Styczeń minął jak szalony i nastaje luty. Czas najwyższy na utylizację ubiegłorocznych, działkowych zapasów. Na pierwszy ogień poszedł bób z którego przygotowałam bardzo smaczne pierogi. Z
Pieguskowa KuchniaW Chinach obchody Nowego Roku są pełne zabawy i dobrego jedzenia. Rok 2017 upłynie pod znakiem Koguta i ma być pracowity. Wg chińskich przepowiedni będzie to
Pieguskowa KuchniaMielone na patyku owinięte boczkiem - w sam raz na trwający nadal sezon grillowy:). Jeśli nie mamy grilla, możemy zrobić je w piekarniku, będą równie smaczne.
Szefowa kuchniChrupiące polędwiczki z piersi kurczaka panierowane w świeżo tartym serze pecorino, wymieszanym z bułką tartą i świeżym tymiankiem. Jeśli nie macie świeżego tymianku możecie go całkiem
Moja DelicjaZapiekane piersi z kurczaka z pomidorami i mozzarellą. Piersi z kurczaka nacinamy nożem, w każde nacięcie wkładamy plaster pomidora i plaster mozzarelli. Wszystko skrapiamy oliwą wymieszaną
Moja DelicjaSezon na cukinię trwa i u mnie powstaje kolejna porcja leczo. Zamrażam sobie pojedyncze porcje i zjadamy kiedy brak pomysłu na obiad. Kto uwielbia leczo tak
Magiczne Życie MartySezon na kurki w pełni. Więc nic nie stoi na przeszkodzie, aby coś pysznego z nich zrobić. Szukałam różnych inspiracji na kurki, ale nie znalazłam tego
Gotuj z MąkąPatelnia grillowa to świetna sprawa. Szybko przyrządzimy na niej każde mięsko, u nas dzisiaj była karkówka na obiad. Do tego ziemniaki i surówka porowa. Pyszności! Składniki
Magiczne Życie Marty1 szkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki graham 2 żółtka 125 g masła sól 1 łyżeczka cukru nadzienie 250 g bryndzy 2 białka 1 jajko
Gotowanie jest łatweJakiś czas temu bardzo fascynowała mnie francuska kuchnia w wykonaniu Julii Child. Był czas kiedy niemalże codziennie sięgałam do jej książek by poczytać przepisy. Fascynacja tą
Kolizje SmakówPyszne i zdrowe kotleciki z kurczakiem, brokułami i kaszą jaglaną. Wychodzi ich sporo, spokojnie naje się nimi cała rodzina. Można smażyć je na tłuszczu lub zupełnie
Szefowa kuchniOstatnio u mnie szał cukiniowy :) zastanawiałam się czy dodawać ten przepis bo jest banalnie prosty ale może akurat komuś się przyda i zrobi taką cukinię
Sama słodycz i szczypta chiliSzpinak, kiedyś tak przeze mnie nie lubiany, teraz pełni główną rolę w kuchni. Najważniejszą sprawą jest dobre przyprawienie szpinaku, bo on sam nie ma żadnego smaku.Polecam
Różne smaki w kuchniPrzedstawiam dziś pomysł na pyszną, bardzo sezonową zupę. Młodych warzyw mamy teraz zatrzęsienie, warto skorzystać z tej dobroci Ja proponuję wariację barszczu ukraińskiego, takiego jakiego robiło
karmelowyDziś propozycja na prosty, szybki i pożywny obiad. Makaron świderki u mnie razowy z filetem z indyka z brokułem a wszystko to w sosie
magiczna kuchnia Kasi