Kurczak curry z ryżem i kolorowymi warzywami - na ciepło danie obiadowe, na zimno z sosem czosnkowym pyszna sałatka. Do przygotowania dania użyłam aromatycznej przyprawy Curry Premium od firmy Sk worcu . Składniki: 400 g piersi z kurczaka 300 g fasolki szparagowej zielonej (może być mrożona) 280 g kukurydzy z puszki 1/2 czerwonej papryki 1 cebula 2 torebki ryżu parabolicznego (1 szklanka
Na Ciasteczkowych Papierachrazem użyłam sporo ziół aby były bardziej aromatyczne. Oliwka stwierdziła, że są lepsze od frytek. Tak więc następnym razem upieczemy je sobie jako przekąskę z keczupem lub sosem czosnkowym. I na pewno są zdrowsze od frytek ;) Wam też polecam :) Talerz "Antonio" od Porcelany Bogucice . Ilość składników wg upodobania i potrzeb: ziemniaki sól morska prowansalska pieprz słodka papryka czosnek granulowany
Smakołyki AsiMój kuchenny zespół powiększył się o kolejnego Pomocnika ;) Ten jest ekspertem w robieniu bałaganu i dużego zamieszania :) Ale już teraz Lawendowa Kuchnia bez Rafka nie byłaby sobą ;) Polecam pyszną, czosnkową sałatkę, idealną do obiadu ;) Niestety z powodu bardzo dużej ilości czosnku nie nadaje się dla Szkrabów;) Sałatka z kapusty pekińskiej Składniki: kapusta pekińska mały jogurt naturalny 6 ząbków czosnku sól
Lawendowe Niebojuż nie wchłonął całości). Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem i odrobiną słodkiej papryki w proszku. Podawać np. z sosem słodko-pikantnym Tao Tao, sosem słodko-kwaśnym lub czosnkowym . The post Makaronowa patelnia z mięsem mielonym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojeefektowna przekąska. Składniki: 10 arkuszy papieru ryżowego 150 g Ser Brie 1 pierś z kurczaka 10 dag pieczarek 3 łyżki kukurydzy 2 łyżki sosu sojowego 13 gałązek szczypiorku Pieprz czosnkowa, curry chińskie, Wykonanie: Kurczaka myjemy oczyszczamy, kroimy w paseczki, przyprawiamy i obsmażamy na patelni. Pieczarki kroimy w paski i smażmy. Ser Brie kroimy w kostkę. Trzy gałązki szczypiorku drobno siekamy
Podróż w kulinariałączymy z solą. Możecie ją rozdrobnić do potrzebnej grubości. Mieszankę suszymy w piekarniku, w temperaturze 100⁰C. Sól powinna stać się sypka i błyszcząca, nie może być lepka. • SÓL CZOSNKOWA – do grzanek, masła, pieczywa. Do ryb i owoców morza. Do gotowanej kukurydzy. Pasuje tez do twarogu, duszonych grzybów, sosów i dań z fasoli. Sól łączymy z drobno posiekanym czosnkiem
Karo in the Kitchendrożdży - 2 łyżki oleju rzepakowego - 1 łyżeczka soli - 1/2 łyżeczka cukru dodatki: - usmażone mięso z kurczaka z przyprawami (sól, pieprz, zioła, słodka papryka) - warzywa (pomidor, ogórek, sałata lodowa) - sos czosnkowy - ketchup Forma : blacha od piekarnika Przygotowanie: Drożdże dodaję do ciepłej wody z cukrem i odstawiam na chwilę. Do miski dodaję resztę składników na ciasto i wyrabiam razem z drożdżami. Zagniecione
Kuchnia co dniaLekka sałatka w ogórkowym sosie, czyli porcja witamin na start Sałatka z pomarańczą w kokosowo-miodowym sosie Wiosenna lekka sałatka w jogurtowym sosie musztardowo-czosnkowym Obiad - lżejsze propozycje : Bezmięsne ryżowo-owsiane kotleciki z rzodkiewką. Lekkie i syte, bez dodatku jajka. Makaronowe kokardki pieczarkowym sosem na bazie mleczka kokosowego (light) Lekkie makaronowe miseczki w kokosowo-cynamonowym
Słodkie okruszkispadających liści podumajmy nad światem, życiem i jesienią. Na dole nowy mieszkaniec- biały żółwik, kwitnie i przyciąga ostatnie owady wtedy, kiedy niewiele już zostało na grządkach. Po tegorocznym sukcesie czosnkowym postanowiłam dokupić trochę cebul czosnku olbrzymiego. Siedzą w ziemi od końca października. Absolutny luksus- maliny prosto z krzaka w październiku. Jeden z ostatnich kolorowych akcentów- samotny kwiat firletki. Ten bratek
les mirabelleskarkówki) 4 łyżki oleju łyżka oregano łyżka majeranku 1 duża cebula łyżeczka słodkiej papryki w proszku łyżka natki pietruszki 2 łyżki keczupu pieprz świeżo mielony sól czosnkowa 2 kulki ziela angielskiego liść laurowy karkówka pokrojona na kotlety Wykonanie: Cebulę pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki dać do naczynia żaroodpornego i obtoczyć w nich mięso, odstawić do lodówki
Pychotkaaatłuszczu (polecam jednak użyć śmietanki UHT, czyli takiej z kartonika a nie z lodówki). Krem z zielonego groszku będzie znakomicie smakował podany również z groszkiem ptysiowym oraz domowymi grzaneczkami czosnkowymi. Składniki (na 4 porcje): 500 g zielonego groszku (użyłam mrożonego) 1 łyżka masła (lub 2 łyżki oleju) 1 cebula (użyłam czerwonej) 1 duży ząbek czosnku 750 ml bulionu drobiowego (może
MyCookBook.plCałą rodziną uwielbiamy tą sałatkę! Robi się ją błyskawicznie. Jest smaczna i zdrowa, bardzo czosnkowa :) Można ją jeść zaraz po przyrządzeniu, choć najlepsza jest jeśli damy jej chwilę na przegryzienie i „nabranie mocy” :D Doskonała na śniadanie, kolację oraz przekąskę. Jeśli nie dysponujecie ogórkami małosolnymi wówczas użyjcie kiszonych, choć przyznam, że to już nie to samo ;) Składniki: 500 g serka
MyCookBook.pltłuszczu 4-5 minut z każdej strony na niezbyt dużym płomieniu. Odstawiamy na ręcznik papierowy, odciągamy nadmiar tłuszczu. Można podawać na zimno jak i gorąco z ketchupem bądź sosem czosnkowym
Jedz zdrowo żyj zdrowo!następne 20 minut. Rybkę wyciągnęłam, obrałam z ości. Wywar przecedziłam, połączyłam z żółtkiem i śmietaną, doprawiłam do smaku. Włożyłam rybkę i warzywa z wywaru, ponownie zagotowałam. Podawałam z grzanką czosnkową
Darcia w kuchnitydzień. Po tygodniu nalewkę przefiltruj, rozlej do czystej butelki lub słoika, szczelnie zamknij. Możesz ją stosować. Zastosowanie : Pij 2-3 razy dziennie po 20-30 kropli. Nalewka czosnkowa oczyszcza organizm z odkładającego się tłuszczu, wypłukuje nierozpuszczony wapń, poprawia przemianę materii, oczyszcza naczynia krwionośne, zapobiega zawałom serca, paraliżowi, oraz powstawaniu nowotworów. Jest także pomocna w chorobach układu oddechowego
Przepisy i porady kulinarne