Nie myślałam, że to powiem, ale dotychczasowe maślankowe ciasto na pierogi przegrało z przepisem, którym chcę się dzisiaj z Wami podzielić. Szybkie, proste, nie brudzące rąk
Pieguskowa KuchniaRoladki drobiowe to niezła alternatywa dla popularnych i oklepanych roladek, panierowanych w jajku i bułce tartej. Nie żebym miała coś przeciwko, ale gdy nie przepadamy za
Pieguskowa KuchniaKrótkie dni, słota i brak słońca nie nastrajają mnie pozytywnie. Skutecznym sposobem na jesienną chandrę, która właśnie mnie dopada, zawsze była tabliczka pełnomlecznej czekolady, koniecznie z
Pieguskowa KuchniaPyszny grillowany łosoś na musie z jabłek i kopru, podany z ryżem i jeszcze smaczniejszym sosem z szalotki i śmietany to moja propozycja na nieco inny
Pieguskowa KuchniaSzybka makaronowa zapiekanka, którą możemy przygotować w dowolnych kombinacjach. Moją gwiazdą wieczoru okazał się wędzony łosoś, ale równie dobrze można użyć piersi z kurczaka albo kiełbaski
Pieguskowa KuchniaSezon paprykowy jeszcze w pełni, w większości sklepów można nabyć paprykę całkiem dobrej jakości. W zasadzie do farszu możecie dodać co wam wpadnie pod rękę. Ja
Pieguskowa KuchniaWracam do Was, po długiej przerwie z pyszną zapiekanką. W tym roku udało mi się nazbierać dość pokaźne ilości grzybów które marynowałam, suszyłam i obgotowane mroziłam
Pieguskowa KuchniaWśród królujących na blogach pączków, oponek, chrustów i innych tłustoczwartkowych przepisów wrzucam coś na szybki obiad. Pieczone skrzydełka z kurczaka to moje drugie dziecko filmowe. Mam
Pieguskowa KuchniaPieczona kaczka to moja propozycja na niedzielny, świąteczny obiad. Jak już pewnie zauważyliście, lubię podawać mięso, a szczególnie drób ze słodkimi dodatkami. Dzisiejsza pieczona kaczka pachnie
Pieguskowa KuchniaLubicie fast food? Ja bardzo, ale ten domowy. Wiem co się znajduje w środku i dlatego z czystym sumieniem mogę go podawać całej rodzinie. Przygotowanie fishfburgerów
Pieguskowa KuchniaPogoda na majówkę nie dopisała, było pochmurno i zimno, więc na obiad zrobiłam pysznego maślano – cytrynowego kurczaka. Nafaszerowany dodatkowo ulubionymi ziołami smakował obłędnie. Mięso przesiąknięte
Pieguskowa KuchniaPo długim weekendzie zdecydowanie mam ochotę na coś lżejszego. Dzisiaj zapraszam na rolowaną lazanię ze szpinakiem, ricottą i karczochami. Wszystko to zapieczone w sosie pomidorowym. Lekko
Pieguskowa KuchniaUwielbiam leniwe gołąbki, a szczególnie te z młodej kapusty. Czasami jednak nie chce mi się jej parzyć i wtedy robię takie gołąbki bez zawijania. Nie są
Pieguskowa KuchniaPlacek po cygańsku to hit jesiennych obiadów u mnie w domu. Nieuchronnie nadeszła jesień i czas grzybobrania. Lubię chodzić po lesie i zbierać grzyby. Znam tylko
Pieguskowa KuchniaKacze mięso od zawsze kojarzyło mi się ze świątecznym obiadem. Tak się jakoś przyjęło z naszej rodzinie może dlatego, że jadamy je dość rzadko i zazwyczaj
Pieguskowa Kuchnia