czosnkowy - 2634 przepisów (strona:85/176)

WALENTYNKOWA SAŁATKA CAPRESE 151

posiekać i posypać nią sałatkę. Ja po to, aby dokładnie Wam zaprezentować wycięte z z mozzarelli serca, ułożyłam bazylię obok :) Sałatka prezentuje się bardzo elegancko, a podana z chrupiącą czosnkową bagietką smakuje wybornie. Do tego ulubione wino i bardzo lekka, bardzo smaczna kolacja gotowa :)  SKŁADNIKI (na 2 osoby): 2 dojrzałe pomidory 2 kulki mozzarelli 3-4 łyżki czarnych oliwek

Słodko-Słony Świat Ilony
Pulpety z żółtego sera 103

żółtego sera to składnik ostatniego niedzielnego śniadania – miały być jajka i były Do tego nasz ulubiony ser żółty w złotej chrupkiej skorupce – z ketchupem czy z czosnkowym dipem majonezowym – idealne połączenie. Z poniżej podanej ilości wyszło mi 15 pulpecików o wielkości większego orzecha włoskiego. Składniki na: Pulpety z żółtego sera […] The post Pulpety z żółtego sera

Magiczny Garnek
sałatka brokułowa z suszonymi pomidorami 152

kuchni królują zupy i sałatki:) Tym razem chciałam pokazać tę apetyczną sałatkę, utrzymaną w kolorach biało-zielono-czarnych. Fajnie dobrane składniki tworzą niezwykle apetyczną, wyrazistą w smaku kompozycję, sos czosnkowy dopełnia całości. Pamiętając, że zarówno feta, oliwki, jak i pomidory są dość słone, sosu radzę już nie solić, za to dodatek pieprzu cytrynowego jest świetny, bardzo polecam:) składniki: brokuł

6niebo
dorsz w czosnkowym maśle z piekarnika 165

dorsz w czosnkowym maśle Pieczona ryba jest zawsze mile widziana na moim stole. A jeżeli w piekarniku znajdzie się  nasz wyborny bałtycki dorsz to na takie danie domownicy czekają z prawdziwą niecierpliwością. składniki dla trzech osób Filety z trzech dorszy (600 g) 2 łyżki masła 2 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku pieprz, sól

Miód i pieprz
placuszki z kiszonej kapusty z boczkiem i pieczarkami 165

będzie zbyt geste dolać mleka. Dodać farsz kapuściany i wymieszać. Na rozgrzany tłuszcz kłaść po łyżce ciasta i smażyć z obu stron na złoto. Podawać z ketchupem lub sosem czosnkowym

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Batatowe frytki z piekarnika. 77

czasie blaszkę wyjmujemy a frytki odwracamy na druga stronę i znów pieczemy około 15 min. do momentu aż będą miękkie. Podajemy z sosem pomidorowym lub czosnkowym. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Sałatka z olejem ze słonecznika 137

pomidor w kawałki i przekładamy do miski, dodajemy pokrojony szczypiorek, kapary i mieszankę sałat. Wszystko zalewamy przygotowanym wcześniej sosem i dokładnie mieszamy. Można jeść tak podaną lub z pieczywem czosnkowym. Życzę smacznego

Kulinarne życie
bakłażan z suszonymi pomidorami i serem pleśniowym 95

jakimś programie kulinarnym w TV. Przepyszne danie:) składniki: bakłażan 1/2 słoika suszonych pomidorów w oliwie 1/2 krążka sera pleśniowego 125 g serka kanapkowego o ostrym smaku, np chrzanowym lub czosnkowym ząbek czosnku sól, pieprz do smaku Bakłażan przekroić na pół, miąższ naciąć w krateczkę, uważając, by nie przeciąć skórki. Obficie posolić, odstawić na ok 30 minut. Po tym czasie porządnie

6niebo
Pasta z makreli 138

koncentratu pomidorowego pieprz   Wszystkie składniki zmiksować blenderem i doprawić pieprzem. Nie trzeba dodawać soli, ponieważ makrela sama w sobie jest w słona. Oprócz masła zwykłego dodałam też kawałek czosnkowego

Di gotuje
Tarta z boczniakami, kozim serem i orzechami 176

jest mocno grzybnięty bo bardzo proszę. Do tarty użyłam serów twarogowych z pasteryzowanego mleka koziego marki Merci Chef! Wykorzystałam dwa serki - roladkę twarogową z dodatkiem miodu i serek ziołowo czosnkowy do smarowania. Te sery mają wyrazisty, pełny smak. Nadają się do bezpośredniego spożycia, do kanapek, naleśników czy właśnie do zapiekanek tak jak ja to zrobiłam. Można też nimi nadziewać pieczone

Smaczna Pyza
Zupa serowa z mięsnymi kuleczkami 115

będą miękkie. Pod koniec gotowania dodajemy serki topione. Gotujemy aż serki się roztopią i zagęszczą zupę. Na wierzch sypiemy posiekaną natką pietruszki. Podajemy z   dowolnym makaronem lub grzankami czosnkowymi. Smacznego

Passion of Cooking
WEGAŃSKI "STROGONOW" najlepszy ;) 153

gulasz z jednej patelni, pieczarki z cebulką z drugiej patelni, dorzucam pokrojone ogórki i papryki, dokładam 2 duże łyżki musztardy sarepskiej i 2 duże łyżki śmietany (tym razem dodałam czosnkowego dipu słonecznikowego, który został mi w lodówce z poprzedniego dnia ale może to być śmietana owsiana, sojowa czy nawet bez śmietany całkiem), wyciskam sok z połówki cytryny, dolewam szklankę wody

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Czosnkowe grissini. 116

paluszki są przepyszne! musicie je spróbować jeśli jeszcze tego nie zrobiliście ;-) Składniki; 40 dag mąki pszennej 2 łyżeczki suchych drożdży 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka soli czosnkowej 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka oregano ok. 50 ml oleju lub oliwy z oliwek ok. 200 ml ciepłej wody Dodatkowo; oliwa lub olej do posmarowania paluchów mak do posypania Przygotowanie

Radość kipiąca uśmiechem.
PALUSZKI SEROWO - SZYNKOWE 124

szynki wędzonej 280 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka  130 g miękkiego masła 30 g mleka 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki soli ziołowej - czosnkowej 1 1/2 łyżeczki czarnuszki A jak to zrobić: Ser pokroić w drobną kostkę. Szynkę również pokroić w bardzo drobną kostkę, rozcierając ją nożem, aby nabrała lekko zmielonej konsystencji. Wszystkie pozostałe składniki

Kuchnia w opałach
Naleśniki z farszem mielonym 89

wychodziły jakieś człekokształtne ale znalazłam sposób na wylewanie ciasta, tzn. wazówką na środek patelni wylewam ciasto i robię tzw. ósemki Skala smaku 10/10 napewno sprawdziłby się tutaj sos czosnkowy Składniki na ok. 12 naleśników: 1 i 3/4 szkl. mąki pszennej 1 szkl. mleka 1 szkl. wody gazowanej 2 jaja szczypta soli Składniki na farsz: 500 g mięsa mielonego (wieprzowe, drobiowe

Kubki smaku