plasterku żółtego sera, wyłożyć mięso a następnie pomidorki, mozarellę i plasterki camemberta. Piec w 200*C około 20-25 minut. Podawać na ciepło z sałatką z pomidorów i sosem czosnkowym
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaDrożdżowy placek z leśnymi grzybami i innymi dodatkami będzie doskonały na obiad lub kolację. Jego smak można wzbogacić sosem czosnkowym lub pomidorowym. *piekłam w foremce do tarty o średnicy 28 cm Składniki: na ciasto: 150 g mąki 10 g drożdży świeżych 90 ml letniej wody 1/3 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki cukru 3 łyżeczki oleju na nadzienie: kilka plastrów mortadeli
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaLekko pikantne, czosnkowe, dobrze doprawione ziemniaczki będą idealnym dodatkiem do obiadu. Składniki: 1 kg małych ziemniaczków 1 ząbek czosnku szczypta chilli sól pieprz 2 łyżki oleju Ziemniaki dokładnie wyszorować szczotką pod bieżącą wodą. Podgotować z osolonej wodzie przez kilkanaście minut. Wystudzić. Olej wymieszać z przyprawami i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Natrzeć ziemniaki. Przełożyć na blaszkę i piec około
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniapikantny sos pojawia się na naszym stole dość często. Jest nieodłącznym dodatkiem do pasztecików, krokietów czy zapiekanek. Świetny także do pieczonych mięs lub kiełbas z grilla. Jeśli lubicie sos czosnkowy to taka jego odmiana na pewno Wam zasmakuje. Składniki: 200 ml jogurtu naturalnego 3 łyżki dobrego majonezu kilka rzodkiewek kilka gałązek koperku 2 duże ząbki czosnku szczypta chili świeżo
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaciągnąca. Można do niej użyć mozzarelli w małych kulkach, ja użyłam pokrojonej zwykłej, bo małych kuleczek nie mogłam u nas kupić. Takie koreczki są bardzo smaczne z dodatkiem sosu czosnkowego. Składniki: 400 g mięsa mielonego jajko 2-3 łyżki bułki tartej + do panierowania 125 g sera mozarella ( 1 duża kulka) ząbek czosnku sól pieprz oliwki do dekoracji tłuszcz do głębokiego
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaczyli bez tłuszczu i duuuże dzięki czemu łatwo się je zwija. Na pierwszy rzut poszły naleśniki wytrawne po brzegi wypełnione pikantnym mięsnym farszem. Wspaniale smakowały ciepłe z dodatkiem sosu czosnkowego ale na zimno też były nie złe. Doskonale sprawdziły się jako danie na wynos, wystarczyło zawinąć w złotko i przekąska do pracy gotowa. Składniki na 4 duże sztuki
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaJeśli lubicie drożdżowe wytrawne wypieki to polecam takie ślimaczki ze szpinakiem. Są pyszne na ciepło z dodatkiem sosu czosnkowego lub na zimno jako przekąska do zabrania ze sobą na piknik lub wycieczkę. Składniki na 15 sztuk: 500 g mąki pszennej szklanka ciepłego mleka 30 g drożdży 30 g smalcu 1 jajko łyżeczka soli łyżeczka cukru na nadzienie
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniapomidorów ułożyć na tarcie na zmianę. Posypać oliwkami. Całość posypać startym serem. Wstawić do piekarnika i piec w 200*C około 30 minut. Najlepiej smakuje z dodatkiem soku czosnkowego
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaSzpinak w tym roku w moim ogródku wyjątkowo obrodził, dlatego często jadamy go na różne sposoby. Bardzo lubimy go w sałatce z pomidorkami i sosem czosnkowym, którą przeważnie podaję do mięs i kiełbasek z grilla. Oprócz tego, że jest smaczna to także jest bardzo zdrowa. Idealna na lato. Składniki: 500 g pomidorków koktajlowych zielony ogórek czerwona cebula 3-4 garście
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniajest nieszczególne. Mile zaskoczył nas efekt takiego eksperymentu, wyszły z tego świetne chrupiące paszteciki, które mogłabym spokojnie podać na spotkaniu z przyjaciółmi. My takie przekąski zawsze jadamy z sosem czosnkowym, tak też je podałam i tym razem. Składniki: na ciasto: 300-350 g mąki 220 ml wrzątku 1 jajko 30 ml oleju szczypta soli na farsz: 50 g kaszy
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniapracy, z czego potem jestem bardzo zła, bo wydaje pieniądze na niesmaczne jedzenie ;/ Ale dziś mam dla Was coś pysznego - lahmacun - rodzaj tureckiej pizzy z jagnięciną, do tego sos czosnkowy i surówką z czerwonej kapusty - polecam! Smacznego
Codzienne Gotowanieminut w temperaturze 200 stopni C. W połowie przewrócić na drugą stronę. Polecam posmarować je z wierzchu niewielką ilością oleju rzepakowego - ładnie się zezłocą. ;) Najlepiej smakują z sosem jogurtowo-czosnkowym i sałatką. Smacznego
Kuchnia EllieZmodyfikowałam tradycyjny przepis na bruschette, a właściwie dostosowałam go do realiów Polski i jesieni. Kanapki są mocno cebulowe i czosnkowe. Duża dawka naturalnych antybiotyków na jesienną słotę. Polecam, bo są smaczne, bardzo proste i szybkie. Szybko powstają i szybko znikają:) a'la bruschetta Składniki 4-5 bułek 2 pomidory 2 kulki sera mozzarella 2 ząbki czosnku czerwona cebula szczypiorek
Pyza i Surówkazdrowszy a na pewno wyraźniejszy w smaku. Takie grzanki używam do zupy czy sałatek. DOMOWE GRZANKI Z CHLEBA TOSTOWEGO Składniki: 4 Kromki Chleba Tostowego Pełnoziarnistego 4 Kostki Masła Domowego Czosnkowego KLIK TU Patelnia z dnem nie przywieralnym Sposób Przygotowania: Chleb kładę na patelnię aż będzie chrupiący Chleb przestygnięty kroję w kosteczkę Taki chleb może stać
Gotowanie Patkidziwactwo, na szczęście nieszkodliwe. Trzeba się tylko trochę więcej napracować, ale za to jaka satysfakcja. Najczęściej przygotowuję taki tradycyjny majonez , który zamieszczałam już jakiś czas temu, polecam także pyszny czosnkowy sos aioli , a dzisiaj także mój majonez bez dodatku jaj kurzych, to dla tych, którzy są uczuleni na te właśnie jaja. Taki majonez można przygotować na bazie jajek przepiórczych, które
Smaczne Zdrowe