jesteśmy w stanie wyczarować niesamowicie smaczne danie. Dzisiaj zachęcam do przygotowania lekkiej zupy pomidorowej wraz z dodatkiem kalafiora i kawałków fileta z morszczuka. Uwierzcie mi na słowo - zupa była bardzo smaczna. Nie ukrywam, że kumin dodał jej lekko orientalnego charakteru. Uwaga: aby zupa była bardziej sycąca to możecie ją podać z makaronem, np. typu lane kluski. Składniki
Ugotowaćsmaków, testowałam je w różnych daniach i zawsze dobrze smakuje. Tym razem zrobiłam gulasz z szynki w sosie z jabłkiem, cebulką, miodem i ketchupem. Miękkie kawałki mięsa w lekko słodkawym sosie. Ja podałam ten gulasz z ryżem i surówką z kapusty, rzodkiewki i marchewki ale można podać z ziemniakami lub makaronem. Lepiej od razu zrobić podwójną
Smaczny zeszytszpinaku stworzyliśmy danie obok którego nie da się przejść obojętnie (nos na to Wam nie pozwoli)! Śmiało możemy stwierdzić, że szpinak od teraz jest jednym z ulubionych zielonych warzyw w naszym ośrodku. Zabawcie się w kuchni tak jak my, a efekt przerośnie Wasze oczekiwania! Penne ze szpinakiem w sosie śmietanowym Składniki: • makaron penne • mrożony szpinak • cebula, czosnek • śmietana
Sprawni w smakuChleb pięknie się upiekł i nawet nigdzie nie popękał. Jeden bochenek dostała moja córka i już następnego dnia telefon, że tak dobrego i aromatycznego chleba jeszcze
Leśny ZakątekNiedziela nie musi się kojarzyć z czymś słodkim, chociaż nie ukrywam, że przecież tak dokładnie jest. Tym razem Młoda na śniadanie chciała rosół z makaronem - udało
Gotowanie z pasjąKrewetki po toskańsku to bardzo efektowne danie - duże krewetki Black Tiger w gęstym, kremowym parmezanowo - śmietanowym sosie z dodatkiem młodych liści szpinaku i suszonych pomidorów. Potrawa może wydawać się skomplikowana, ale wcale taka nie jest, ponieważ przygotowuje się ją w niecałe 15 minut. Wybornie smakuje ze świeżą, chrupiącą bagietką lub ulubionym makaronem. Składniki: 400 g krewetek Black Tiger
wyzwania kuchenneKuchnia włoska nieustannie zaskakuje mnie swoją różnorodnością. Odwiedzam coraz to nowe rejony tego pięknego kraju i ciągle odkrywam nowe smaki, kulinarne tradycje i preferencje. Każdy region
PichceniomaniaNajlepsze z najlepszych, czyli truskawkowe przepisy specjalnie dla Was w jednym miejscu! Cieszmy się tym pięknym czasem i wykorzystujmy truskawkowy sezon najlepiej jak tylko się da
Moja smaczna kuchniaTo już drugi wpis w kategorii szybkich i smacznych pomysłów na lunchboxy. Tym razem przygotowałam dla Was kilka pomysłów na zdrowe i pożywne drugie śniadanie. Mam
KuchniaWeDwoje.pldomu. Sajgonki to jedno z takich dań, na które każdy czasem ma ogromną ochotę. Od dziś będziecie mieli sajgonki bez wychodzenia z domu :) Składniki(na ok. 8 sajgonek): - 8 arkuszy papieru ryżowego - 200 g mięsa mielonego z łopatki - średnia cebula - 4 suszone grzyby mun - 3 liście kapusty pekińskiej - ok 25 g makaronu ryżowego - łyżeczka czosnku granulowanego - szczypta imbiru
Cook&Lovemięsożerna to regularnie przygotowujemy różne mięsne dania, które sę podstawą obiadu. Tym razem proponuję przygotować chudy Gulasz ze schabu zamiast z szynki wieprzowej , mimo, że tłuszcz jest doskonałym przekaźnikiem i wzmacniaczem smaku, to z chudego schabu można też zrobić pyszny gulasz. Gulasz ze schabu można podać z dowolnymi dodatkami: ziemniakami, kaszami, makaronem, oraz obowiązkowo z surówką lub buraczkami
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięZapiekanka to chyba najprostsze danie jakie można sobie wyobrazić :) Daje też duże pole popisu, bo wariacji smakowych może być tysiące! U mnie dziś zapiekanka z tortellini i kurczakiem gyros oraz warzywami, w sosie śmietanowo- serowym. Palce lizać! Składniki: 1 duża pierś z kurczaka 150 g tortellini serowego 150 g makaronu rurki 1 średnie opakowanie warzyw mrożonych 1 mała
Tradycyjna KuchniaMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Polski street food to food trucki, z wcześniej przygotowanym (w higienicznych warunkach) jedzeniem. To ludzie pracujący w rękawiczkach, podający dania
My Blueberry CornerM usaka to pyszna grecka zapiekanka z bakłażanów i mielonego mięsa, pokryta solidną porcją beszamelu. W dużej mierze przypomina włoską lasagne bolognese, tyle że tutaj zamiast
Food SquarePowoli w lasach kończą się kurki. Nie lubią chłodnych poranków i wieczorów późnego wrześniowego lata. Jeszcze tydzień lub dwa i będziemy musieli poczekać do następnego
Posadzone i zjedzone