czosnkowy - 2634 przepisów (strona:93/176)

Miszmasz w cieście francuskim 200

nakładamy farsz. Składamy w kopertę zlepiamy boki. Układamy na blaszce wyłożonej papier lub folią. Pieczemy ok 30 min w piekarniku nagrzanym do 200 st C. Podajemy z sosem jogurtowo czosnkowym. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Wiosenny sos do mięs. 125

Jest pyszny, kremowy, intensywnie czosnkowy, a dodatek nowalijek nadaje mu wiosennego charakteru. Jest idealnym dodatkiem do mięs pieczonych, ale przede wszystkim wspaniale komponuje się ze smakiem mięs grillowanych. Jeśli zastanawiacie się jaki sos podać do grillowanej karkóweczki, cevapcici lub innych mięs przygotowanych na grillu polecam ten, bo jest pyyyszny!!!! Składniki na wiosenny sos do mięs 150 ml serka homogenizowanego

Rozpustne gotowanie
Placek z cukinii pełen jogurtowo-czosnkowego sosu 158

zrobić z cukinii na późno-letni obiad lub obiadokolację :) Przepisy odkryte w Lawendowym Domu i zmienione na smak mojej kuchni :) Propozycja nr. 1: Placek z cukinii pełen jogurtowo-czosnkowego sosu! Składniki: Placki: 1 cukinia (ok.600g) - u mnie było 2,5kg! :)) 2 jajka 5-7 łyżek mąki Pełne Ziarno Lubella 1 duża cebula  sól i świeżo mielony pieprz oliwa

Spektrum Smaku
Wegetariańska tortilla z pszenno - gryczanych naleśników, ze świeżym szpinakiem, pomidorami, serem i sosem vinaigrette 116

świeżego (surowego) szpinaku. Zgadłam? Jeśli tak, to tym bardziej powinniście spróbować takiej tortilli. Świeży szpinak bardzo dobrze smakuje w sałatkach z dodatkiem sosu vinaigrette lub czosnkowego na bazie naturalnego jogurtu. Jakkolwiek go przygotujecie i zawiniecie w naleśnik, też będzie pysznie :) Gdybyście jednak woleli w naleśnikach szpinak w innej formie, to zerknijcie na naleśniki

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kotlety z kurczaka i cukinii czyli ciąg dalszy zdrowych inspiracji :) 300

pieczenia wkładamy do piekarnika nagrzanego do około 180-200 stopni na około 30 minut (po 15 minutach przewróciłam kotlety na drugą stronę) gotowe kotlety polecam skonsumować z sosem czosnkowym :)  SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Placki z tuńczyka. 130

minut i pieczemy w 180 stopniach. Po 15 minutach przekładamy wszystkie placuszki na drugą stronę i z powrotem wkładamy do piekarnika. Możemy podać placuszki z jogurtem naturalnym lub sosem czosnkowym . Smacznego

Symfonia smakowa
Zupa ogórkowa na wędzonym kurczaku 141

zupa będzie mało kwaskowa ,polecamy doprawić sokiem z cytryny). Całość okraszona świeżym koperkiem. Mniam! Składniki 500 g kiszonych ogórków 4-5 wędzonych pałek z kurczaka duża marchewka łyżka masła czosnkowego pietruszka mały seler 4 ziemniaki por (biała część) 2 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego 2 łyżki ryżu (u nas jaśminowy) 2 łyżki śmietany 1 l wrzątku 250 ml soku

R'n'G Kitchen
Zupa katalońska 105

smaku ,pożywna i szybka w przygotowaniu. Zasmakuje każdemu ,kto lubi zdecydowane smaki. Składniki 500 g polędwicy wieprzowej puszka krojonych pomidorów 500 g ziemniaków 400 g marchewki 150 g kiełbasy czosnkowej 2 cebule 5 ząbków czosnku 1 l bulionu warzywnego 4 łyżki oliwy z oliwek 2 liście laurowe natka pietruszki biały pieprz sól Przygotowanie   Normal 0 21 false false false

R'n'G Kitchen
3 sosy do grilla w paprykowych miseczkach 148

można troszę je podciąć nożem). SOS POMIDOROWY: 2/3 szkl Keczupu Kieleckiego 1/3 szkl passaty pomidorowej (u mnie z czosnkiem) 15 kropli tabasco lub 1 łyżka sosu sweet chilli SOS CZOSNKOWY: 1/2 szkl Majonezu Kieleckiego 1/2 szkl jogurtu naturalnego 5-6 ząbków czosnku przepuszczonych przez praskę sól, pieprz, ostra papryka SOS CURRY: 1/2 szkl jogurtu naturalnego 2 łyżki Majonezu Kieleckiego

Kto ugości moich gości?
Prosty chleb domowy 249

zażartą walkę z Panem Mężem o pierwszy, najbardziej chrupiący kawałek czyli "piętkę" :)  Inne moje "chlebowe" eksperymenty poniżej: Chleb z ziarnami na zakwasie Chleb cebulowy Chleb pomidorowy   Chleb czosnkowy z tymiankiem, rozmarynem i kroplą oleju rzepakowego Zielony chleb cukiniowy Hätäleipä - Fiński chleb awaryjny z orzechami   Fiński chleb błyskawiczny - wersja z migdałami Chleb z cukinią i porem   Chleb

Grunt to przepis!
Zupa krem z pieczonej papryki 141

dodamy do niej chili, krem zyska pazur, ale można też pominąć pastę z chili i uzyskać zupę wyjątkowo łagodną i delikatną w smaku. Do zupy zawsze podaję chrupiące grzanki czosnkowe z bagietki. Zupa krem z pieczonej papryki: 8 czerwonych papryk 2 szklanki bulionu warzywnego (500 ml) 2 ząbki czosnku 4 cm kawałek imbiru sok z połowy limonki 1 łyżeczka ziaren

Poezja smaku
Łazanki z młodą kapustą, pieczarkami i kabanosem 155

smakowały, mąż też zjadł z chęcią a i córcia trochę poskubała :) SKŁADNIKI: 1/2 główki kapusty 30 dag pieczarek 1-2 cebule 20 dag kabanosów 2 łyżki masła (ja użyłam czosnkowego) 2 łyżki mąki 1/2 szkl śmietanki 30% przyprawa do bigosu i młodej kapusty Rafex sól, pieprz, ostra papryka Dodatkowo: 25 dag makaronu łazanek 1. Kapustę posiekać. Ugotować do miękkości

Kto ugości moich gości?
pieczone pierogi ze szpinakiem 203

wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Smarujemy rozkłóconym jajkiem. Pieczemy w 170 – 180 st. C. do zrumienienia (ok. 20 min). Podajemy na ciepło lub zimno z sosem np. czosnkowym

Domowy Smak Jedzenia
Chrupiąca sałatka z kalafiorem, jajkiem i koperkiem 1754

diecie mogą majonez zamienić na jogurt naturalny (lecz niestety smak sałatki się nieco zmieni). Można również wymieszać majonez pół na pół z jogurtem lub podawać sałatkę z sosem czosnkowym ;) Wg przepisu poniżej 100g sałatki ma ok. 150kcal. Szybka sałatka z surowym kalafiorem – Składniki: średni kalafior (ok. 500g po rozdzieleniu na małe różyczki) 3 czubate łyżki majonezu (ok. 120g

Kulinarne Przeboje
Najlepsza domowa pizza 187

kilkudniowym cieście pęcherzyki powietrza są dużo większe, dzięki czemu ciasto pięknie wyrasta i ma szlachetny smak. Do rondelka przelać przecier pomidorowy. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Ja lubię mocno czosnkowy sos, więc dodaje aż 3 ząbki. Wsypać posiekane świeże zioła: oregano i tymianek, po kilka gałązek każdego. Gotować na wolnym ogniu, aż sos się zredukuje i będzie gęsty. Pod koniec

DefinicjaSmaku