dania bez mięsa - 6672 przepisów (strona:355/445)

Dlaczego nie mogę schudnąć mimo diety? 223

często słyszę – tyle co ptaszek ). Zapominasz jednak o doliczeniu dodatkowych kalorii , wynikających np. z dosładzania kaw y, smarowania pieczywa cienką warstwą masła czy dolewania oleju do smażonego mięsa. Osobno nie są to duże liczby, jeśli jednak zsumujemy całość z dnia może wyjść zaskakująco duża nadwyżka kalorii. Wystarczy się zastanowić, ile dziennie wpijamy słodzonych kaw lub herbat, nierzadko z dodatkiem(...)czasu, żeby organizm zareagował na wprowadzenie nowego sposobu odżywiania.   Brak ci konsekwencji Bez przerwy testujesz nowe diety, zamiast trzymać się konsekwentnie obranego kierunku. Ciągła zmiana sposobu odżywiania powoduje, że organizm nie nadąża, a metabolizm zaczyna szaleć. Kluczem do sukcesu i osiągnięcia celu jest wytrwałość! Bez tego nie masz szans nawet z najlepiej skomponowaną dietą. Cierpisz na chorobę

Powiedz dietom nie
Własnoręcznie zrobione apetyczne prezenty na Święta 264

czasach, kiedy najprostszym rozwiązaniem jest kupno karty podarunkowej na określoną kwotę do sklepu z szerokim asortymentem. Taki prezent nie wymaga od nas wysiłku – nie trzeba przewidywać co dana osoba lubi i co ją ucieszy. Myślę, że Święta to czas, który poświęcamy bliskim – warto więc pomyśleć o prezentach “z dbałością”.   Cukier z prawdziwą wanilią Cukier(...)kilka godzin do lodówki. Potem ostrym nożem kroimy na niewielkie cukierki. Przechowujemy w lodówce. Fot. Porcelana Dotty i sztućce Aspen marki Ambition. Świąteczna żurawina do mięs i pasztetów Domowa żurawina do mięs to doskonały prezent dla taty czy wujka, ale jestem pewna, że ucieszy się z niego też każda gospodyni. W okresie świątecznym na stole nie może zabraknąć pieczeni

Poezja smaku
Kulinarna podróż- ABC na talerzu.Tajlandia 250

da się niczym innym zastąpić, a tłuczek i moździerz znakomicie ułatwią rozdrabnianie rozmaitych przypraw. Potrawy na ogół przygotowuje się na ruszcie, smaży w głębokim tłuszczu, krotko smaży lub gotuje na parze. Techniki te nie wymagają  długiego czasu, łatwo więc przygotować się naprędce. Wyjątkiem jest curry, które, dla wydobycia pełni smaku, należy dusić na wolnym ogniu. Podstawą wielu znakomitych dań(...)Często dodawane do dań smażonych, wielu sałatek, stanowią również element dekoracyjny wielu dań kuchni azjatyckiej, nie tylko tajskich. KOLENDRA-  W Azji wykorzystuje się każdą część tej rośliny: korzeni i łodyg używa się do przygotowywania past, np. „magicznej pasty”, liści – do zup, dań smażonych i do ozdoby, zaś nasion – do dań z curry. Niestety, tylko kolendra

ClauditteMissCooking