czosnkowy - 2634 przepisów (strona:96/176)

WEGAŃSKIE MIEJSCA: Elvis Burger, Bella Vita, Kawelin (Białystok) 192

której również coś się znalazło. Obsługa lokalu doradziła nam risotto z prawdziwkiem (normalnie podawane jest z tartym parmezanem) i warzywami z warzywami w sosie winegret i pieczywem czosnkowym - w karcie oznaczone jest jako opcja wege. Całość kosztowała 18 zł. Było smacznie i jedzenie zdecydowanie zaspokoiło głód w środku nocy i dodało energii. Poza dobrym risotto należy wspomnieć o sympatycznej

Bananowe Pole
Ziołowy sos serowo-oliwkowy z miętą + szybka sałatka z serem i oliwkami 173

sałatkami... Ale osobiście najbardziej lubię go jeść ze słonymi krakersami. Chrupkie, słone ciasteczko maczane w gęstym, ziołowym serowo-oliwkowym sosie jest ucztą dla mojego podniebienia. Dodatek mięty doskonale niweluje czosnkowy zapach, nadając przyjemnie orzeźwiający smak naszym potrawą. Drugą moją propozycją jest szybka sałatka z serem typu śródziemnomorskiego w kostkach. Ta zielona sałatka doskonale nadaje się na kolacje, jak i spotkania

Słodkie okruszki
Pieczone nuggetsy w płatkach kukurydzianych 366

lekkostrawne, bo pieczone bez dodatku tłuszczu.  Podałam je z pieczonymi młodymi ziemniaczkami (przepis wkrótce pojawi się na blogu), sałatką z pomidorkami i słonecznikiem oraz pysznym, lekkim sosem jogurtowo-czosnkowym. Serdecznie polecam! Składniki : 1 podwójna pierś  z kurczaka (ok. 0,5 kg)  2 szklanki pokruszonych płatków kukurydzianych pół szklanki mleka/jogurtu jajko 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki czosnku

Kuchnia Ellie
Placki warzywne z kiełbasą 93

kiełbasę i posiekamy koperek. Dokładnie ze sobą mieszamy. Na rozgrzaną patelnie kładziemy po łyżce masy i smażymy z obu stron na złoto-brązowy kolor. Podajemy z keczupem lub sosem czosnkowym

My simple kitchen
Parówki w cieście drożdżowym 195

Domowa wersja hot-dogów. Smakują zarówno na ciepło, jak i zimno. Można podać z ketchupem, sosem czosnkowym czy innym ulubionym. Składniki: 200 ml wody 25 g drożdży 1/2 łyżeczki soli łyżeczka cukru łyżka oleju 200 g mąki oregano, zioła prowansalskie 4 długie parówki Ponadto: jajko, sezam Przygotowanie Drożdże kruszymy, dodajemy po łyżeczce mąki i cukru i rozpuszczamy w 1/3 szklanki

e-PrzepisyKulinarne
998. Ryżowe eksperymenty & Kilka pomysłów na ... 187

soczewica, pomidory z puszki, cebula, koncentrat) ryż z mleczkiem kokosowym; z groszkiem i fasolką  lody banan-ricotta, z truskawkami  dom. tortilla z pieczonym kurczakiem, warzywami i sosem czosnkowym  marchewkowe batoniki owsiane z daktylami i masłem orzechowym

More food, love and dreams
Pizza z tuńczykiem i suszonymi pomidorami 142

dołu i piec około 15 minut. Po upieczeniu wyjąć. Na gorącą pizzę dodać listki szpinaku i pokrojony w kostkę ser sałatkowy. Do pizzy podajemy według upodobań ketchup lub sos czosnkowy. To tylko niektóre produkty a jest ich dużo,dużo więcej. Warto się wybrać na zakupy

Ala piecze i gotuje
Zapiekanka ziemniaczana z warzywami 142

wymieszać dokładnie. Do naczynia żaroodpornego włożyć ziemniaki. Przez środek zrobić dołek i ułożyć warzywa. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni aż ziemniaki się przyrumienią. Podawać polaną sosem czosnkowym. zapiekanka ziemniaczana z warzywami

O kuchni z uczuciem
Mini tarty z pomidorkami, kurczakiem, oliwkami i serem śródziemnomorskim. 146

francuskim, dodaje tylko dodatki i do pieca :-). Sery śródziemnomorskie były zanurzone w solance, więc postanowiłam nie dodawać więcej soli, bo one zapewniły słoność tartom. Można je podać z sosem czosnkowym lub pomidorowym, albo bez, to już zależy od Waszych upodobań. Polecam Wam ten przepis wypróbować, szczególnie, że jest prosty, szybki i nie wymaga dużego wysiłku. MINI TARTY Z POMIDORKAMI, KURCZAKIEM

Zakątek rozkoszy kulinarnych
WEGAŃSKIE MIEJSCA: Flow Food (Białystok) 127

posiłek zjedzony tam i zdecydowanie przekonał nas, aby przychodzić tam częściej :) Lunch. Falafelki + frytki + surówka. Jak zwykle pyszne! Do tego zielona herbata :) Lunch. Placki jaglane z hummusem i sosem czosnkowym. Jedno ze słabszych dań, które mieliśmy okazje tam jeść. Placki bardzo delikatne, prawie nieprzyprawione. Sosy w porządku. Jednak całość prezentowała się średnio w porównaniu do wcześniejszych dań. Deser. Tofurnik. Mało

Bananowe Pole
Sos czosnkowy z fetą i zielonym ogórkiem a'la tzatzyki 132

idealny przepis na sos czosnkowy, nie tylko do potraw z grilla. Jest idealny i kremowy w smaku i zawiera w sobie to co my lubimy najbardziej: czosnek, fetę i zielonego ogórka. Spróbujcie. Sos godny tegorocznego sezonu grillowego. Składniki: - 0,5 opakowania fety - 3-4 ząbki czosnku (więcej lub mniej wg własnego smaku) - pół zielonego ogórka wężowego - pół pęczka świeżego koperku

CookYourself
Fasolowe kotleciki 148

jest po prostu pyszna. Dziś u mnie na obiad złociste kotleciki z białej fasoli. Składniki: 1 kg białej fasoli 3 marchewki 3 jaja 3 cebule 1 łyżka margaryny sól czosnkowa pieprz majeranek bułka tarta olej do smażenia Wykonanie: Fasolę namoczyć dzień wcześniej, gotować na wolnym ogniu i w połowie gotowania włożyć marchewki  - następnie ugotować do miękkości w osolonej wodzie

Tradycyjna Kuchnia
Cukinia smażona- krążki z serem i otrębami 124

Idealne na szybką przekąskę. Składniki: 40 dag młodej cukinii 6 dag żółtego sera 2 jajka 1/3 szklanki otrąb pszennych Sól czosnkowa Tłuszcz do smażenia Ketchup Sposób przygotowania: Cukinie umyć, pokroić w grube plastry, posolić, obtoczyć w rozmąconych jajku i otrębach.  Następnie ułożyć na rozgrzanej patelni i smażyć na tłuszczu w obu stron. Na chrupiących krążkach położyć po plasterku sera

Tradycyjna Kuchnia
Kuskus z kurczakiem i warzywami po włosku ;) 174

worek wkładamy do żaroodpornego naczynia i pieczemy w temp. 170 stopni przez około 30 minut (na ostatnie 10 minut włączyłam termoobieg) gotowe danie możemy podawać z sosem jogurtowym lub czosnkowym, jak kto woli ;) SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Kotlety schabowe zapiekane z warzywami 189

który nie jest wielbicielem warzyw zjadł podwójną porcję! Składniki:  1/2 kg schabu bez kości,  2 marchewki,  por,  2 łyżki pikantnego ketchupu,  2 łyżki majonezu czosnkowego Kętrzyńskiego ,  sól, pieprz,  olej do smażenia. Wykonanie Mięso umyć, osuszyć i podzielić na plastry jak na kotlety. Lekko rozbić, oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Obsmażyć

Z miłości do słodkości