wspólnej zabawy w jesienne kolory zaprasza #myAmbition. Składniki: - 2 małe dynie jadalne - 1 szklanka kaszy gryczanej białej niepalonej - 2 i 1/2 szklanki bulionu warzywnego lub mięsnego - 1 duża czerwona papryka - 1 duży pomidor - 2 ząbki czosnku - olej - sól - pieprz - łyżeczka suszonej bazylii - sól - pieprz - zielona natka pietruszki 1. Dynie myjemy, osuszamy i odcinamy w 1/3 wysokości. Wnętrze oczyszczamy(...)kaszą, dodajemy bazylię i doprawiamy do smaku. 3. Podpieczone dynie napełniamy farszem z kaszy i warzyw, wkładamy jeszcze raz do wspólnego zapiekania na ok. 15-20 minut. Podajemy gorące. Danie jest bardzo syte więc jedną dynię można przekroić i obdarować dwie osoby. Dla moich czytelników firma Ambition przygotowała 10% rabatu na swoje akcesoria na hasło ZDROWA JESIEŃ
Apetyczna babeczkaszparagami. De Stefani Vitalys Chardonnay. W nosie dominują aromaty jabłek, brzoskwiń, moreli i migdałów. W ustach jest przyjemnie, delikatne z subtelnym finiszem. Będzie doskonałe do risotto oraz dań z owocami morza. Z czerwonych win polecam De Stefani Plavis Merlot. Typowy merlot. Ma bardzo intensywny rubinowy kolor i bukiet pełen dojrzałych czerwonych owoców. W ustach krągłe, z miękkimi(...)głęboko rubinowej barwie i aromatycznym bukiecie pełnym dojrzałych owoców, suszonych śliwek, pieprzu i korzennych przypraw. Wino o mocnej, bogatej strukturze, jedwabistych taninach i eleganckim finiszu. Dobrze komponuje się z mięsnymi sosami, grillowanym mięsem i włoskimi wędlinami. De Stefani Kreda Refosco zdecydowanie najsmaczniejsze wino od tego producenta (choć wszystkie są zdecydowanie godne polecenia). Wino o głębokiej, rubinowej barwie, intensywnym aromacie dojrzałych
królestwo garówtradycyjnych gołąbków. Proces ich przygotowania trwa o wiele krócej niż zrobienie gołąbków zawijanych, a smak liścia kapusty nie dominuje nad smakiem farszu. To pyszna opcja dla wszystkich miłośników tego dania. składniki na 10-12 sztuk 500 g mielonego mięsa 1/2 małej główki białej kapusty 2 cebule 150 g suchego ryżu 5-6 łyżek bułki tartej olej(...)czasu mieszając. Do miski wrzucamy poszatkowaną kapustę, dodajemy mielone mięso, podsmażoną cebulkę, suchy ryż, jajka, bułkę tartą, całość doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i starannie wyrabiamy dłonią. Z masy mięsnej lekko zwilżonymi formujemy duże owalne gołąbki. Uformowane gołąbki smażymy na rozgrzanym oleju po ok. 4 minuty z każdej strony a następnie układamy w dużym garnku wyłożonym liśćmi kapusty. W misce
Smakowite Daniamięsny" smak z przypalonych pomidorów, a raczej ichprzypalonej skórki, przypalonej cebuli i czosnku. Zupa w oryginale zawiera jeszcze paprykę chipotle. Ja ją pominęłam dodająs trochę wędzonej papryki. SKŁADNIKI: 1 słoik lub puszka czerwonej fasoli lub białej 1 kostka bulionu warzywnego świeże pomidory - 4szt. cebula czerwona czosnek - 2-3 ząbki ostre papryczki chilli - do smaku ( dałam
AZgotuj!Pokuczaj to warmińskie danie regionalne. Mięso mielone formowane w kulki z różnymi dodatkami. Składniki: 750 g wieprzowiny 2 małe cebule 3 jajka 250g bułki wrocławskiej 4 łyżki smalcu sól pieprz Przygotowanie: Mięso umyłem, zmieliłem, wymieszałem z posiekaną cebulą oraz z dwoma jajkami. Doprawiłem solą i pieprzem. Obrałem bułkę ze skórki(...)miąższ pokroiłem w kostkę. Z masy mięsnej uformowałem kulki, które obtoczyłem w roztrzepanym jajku i bułce. Podsmażyłem je na smalcu, a następnie zapiekłem w piekarniku 5 minut w temperaturze 160 stopni
R'n'G Kitchenklientów . Jeżeli dany sklep ma małą liczbę klientów to bardzo możliwe, że sklep nie ma codziennych dostaw produktów i mięso w nim sprzedawane nie będzie pierwszej świeżości. Powinno też zwrócić uwagę na czystość sklepu i ubiór osób sprzedających. Powinni oni mięć założone czyste fartuchy, czepek na włosach oraz rękawice. To wszystko tyczy się przede wszystkim sklepów mięsnych, gdzie produkty mięsne
To Musisz WiedziećMięsną z pieczarkami oraz makaronem w pysznym sosie pomidorowym ;) Robi się ją szybko i smakuje bardzo fajnie ;) Idealna propozycja na obiad czy kolację ;) Wszystkie przyprawy znajdziecie jak zawsze w Sklepie Skworcu Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na Facebooku gotowaniepatki ❤ Gotowanie Patki Składniki dla 4 osób: Mięso: 500 g mięsa mielonego (ja dałam
Gotowanie PatkiDrobiowe mini pulpeciki z mięsa indyczego w śmietanowym sosie z suszonymi pomidorami oraz świeżym szpinakiem. Dzięki suszonym pomidorom sos jest bardzo wyrazisty i intensywny w smaku
Kuchnia MagdaLenyDrobiowe mini pulpeciki z mięsa indyczego w śmietanowym sosie z suszonymi pomidorami oraz świeżym szpinakiem. Dzięki suszonym pomidorom sos jest bardzo wyrazisty i intensywny w smaku
Kuchnia MagdaLenyDuszone mięso w aromatycznym ,sosie pieczeniowym Duszone mięso , gości u nas zazwyczaj zimą . To jedna z tych nieśmiertelnych potraw , która zawsze , znajdzie swoich zwolenników . Uwielbiam , przeróżne
Ogrodnik w podróżySmaki dań poznanych w dzieciństwie zainspirowały mnie do stworzenia dzisiejszego przepisu. Do potrawy wykorzystałam kiełbasę podwawelską wyprodukowaną w systemie QAFP. Program „Linia produktów z Łukowa – Gwarancją Jakości QAFP” to kampania informacyjno – promocyjna trzech produktów (kiełbasa podwawelska ekstra, kiełbasa żywiecka i kiełbasa krakowska sucha) wytwarzanych w Systemie Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP. Kampania realizowana jest przez Zakłady Mięsne „Łmeat-Łuków
Moja smaczna kuchniaSmaki dań poznanych w dzieciństwie zainspirowały mnie do stworzenia dzisiejszego przepisu. Do potrawy wykorzystałam kiełbasę podwawelską wyprodukowaną w systemie QAFP. Program „Linia produktów z Łukowa – Gwarancją Jakości QAFP” to kampania informacyjno – promocyjna trzech produktów (kiełbasa podwawelska ekstra, kiełbasa żywiecka i kiełbasa krakowska sucha) wytwarzanych w Systemie Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP. Kampania realizowana jest przez Zakłady Mięsne „Łmeat-Łuków
Moja smaczna kuchniadrugiego dania. Najwyżej jest dokładka:) Kapuśniak jest jedną z moich ulubionych zup (po pomidorowej i ostrzejszym żurku), po którą chętnie sięgam o każdej porze roku (jeśli chodzi o żurek nawet w listopadzie czy styczniu, niekoniecznie w święta od święta). Zupa z charakterem. Ma być na żeberkach, z boczkiem i kiszoną nie płukaną kapustą. Kwaśnawa, mocno mięsna, pieprzna
Zasmakuj Kuchnidużymi przyrostami mięsnymi można lecz nie trzeba dodać trochę peklosoli np.sól 100g peklo 40g PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -sól nie jodowana 120-140 g/kg i litr wody -pieprz ziołowy białowieski jest to mieszanka przypraw w swoim składzie zawiera (gorczyca,majeranek,kminek,kolendra,lubczyk,papryka ostra i słodka,jałowiec)-jest bardzo aromatyczna -czosnek według uznania ja dałem główkę
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Nigdy jeszcze nie przyrządzałam i nie jadłam kaczki z gruszkami. Skoro jednak znalazłam się w posiadaniu pięknych gruszek i dorodnych piersi
To co kocham