Wieprzowina po chińsku

Wieprzowina po chińsku

Wieprzowina po chińsku

Przepis na : obiad

Dawniej często jadłam chińskie dania kupowane w budce obok bazarku, ale też sama gotowałam potrawy orientalne. Doprawione aromatycznymi przyprawami są smacznym połączeniem warzyw i mięsa. W skład naszej wieprzowiny po chińsku wchodzą polskie warzywa w towarzystwie pędów bambusa, grzybów mung, imbiru oraz oleju sezamowego i sosu sojowego. Pyszna chińszczyzna z polskimi akcentami. Składniki 250 g łopatki wieprzowej 1 średnia marchewka 1 mała pietruszka 1 kawałek selera 50 g pora (biała część) 50 g pędów bambusa w zal... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu niecodziennikpary

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję