Mój mąż, od jakiegoś czasu zapalony wędkarz, poszedł na ryby i przyniósł 28 okoni. Każdy, kto miał do czynienia z tymi rybkami, wie jak ciężko się
Pieguskowa KuchniaWszędzie gdzie się nie obejrzę widać zbliżającą się olbrzymimi krokami jesień- noce są już bardzo zimne, szybko robi się ciemno i spadają kasztany. Na dodatek dopadło
Pieguskowa KuchniaPrzeziębienie odpuszcza, czuję się coraz lepiej i w końcu moje zmysły powróciły do formy. Na obiad przygotowałam świetną karkówkę, pracy przy niej nie za wiele a
Pieguskowa KuchniaPyszna, rozgrzewająca zupa z królowej jesiennego warzywnika-dyni. Tą kremową zupę dyniowo-pomarańczową wypatrzyłam na jednym z moich ulubionych blogów, a mowa tu o Kalejdoskopie kulinarnym
Pieguskowa KuchniaFantastyczny Festiwal Dyni , który organizuje już po raz kolejny Bea, skłonił mnie do bliższego poznania tego ogrodowego giganta. Dotychczas dynia kojarzyła mi się wyłącznie z placuszkami
Pieguskowa KuchniaJuż dawno nie było u mnie na blogu nic rybnego, więc nadrabiam zaległości. Jedną z moich ulubionych ryb jest okoń-kolczasta i wielobarwna ryba. Jego mięso
Pieguskowa KuchniaPierwszy raz jadłam ją w Krakowie i zakochałam się w jej smaku. Biełucha, bo o niej mój dzisiejszy post to zupa na bazie kwaśnego mleka, wędzonego
Pieguskowa KuchniaSpecjalnie na życzenie moich znajomych podaję, wyniesiony z domu rodzinnego, przepis na kotlety rybne. Może brzmi banalnie, ale w tych czasach mało kto już sam je
Pieguskowa KuchniaPrzyłączam się do rzeszy osób narzekających na brak światła, dodającego nam energii. Nastała właśnie najgorsza dla mnie pora roku ale trzeba jakoś ją przetrwać. Dzisiaj zdecydowanie
Pieguskowa KuchniaPozostając jeszcze w świątecznym nastroju (pomimo jesiennej pogody) zapraszam na pyszną polędwiczkę. Pyszna, soczysta, pięknie pachnąca aromatycznymi przyprawami sprawiła, że jeszcze nie raz wrócę do tego
Pieguskowa KuchniaWszędzie na blogach zrobiło się już świątecznie, a ja zapraszam na pyszną zupę rybną, idealną na wielkopiątkowy postny posiłek. To moja ulubiona zupa rybna, gdyż nie
Pieguskowa KuchniaWspaniała rolada z indyka pysznie nafaszerowana szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami. Smakuje jeszcze lepiej niż wygląda. Mięso jest bardzo soczyste, mięciutkie. Doskonała propozycja na co
Pieguskowa KuchniaWracam po dłuższej przerwie ale mam nadzieję, że nie zniknę w najbliższym czasie na tak długo. Każde wolne popołudnie spędzałam na działce, w efekcie prace jesienne
Pieguskowa KuchniaNa zakończenie karnawału pozwoliłam sobie na kaczkę z jabłkami. Zamarynowałam ją nieco inaczej niż zwykle i chyba w tym wydaniu smakuje mi najbardziej. Pysznie skruszałe i
Pieguskowa KuchniaNie myślałam, że to powiem, ale dotychczasowe maślankowe ciasto na pierogi przegrało z przepisem, którym chcę się dzisiaj z Wami podzielić. Szybkie, proste, nie brudzące rąk
Pieguskowa Kuchnia