Cześć! Obiad należący do ekspresowych. Świetny pomysł na obiad po powrocie z pracy. Robi się naprawdę szybko! Składniki: * podwójna pierś z kurczaka ok. 40 dkg * 25 dkg szpinaku * 50 dkg ulubionego makaronu * 300 ml śmietany 30% * 2-3 ząbki czosnku * ok. 5 dkg masła * sól, pieprz * do posypania parmezan albo inny ulubiony ser * opcjonalnie kawałek sera czosnkowego typu brie Szpinak zblanszowałam i odsączyłam wodę. Posiekałam. Na patelni rozpuściłam masło i dodałam pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka. Obsmażył... czytaj dalej...
Uwielbiam "stać przy garach". Uwielbiam jeść, testować nowe smaki. Na co dzień pracuję jako księgowa a po pracy kuchnia jest wyłącznie moja :D
Zapraszam do poczytania z moimi zmaganiami z garami:D Smaki dzieciństwa, próby odtworzenia kuchni włoskiej, azjatyckiej.