Składniki: boczek świeży wieprzowy bez kości 1,5 kg, sól czosnkowa 1 łyżka, papryka ostra 1 łyżeczka, papryka słodka 2 łyżeczki, kucharek 1 łyżeczka, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, majeranek 3 łyżki, smalec 1 łyżka, woda 2 szklanki ziele angielskie 4 sztuki, liście laurowe 2 sztuki płat boczku bez kości położyć na desce kuchennej, na boczku rozsypać paprykę słodką z ostrą
W Mojej Kuchni Lubiędusiłam pod przykryciem a na sam koniec bez przykrycia, by nadmiar płynu odparował. Boczek duszony w piwie ma piękny złoty kolor. Smakuje przy tym niesamowicie. Polecam z dodatkiem pieczywa czosnkowego albo grubą pajdą zwykłego chleba. Na koniec wielkie DZIĘKUJĘ za uchylenie rąbka tajemnicy ;) Smacznego! Lidka
Pieprzyć z Fantazjąpokrojoną w plastry. Całość posyp startym żółtym serem. Pizzerinki piecz ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu wyłóż na nie rukolę. Pizzerinki podawaj z sosem czosnkowym. Samczego Czytaj więcej – pizza Artykuł Pizzerinki z szynką parmeńską i rukolą pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni
365 dni dookoła kuchniidealnie nada się do spakowania w pojemnik do pracy na drugie śniadanie. Ja jadłem go z majonezem i ketchupem ;) ale można do niego zastosować jakiś ulubiony sosik pomidorowy albo czosnkowy. Składniki: - 100g kaszy jaglanej - 2 puszki tuńczyka - 2 jajka - 1 średnia cukinia - 1 marchew - 1 cebula - pół czerwonej papryki - sól, pieprz, czosnek granulowany +u mnie ugotowane warzywa z rosołu
Smacznie Pysznie Kalorycznielubicie! My robimy przegląd ogródka i bierzemy to co jeszcze jest na krzaczkach. Papryki faszerowane najlepiej oczywiście smakują na ciepło, bez dodatków, lub z porcją ryżu albo grzankami czosnkowymi. Jednak jeśli będziecie chcieli zabrać je do pracy lub szkoły - nie wahajcie się, bo nawet na zimno będzie to smaczny i zdrowy lunch. Czas przygotowania: 10 minut + 90 minut pieczenie
SzczyptaSmaQzłota, polska jesień już się skończyła, a na jej miejsce przywędrowała okropna, deszczowa i zimna pogoda. W takie dni warto spożywać rozgrzewające posiłki, dlatego dziś zapraszam na kremową zupę czosnkową. Ten przepis czekał na publikację kilka dobrych miesięcy. Przygotowałem go w deszczowy dzień, jeszcze
Vegan Tasteminut. Wyjmij je łyżką cedzakową i przepłucz pod zimną wodą. Do gotującej się wody wrzuć jarmuż i blanszuj przez 2 minuty. Odcedź i przelej zimną wodą. Przygotuj czosnkowe grzanki. Pieczywo pokrój w kostkę, posyp suszonym czosnkiem i szczyptą soli, skrop oliwą i wymieszaj. Rozłóż na papierze do pieczenia i piecz przez 5-7 minut w 200 stopniach C, aż się
Chilli Czosnek i Oliwaoszukanej pizzy, ale takiej bardzo pulchnej i aromatycznej. Langosz jest tak na tyle fajna propozycją, że można go jeść z różnymi dodatkami - leczo, gulaszem, kwaśną śmietaną, sosem czosnkowym czy ze startym żółtym serem. Ja osobiście polecam wam langosze z leczem, na którego przepis znajdziecie --> TUTAJ Zdecydowanie warto spróbować :) Składniki: 2 ugotowane ziemniaki 420g mąki pszennej (przesianej
ChilliJemyrozdrobnionego 3 ząbki czosnku olej do smażenia sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku zioła prowansalskie do smaku 1 łyżeczka czubrycy białej 20 dag serka kanapkowego o czosnkowym smaku ( taki w pudełeczku do smarowania ) Dodatkowo: 40-50 dag makaronu lazanii 40 dag sera żółtego 1 łyżeczka masła woda do gotowania 2 łyżki oleju sól do gotowania Wykonanie pysznej lazanii
Izabelawkuchnidiety warzywno-owocowej , w którym podaję Wam gotowy tygodniowy jadłospis. Na blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej: zupa-krem z białych warzyw sos czosnkowy z kalafiora młoda kapusta z koperkiem chłodnik z buraków leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę
Kulinarne przygody Gatitywlać 2,5 puszki bulionu. Przykryć i gotować na małym ogniu aż bakłażan zacznie się rozpadać a zupa zgęstnieje. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, tymiankiem oraz cukrem. Podawać z czosnkowymi grzankami lub bagietką
My simple kitchenpolewamy oliwa lub olejem rzepakowym tłoczonym na zimno. Obok połóż główkę czosnku, upiecz sobie go przy okazji więcej, sprawdzi się do wielu past na kanapki czy też do sosu czosnkowego. Upieczoną dynię i czosnek zmiksuj na gładką masę dopraw i nadziewaj ravolii. Możesz też zrobić je w innej formie, jeśli wolisz np. okrągłe, tutaj pełna dowolność. Gotowe ravioli wrzucamy
SMYKWKUCHNIsmaku olej do smażenia bułki : 0,5 kg mąki 1 szklanka bardzo ciepłej wody ( 220 ml ) 1/2 szklanki oliwy z oliwek 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżka cukru sos czosnkowy : 3 łyżki gęstego jogurtu greckiego 2 łyżki majonezu 1 łyżka granulowanego czosnku 1 płaska łyżeczka cukru 1 łyżeczka – najlepiej świeżo zmielonego pieprzu sól do smaku dodatkowo : ketchup ognisty
Ogrodnik w podróżyminut. Po ścięciu się jajek potrawę posyp posiekaną natką pietruszki lub kolendrą i podawaj najlepiej na patelni na której była przygotowywana. Aby dodatkowo urozmaicić szakszukę przygotuj grzanki z masłem czosnkowym. Do miękkiego masła dodaj 1 ząbek czosnku i odrobinę soli. Masłem smaruj małe kromki bakiegtki i wstaw na kilka minut do piekarnika aż staną się chrupiące. Smacznego! Artykuł Szakszuka
nietylkopasta.plserze umieszczamy szynkę oraz oliwki pokrojone w talarki, całość posypujemy ziołami prowansalskimi. Pieczemy pizzę przez 30-35 minut, wyjmujemy z piekarnika i serwujemy na gorąco z keczupem lub sosem czosnkowym. W wersji z termomixem: w naczyniu umieszczamy pokruszone drożdże, cukier oraz wodę, miksujemy 2,5min/37stopni/obr.2, pozostawiamy na 10 minut, następnie dodajemy miękkie masło, jajko, sól oraz mąkę pszenną przesianą przez
KulinarneImpresje.pl