Jak wiecie jestem ogromną wielbicielką zarówno soczewicy , jak i ciecierzycy . Zupy/ kremy, kotlety, farsze, hummusy albo inne pyszności z grochu wprost uwielbiam! Dziś pokażę Wam jak
Ostra na Słodko2 porcje makaronu spaghetti 2 żółtka 2 jajka 100 g boczku parmezan sól pieprz Makaron gotujemy, al'dente . Boczek kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni
Gotowanie jest łatweciasto 1 szkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki graham 125 g masła sól pieprz szczypta proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru nadzienie 500 ml mleka
Gotowanie jest łatwe600 g wołowiny z łopatki 1 cebula 1 marchewka 3 ząbki czosnku 1 łyżka sproszkowanych grzybków 1 puszka czerwonej fasoli smalec do smażenia sól pieprz chili
Gotowanie jest łatweSposób na smaczne i szybkie jedzonko. Bardzo efektownie wygląda na stole a więc proponuję zrobić na imprezę rodzinną. :) Jeśli lubicie dodatek ziół to możecie użyć jakich
Różne smaki w kuchniO to aby smaki lata zostały ze mną jak najdłużej, dbam serwując sobie i mojej rodzinie pyszne i zdrowe sałatki przygotowane z Victorinox. Wierzcie mi, to
Passions hobbies lifeU nas dzisiaj brzydka pogoda, pada deszcz, jet pochmurno i śpiąco.W taki dzień nie chce się zbytnio nic robić. Proponuję dzisiaj szybkie i leniwe pierogi
Sama słodycz i szczypta chiliDziś przepis na szybki i nieskomplikowany obiad. Wystarczyło zamarynować łososia i upiec w piekarniku. Ryba wyszła bardzo delikatna i aromatyczna. Całość podałam
magiczna kuchnia KasiDziś na obiad były pulpety w sosie chrzanowym. Przepis jak zawsze banalnie prosty i szybki do wykonania. Moje małe kulki mięsne podałam
magiczna kuchnia KasiKurki obrodziły w tym roku wyjątkowo obficie:). Gulasz z kurkami był więc pozycją obowiązkową, choć ich zdecydowaną większość zamroziłam by cieszyły nas jeszcze przez długie miesiące
Szefowa kuchniBoczniaki to grzyby u mnie mało popularne. Dostałam ich nieco od kuzyna i oprócz kotletów a’la schabowe postanowiłam je zamarynować. Nie wiem jakie są
Pieguskowa KuchniaPrzepis na tą golonkę znalazłam na galerii potraw i od razu mnie zaintrygowała, ponieważ zawsze robiłam golonkę w wersji gotowanej. Postanowiłam spróbować wersje pieczoną no i
Pieguskowa KuchniaSajgonki 0,5 kg mięsa mielonego pół opakowania mrożonej mieszanki chińskiej makaron chiński imbir przyprawa 5 smaków sól i pieprz do smaku papier ryżowy Mięso usmażyć
Pieguskowa KuchniaWiem wiem wszyscy teraz pieką i zdobią pierniczki a ja wyskoczyłam jak Filip z Konopii z żołądkami ale jakoś w tym roku z racji tego, że
Pieguskowa KuchniaPierogi z mięsem i ziemniakami pomimo nietypowego nadzienia są bardzo smaczne. Bardzo zaintrygowało mnie połączenie mięsa i surowych ziemniaków dlatego polecam dzisiaj bardzo smaczne i inne
Pieguskowa Kuchnia