Po raz pierwszy jadłam to danie na przyjęciu u koleżanki. Jego smak tak mnie zachwycił, że postanowiłam w domu sama je przygotować. Kurczak w
Słodko-Słony Świat IlonyDziś pomysł na smaczny, choć nietypowy obiad. Danie, które wymyśliłam "na szybko", kiedy w misie z owocami zalegał mi dorodny melon:) Postanowiłam połączyć go z
Słodko-Słony Świat IlonyPulpety to dobry sposób na przemycenie do dania obiadowego czegoś zdrowego. Można dodać do nich marchewkę, pietruszkę, kukurydzę. Dziś na moim stole goszczą pulpety
Szefowa kuchniMój dzisiejszy przepis na szybkie i sycące danie idealne i na obiad, i na kolację. Łatwe do przygotowania. Dla każdego. Polecam! Zapiekanka "Kurczak między ziemniakami
Kuchnia moimi oczamidniu po dania mięsne, a ich świąteczna uczta zdecydowanie przebija pod względem ilości naszą polską tradycję. Na przystawkę serwowane są dobra lokalnej ziemi – najlepsze okoliczne oliwki, pieczone papryki, sery, prosciutto, salami itd. Początek posiłku może zostać dopełniony tortellini in brodo , czyli pierożkami z nadzieniem mięsnym w bulionie. Primo to oczywiście danie z makaronu, pieczonego lub nadziewanego
Chilli Czosnek i OliwaProste a zarazem bardzo wykwintne oraz smaczne danie. Idealne na uroczysty, świąteczny obiad ale także dobre na codzień. Polecam bo wbrew pozorom pracy
Smaczne Zdrowewieku w Szwajcarii. Jego nazwa miała wiązać je z czymś wyrafinowanym , ale to w rzeczywistości danie bardzo uniwersalne. Jakkolwiek bowiem smak ma naprawdę niebanalny, to jednak można przyrządzić je z prostych składników i w bardzo krótkim czasie. Generalnie, jest to mięsny sznycel owinięty wokół plastra szlachetnej szynki i aromatycznego sera, choć są też znane odmiany z np. grzybami. Bodaj
Kulinarna PokusaDziś u mnie makaron spaghetti z mięsem mielonym. Tym razem z indyka, jest bardzo delikatne w smaku. Niezbyt wyszukane danie na obiad, ale szybkie i proste w przygotowaniu. I jak to zawsze bywa, makaron świetnie sprawdza się na smaczny domowy posiłek, na szybko, z różnymi dodatkami. Do takiego mięsa z patelni dodaję czasem tartą marchewkę lub pietruszkę. Dziś, makaron(...)makaronem spaghetti ugotowanym wg instrukcji na opakowaniu, lecz nieco krócej. Dlatego, ponieważ na końcu mieszam odcedzony makaron z mięsnym farszem z patelni. Pod wpływem temperatury makaron jeszcze dochodzi. Warto uprzednio skrócić jego czas gotowania, by zwyczajnie się nie rozgotował w gotowym daniu. Podaję z tartym drobno serem i świeżym zielonym, najczęściej posiekaną bazylią i/lub natką – smacznego
Zasmakuj KuchniTradycyjne mielone znudziły się zdecydowanie,ale zbyt popularne to danie żeby całkowicie zrezygnować z jego przygotowywania. Dziś polecam takie nadziane kalafiorkiem, bardzo fajnie smakująSkładniki:70 dag miesa mielonego 1 kalafior 1 jajko 1/3 szklanki bułki tartej sól,pieprz odrobina ziół powansalskich bułka tarta do panierkiWykonanie:Kalafiora dzielimy na rozyczki, obgotowujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy, studzimy. Mięso mielone doprawiamy, dodajemy(...)jajko, bułkę tartą. Mieszamy. Bierzemy porcję na dłoń spłaszczamy, na środku układamy rózyczkę kalafiora, oblepiamy masą mięsną. Formujemy kształt kotleta. Panierujemy w bułce tartej, smażymy na głebokim oleju na rumiano
Z Majeczką w kuchniforemce na muffiny, nie są smażone a co za tym idzie, mniej kaloryczne, smakują doskonale. Dodałam do nich podsmażone pieczarki i podałam na młodej kapuście. Wyśmienite danie, polecam:) Muffiny podałam na talerzu Gina od Porcelana Bogucice 50 dag mięsa z szynki ( można kupić gotowe KLIK ) pieprz czarny mielony czosnek 40 dag pieczarek masło(...)obieram, przepłukuję, osuszam , kroję drobno i przesmażam z pokrojoną drobniutko cebulą. Studzę i mieszam z mięsem. Doprawiam, dodaję surowe jajko, otręby lub bułkę tartą i wyrabiam masę mięsną. Formę na muffiny smaruję tłuszczem i oprószam bułką tartą, nakładam masę mięsną. Na mięsku układam paski sera żółtego. Piekę około 30 minut w 180 st C. W międzyczasie przygotowuję
Takie tam pichceniePosypujemy startym serem mozzarella. 11. Na środku układamy masę mięsną. 12. Zawijamy w roladę(...)Pieczemy 30 minut w 180 ° C. 14. Danie gotowe. 15. Smacznego
Kulinarna Chwilakolor. Ryż nakładamy używając foremki w kształcie obręczy – najpierw zielony, potem biały. Wierzch pokrywamy cienką warstwą pesto. Ryż jaśminowy z pesto pietruszkowo bazyliowym , to wspaniały dodatek do dań rybnych, mięsnych… i nie tylko. Myślę, że podany zgodnie z moją prezentacją doda najzwyklejszemu daniu niewątpliwego splendoru. U mnie został podany do łososia, ale o tym w kolejnym wpisie
mojewypiekiinietylkowyjątkowy smaczek. Papryki faszerowane mięsem mielonym – wyjątkowa przysmak Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem zapiekana w piekarniku to danie, które zdobyło serca smakoszy na całym świecie. To nie tylko smaczne, ale także pełnowartościowe danie, które można podać jako główne danie na obiad czy uroczysty posiłek. To, co sprawia, że nasza papryka faszerowana wyróżnia się na tle innych(...)mięso mielone, które jest delikatne i soczyste. W połączeniu z aromatycznymi przyprawami oraz dobrze ugotowanym ryżem, nadzienie nabierze wyjątkowego smaku i konsystencji. Całość zapiekamy w piekarniku, co sprawia, że danie jest lekkie, a papryka zachowuje swoją soczystość. Przepis na faszerowaną paprykę z mięsem mielonym Oto nasz sprawdzony przepis na paprykę faszerowaną mięsem mielonym w sosie pomidorowym: Składniki: Przygotowanie
Ania i Marcin gotująSztandarowa potrawa kuchni amerykańskiej – meatloaf, czyli bochenek mięsny. Brzmi równie smacznie jak mięsny jeż, ale danie jest naprawdę pyszne i niekłopotliwe. W naszej wersji również zdrowe, bo zawiera pęczak i kaszę gryczaną. Czas: 1,15 godz Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: Co najmniej 4 W latach 90. sporą popularnością cieszył się amerykański zespół Meatloaf, którego przebój(...)pewnie znasz. To była ścieżka dźwiękowa do kreskówki “Piękna i bestia”. Meatloaf to po angielsku… mięsny bochenek. Tak to można przetłumaczyć. “Panie i panowie, przed Wami zespół mięsny jeż!”:)) Meatloaf to również kultowe danie kuchni amerykańskiej. W gruncie rzeczy jest to wielki pieczony pulpet. Danie bardzo proste do zrobienia i niekłopotliwe: wystarczy masę
Niedzielny kucharzziemniaczkami podawanymi z kwaśnym mlekiem. W kuchni ma on jednak więcej zastosowań i nie zawsze występuje jako dodatek do dań. Nasze klopsiki w sosie koperkowym są podwójnie koperkowe, ponieważ znajduje się on nie tylko w sosie, ale także w mięsnych kuleczkach. Tak smacznego obiadu nie byłoby bez wizyty Siostry Ani, która przywiozła ogromną ilość świeżego koperku rosnącego w przydomowym
niecodziennikpary