Rzadko ostatnio publikuję przepisy, ale studia zając - uciekną :) :) Z podanych poniżej proporcji wychodzą trzy porcje. Na obiad wykorzystałam dwie. Trzecia,"nadziana" pierś, będzie do sałatki :) Sporo
Szczęśliwa kuchniaPyszny aromatyczny schab nadziewany suszonymi pomidorami w oleju pieczony w piekarniku. Zapraszam :) Składniki : 1 słoiczek suszonych pomidorów w oleju 1 łyżka przyprawy węgierskiej 1 łyżka
Sama słodycz i szczypta chiliTarta to zawsze dobry pomysł na obiad. Mam już swój wypróbowany przepis na kruchy spód a do farszu zazwyczaj dodaję mascarpone i parmezan, żeby uzyskać idealną
BullioCzy będzie jeszcze prawdziwe lato? Tego nie wiadomo, ale już w sklepach pojawiają się pierwsze tegoroczne dynie. Na pierwszy ogień przygotowałam potrawkę w roli głównej z
Truskawkowa FiestaNiedawno kupiłam bakłażana o kształcie piłki. Wykorzystałam go do zrobienia roladek. W sumie nie ma to większego znaczenia jaki jest jego kształt, smakuje tak samo. Roladki
Smaki EwyZiemniaki są najpopularniejszym składnikiem obiadów. Można je gotować,smażyć, piec albo...zapiekać i nadziewać jak to ja zrobiłam. Duże ziemniaki umyłam i podgotowałam w całości
potrawyregionalneTo już kolejny przepis z użyciem szynkowara. Dzisiaj wersja drobiowa. Jeżeli chodzi o szynkowary, to w ostatnim czasie pojawiły się w wielu sklepach. Warto więc zaopatrzyć
Smaki EwyRzadko ostatnio publikuję przepisy, ale studia zając - uciekną :) :) Z podanych poniżej proporcji wychodzą trzy porcje. Na obiad wykorzystałam dwie. Trzecia,"nadziana" pierś, będzie do sałatki :) Sporo
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comPo obejrzeniu porannej powtórki programu Doradca Smaku, naszła mnie ogromna ochota na szaszłyki. Mimo tego iż na majówkę pogodę mamy jaką
ClauditteMissCookingTo kolejny post z cyklu "Rok bloga". Dziękuję wszystkim,którzy odwiedzają mojego bloga. Dzisiaj zamieszczam popularne przepisy na dnia obiadowe. Może zajrzycie. FASZEROWANY
W kuchennym oknie EwyWiem że pularda brzmi dziwacznie. Ale to po prostu młoda kura, która jest tuczona w taki sposób, aby uzyskać delikatne i kruche mięso. Jest znana w
Malinowe PocałunkiSezon na cukinie trwa. U mnie jest jej całe mnóstwo i choć zjadamy ją na bieżąco bo uwielbiamy grillowaną, to jednak postanowiłam pokombinować i zrobić coś
Magiczne Życie Martypowstałego sosu dodajemy koncentrat pomidorowy oraz ketchup, mieszamy i przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem *** *** Na każdym naleśniku rozsmarowujemy łyżkę sosu pomidorowego z pieczarkami, układamy dwie łyżki podsmażonego kurczaka i posypujemy garścią startego żółtego sera *** *** Naleśniki z farszem zwijamy w rulony i układamy w żaroodpornym naczyniu *** *** Jeżeli zostało nam trochę sosu pomidorowego, możemy go rozsmarować na wierzchu zwiniętych naleśników(...)posypane świeżymi lub suszonymi ziołami i polane sosem czosnkowym *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Naleśniki o smaku pizzy pochodzi z serwisu Blog
Blog z Apetytemdomowy sos pomidorowy, przygotowany na bazie świeżych pomidorów i bazylii. Danie zdrowe a jakie szybkie w przygotowaniu. Sos pomidorowy ze świeżych pomidorów to uniwersalny składnik takich popularnych dań jak lasagne czy spaghetti. Można go dodawać także do gołąbków, do klusek, zapiec z nim inne warzywa jak bakłażan, no… do wyboru do koloru. Oczywiście domowy sos pomidorowy jest(...)się sami! Dla miłośników sosów (nie tylko pomidorowych) polecam: Sos z maślaków – przepis ze świeżych grzybów Spaghetti z cukinii – wersja mięsna à la bolognese Kremowy sos kurkowy podawany z kurczakiem Pieczona pierś kurczaka z domowym pesto Trudność Początkujący Czas przygotowania 10 min. Czas gotowania 15 min. Całkowity czas 25 min. USTAW TIMER SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA 2 PORCJE) 4 duże
A to pestkawydać nieoczywiste i dziwne, ale jest to sztandarowe rozwiązanie włoskiej kuchni, które (jak to u Włochów) doskonale się sprawdza. Dzięki ziemniakom to proste danie jest bardziej sycące! Przyrządzając danie trzeba uważać, żeby nie rozgotować ziemniaków. Najlepiej jest użyć ziemniaków twardszych, sałatkowych o zwartym miąższu. Podany w przepisie czas gotowania jest orientacyjny i zależy od ziemniaków i grubości krążków(...)zrobić tak: najpierw ugotujcie ziemniaki i później, w tej samej wodzie, makaron. Sprawdź pozostałe nasze propozycje na menu w tym tygodniu! Menu na tydzień – przepisy dla rodziców Niedziela: Szybki kurczak w marynacie zielonej bogini Poniedziałek: Pasta alla vodka z groszkiem i prosciutto Wtorek: Spaghetti z pesto i szparagami Środa: Picadillo z ryżem Czwartek: Włoska zupa pomidorowa z makaronem orzo Piątek
Niedzielny kucharz