Niestety autorstwa tego banalnego przepisu nie mogę przypisać sobie. Makaron mascarpone po raz pierwszy jadłam w stołówce w pracy. Od kiedy go spróbowałam, zawsze wybieram to danie, jeśli tylko jest w menu. Ponieważ jest naprawdę wyborny, nie tylko ja się nim zajadałam i dość szybko moja obrotna koleżanka Karolina postanowiła samodzielnie zmajstrować jego kopię w zaciszu swojej kuchni(...)osób.Pokroić cebulą w drobną kostkę, a czosnek na pół i w plasterki. Rozgrzać oliwę na patelni i zeszklić cebulę z czosnkiem, często mieszając. W międzyczasie pokroić pierś kurczaka na niewielkie kawałki. Posypać solą i pieprzem, obtoczyć w mące. Dorzucić na patelnię i dobrze zrumienić. Kiedy kurczak będzie rumiany dodać pomidory z puszki. Przyprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru
W kuchni wieczoremdrobiowe, a podałam na kuskusie który otrzymałam od firmy Piątnica. Składniki:70 dag piersi z kurczakasól,pieprzzioła prowansalskie1 szklanka kusukusu z Piątnicyopakowanie mieszanki orientalnej Iglotexolej do smazeniaWykonanie:Pierś z kurczaka kroimy w plastry. Oprószamy solą,pieprzem ziołami prowansalskimi. Warzywa przesmażamy na patelni, dodajemy załaczone przyprawy. Łyżką na każdy plaster mięsa nakładamy farsz, zwijamy, spinamy wykłaczkami. Smażymy na głebokim oleju(...)roladek użyłam mieszanki orientalnej Iglotex:Zapraszam na stronę firmy, gdzie znajdziecie całą ofertę produktów:http://www.iglotex.pl/Kuskus otrzymałam od firmy Piątnica. Bardzo często używamy go w moim domu do dań miesnych gdyż wszyscy go bardzo lubimy:Zapraszam na stronę firmy, gdzie znajdziecie pełną ofertę produktów:http://piatnica.net
Z Majeczką w kuchniprzygotowaniu potraw pomagał nam Tomasz Szymański - Doradca Kulinarny Bonduelle.W menu warsztatów pojawiły się : sałatka z brokułem, mango, wędzonym kurczakiem, dressingiem jogurtowym i morwą białą prażona cieciorka na słodko z cynamnempasta z fasoli z dodatkiem suszonych śliwek i jabłekzupa-krem z groszku z trawą cytrynową i mlekiem kokosowympieczone wegetariańskie burgery z fasoli i batatów ciasto czekoladowe(...)czerwoną fasoląkoktajle z kukurydzy z pomarańczą i bananemHitem dnia była aksamitna zupa krem z gotowanego na parze groszku, z dodatkiem pora, zielonej sałaty, mleczka kokosowego i orientalnych przypraw. Drugim daniem, które i osobiście też przypadło do gustu był pieczony burger przygotowany z białej fasoli i pieczonych batatów, podany w pełnoziarnistej bułce z dodatkiem awokado i ostrego
Kulinarne przygody GatityGnocchi ziemniaczane z papryką Dzisiaj polecam gnocchi ziemniaczane z papryką. Gnocchi ziemniaczane z papryką Składniki na 6-8 porcji: 1 duża czerwona papryka ½ kg manioku ½ zwykłych
Pomysłowa kuchniaDirty rice to tradycyjna potrawa zapoczątkowana przez Kreoli. Nazwa pochodzi od koloru, który uzyskuje pierwotnie biały ryż po przyrządzeniu z wątóbką i mieloną wieprzowiną.
Zielona KuchniaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszna zupa brokułowa z serkiem topionym. Z dodatkiem ziemniaków, marchewki i selera. Zdrowa, kolorowa i aromatyczna. Doskonała na
Marta GotujeSezon grzybowy w pełni. Muszę jednak przyznać, że w lasach jest za mokro. Ale udało nam się a raczej mężowi zebrać ostatnio wiaderko prawdziwków. Mi się
Ewa w kuchniJajeczka faszerowane to fajna , szybka do przygotowania przekąska, która sprawdzi się także na świątecznym stole. U mnie dzisiaj w wersji bez dodatku mięsa, ale tak tez
Z Majeczką w kuchniBardzo fajne jedzonko na całej rodzinki , doskonale pasuję na obiad czy kolację , można przygotować taką tortille z dowolnym mięsem , zapewniam że także
Mój SmakGulasz z pieczarkami i papryką to moja propozycja na smaczny obiad. Podawać można go z ziemniakami, ryżem, kaszą lub kluskami. Ze wszystkim smakuje. Ja przygotowałam z
O kuchni z uczuciemOstatnio z wypadu na ryby mąż przyniósł mi dorodnego leszcza. A że leszcz nie jest rybą wybitnego smaku, i ości dużo ma stwierdziłam że świetnie
Lubię to gotujęWitajcie :) Zapraszam dzisiaj na pyszne pyzy z mięsem. Często zostają Wam ziemniaki z obiadu? bo mi tak, proponuję zrobienie z nich pyszny kluch z mięsem. Są
Sama słodycz i szczypta chiliRosołek..robiony jakiś czas temu...niby mówi się, że rosół powinien gotować się długo i powoli, ale ja już kiedyś robiłam w szybkowarze i w wolnowarze
Moje domowe kucharzenieSztandarowa potrawa prawie we wszystkich restauracjach, raz są lepsze raz gorsze. Pamiętam nawet gdzie jadłam najlepszego kotleta. Klasyczny kotlet de volaille nadziewany jest masłem i koperkiem
Smaki EwyKuchnie Świata: Meksyk Składniki: Tortilla: (na 1 sztukę Quesadilli- góra i dół czyli na 2 placki tortilli- dla 1-2 osób) 150 g mąki
KreatywnePiny