyka w kawałkach. Następnie dodaję czerwone pesto. Na koniec dodaję pokrojony w cienkie plasterki ser żółty ja dałam salami. Następnie posypuję pieprzem i solą. Wszystko mieszam ze sobą
Gotowanie Patkiszklanki passaty łyżeczka sosu pikantnego chili - wolicie ostrzejszy smak, dajcie więcej 1 duża cebula 10 czarnych wydrylowanych oliwek 1 ząbek czosnku 2 łyżki octu winnego 2 łyżeczki cukru trzcinowego 2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz, bazylia, zioła prowansalskie, lubczyk, papryka ostra i słodka - według uznania połowa opakowania makaronu spaghetti parmezan do posypania garść świeżej roszponki Wykonanie: W misce wymieszaj
Zasmakuj Kuchniśmietany. Sprawdzi się jako zagęstnik zup i sosów. do warzyw, makaronu. Bez dodatku tłuszczów zwierzęcych, cukrów i konserwantów. Skład prezentuje się idealnie: woda, pełnoziarnisty ryż włoski, olej słonecznikowy tłoczony na zimno, mączka chleba świętojańskiego, sól. Śmietanka ma delikatny, "mleczny", tłusty smak. Jest bardzo smaczna i bardzo gęsta, wręcz nie da się jej normalnie wylać z kartonika a trzeba go troszkę
Zdrowie na języku :Pskórki , ale można . Siekamy drobniutko, na tyle na ile się da chorizo i szczypiorek i także dodajemy do miski . Wzbogacamy majonezem , musztardą , solimy do smaku i po prostu mieszamy do połączenia składników . Odstawiamy chociaż na dwie godziny do lodówki , po wyjęciu ponownie mieszamy ( czasami, trzeba dodać ciut majonezu bo makaron wciąga mocno składniki ) i można już podawać na kolację , śniadanie
Ogrodnik w podróżyNa dzisiejszy obiad polecam pyszną duszoną kaczkę w sosie musztardowym. Mięso jest miękkie i rozpływa się ustach. Kaczkę można podać z ziemniakami, ryżem lub makaronem. Polecam
Tradycyjna kuchnia Kasimyjemy, tniemy ją na temperówce, przez co uzyskamy makaron. Jeśli tego nie posiadamy, możemy ją pociąć na paseczki nożem. Cukinie łączymy z granatem, rukolą, ziarnami słonecznika, kostkami fety. Z oliwy, miodu, cytryny, soli robimy dresing, którym polejemy i wymieszamy nasze makaronowe szaleństwo. Łatwe, kolorowe, pełne bomby witaminowej danie. Teraz mam nadzieję, że wszelkie choroby, będą nas szerokim
Basia w kuchni