czosnkowy - 2634 przepisów (strona:66/176)

rolada z boczku do pieczywa z szybkowara... 130

Składniki: boczek świeży wieprzowy bez kości 1,5 kg, sól czosnkowa 1 łyżka, papryka ostra 1 łyżeczka, papryka słodka 2 łyżeczki, kucharek 1 łyżeczka, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, majeranek 3 łyżki, smalec 1 łyżka, woda 2 szklanki ziele angielskie 4 sztuki, liście laurowe 2 sztuki płat boczku bez kości położyć na desce kuchennej, na boczku rozsypać paprykę słodką z ostrą

W Mojej Kuchni Lubię
Boczek duszony w piwie 132

dusiłam pod przykryciem a na sam koniec bez przykrycia, by nadmiar płynu odparował. Boczek duszony w piwie ma piękny złoty kolor. Smakuje przy tym niesamowicie. Polecam z dodatkiem pieczywa czosnkowego albo grubą pajdą zwykłego chleba. Na koniec wielkie DZIĘKUJĘ za uchylenie rąbka tajemnicy ;) Smacznego! Lidka

Pieprzyć z Fantazją
Pizzerinki z szynką parmeńską i rukolą 115

pokrojoną w plastry. Całość posyp startym żółtym serem. Pizzerinki piecz ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu wyłóż na nie rukolę. Pizzerinki podawaj z sosem czosnkowym. Samczego Czytaj więcej – pizza Artykuł Pizzerinki z szynką parmeńską i rukolą pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
Pasztet jaglany 158

idealnie nada się do spakowania w pojemnik do pracy na drugie śniadanie. Ja jadłem go z majonezem i ketchupem ;) ale można do niego zastosować jakiś ulubiony sosik pomidorowy albo czosnkowy. Składniki: - 100g kaszy jaglanej - 2 puszki tuńczyka  - 2 jajka - 1 średnia cukinia - 1 marchew - 1 cebula - pół czerwonej papryki - sól, pieprz, czosnek granulowany +u mnie ugotowane warzywa z rosołu

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Mój ulubiony przepis na jesień - zapiekana papryka 185

lubicie! My robimy przegląd ogródka i bierzemy to co jeszcze jest na krzaczkach. Papryki faszerowane najlepiej oczywiście smakują na ciepło, bez dodatków, lub z porcją ryżu albo grzankami czosnkowymi. Jednak jeśli będziecie chcieli zabrać je do pracy lub szkoły - nie wahajcie się, bo nawet na zimno będzie to smaczny i zdrowy lunch. Czas przygotowania: 10 minut + 90 minut pieczenie

SzczyptaSmaQ
Kremowa zupa czosnkowa 122

złota, polska jesień już się skończyła, a na jej miejsce przywędrowała okropna, deszczowa i zimna pogoda. W takie dni warto spożywać rozgrzewające posiłki, dlatego dziś zapraszam na kremową zupę czosnkową. Ten przepis czekał na publikację kilka dobrych miesięcy. Przygotowałem go w deszczowy dzień, jeszcze

Vegan Taste
Proste obiady na 7 dni # 7 - Odbierz bezpłatny PDF! 137

minut. Wyjmij je łyżką cedzakową i przepłucz pod zimną wodą. Do gotującej się wody wrzuć jarmuż i blanszuj przez 2 minuty. Odcedź i przelej zimną wodą. Przygotuj czosnkowe grzanki. Pieczywo pokrój w kostkę, posyp suszonym czosnkiem i szczyptą soli, skrop oliwą i wymieszaj. Rozłóż na papierze do pieczenia i piecz przez 5-7 minut w 200 stopniach C, aż się

Chilli Czosnek i Oliwa
Langosze 186

oszukanej pizzy, ale takiej bardzo pulchnej i aromatycznej.  Langosz jest tak na tyle fajna propozycją, że można go jeść z różnymi dodatkami - leczo, gulaszem, kwaśną śmietaną, sosem czosnkowym czy ze startym żółtym serem. Ja osobiście polecam wam langosze z leczem, na którego przepis znajdziecie --> TUTAJ Zdecydowanie warto spróbować :) Składniki:   2 ugotowane ziemniaki 420g mąki pszennej (przesianej

ChilliJemy
Lazania z mięsem mielonym i szpinakiem. 125

rozdrobnionego 3 ząbki czosnku olej do smażenia sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku zioła prowansalskie do smaku 1 łyżeczka czubrycy białej 20 dag serka kanapkowego o czosnkowym smaku ( taki w pudełeczku do smarowania ) Dodatkowo: 40-50 dag makaronu lazanii 40 dag sera żółtego 1 łyżeczka masła woda do gotowania 2 łyżki oleju sól do gotowania Wykonanie pysznej lazanii

Izabelawkuchni
Pieczony kalafior z kuminem (dieta dr Dąbrowskiej) 114

diety warzywno-owocowej ,  w którym podaję Wam gotowy  tygodniowy jadłospis. Na blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej: zupa-krem z białych warzyw sos czosnkowy z kalafiora młoda kapusta z koperkiem chłodnik z buraków leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę

Kulinarne przygody Gatity
Zupa paprykowa z bakłażanem i pomidorami 164

wlać 2,5 puszki bulionu. Przykryć i gotować na małym ogniu aż bakłażan zacznie się rozpadać a zupa zgęstnieje. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, tymiankiem oraz cukrem. Podawać z czosnkowymi grzankami lub bagietką

My simple kitchen
Ravioli z pieczoną dynią, podane z palonym masłem i chrustem z pestek. 123

polewamy oliwa lub olejem rzepakowym tłoczonym na zimno. Obok połóż główkę czosnku, upiecz sobie go przy okazji więcej, sprawdzi się do wielu past na kanapki czy też do sosu czosnkowego. Upieczoną dynię i czosnek zmiksuj na gładką masę dopraw i nadziewaj ravolii. Możesz też zrobić je w innej formie, jeśli wolisz np. okrągłe, tutaj pełna dowolność. Gotowe ravioli wrzucamy

SMYKWKUCHNI
Spolszczony „Gyros” w bułce 139

smaku olej do smażenia bułki : 0,5 kg mąki 1 szklanka bardzo ciepłej wody ( 220 ml ) 1/2 szklanki oliwy z oliwek 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżka cukru sos czosnkowy : 3 łyżki gęstego jogurtu greckiego 2 łyżki majonezu 1 łyżka granulowanego czosnku 1 płaska łyżeczka cukru 1 łyżeczka – najlepiej świeżo zmielonego pieprzu sól do smaku dodatkowo : ketchup ognisty

Ogrodnik w podróży
Szakszuka z boczkiem 122

minut. Po ścięciu się jajek potrawę posyp posiekaną natką pietruszki lub kolendrą i podawaj najlepiej na patelni na której była przygotowywana. Aby dodatkowo urozmaicić szakszukę przygotuj grzanki z masłem czosnkowym. Do miękkiego masła dodaj 1 ząbek czosnku i odrobinę soli. Masłem smaruj małe kromki bakiegtki i wstaw na kilka minut do piekarnika aż staną się chrupiące. Smacznego! Artykuł Szakszuka

nietylkopasta.pl
Domowa pizza na grubym spodzie idealna na weekend 117

serze umieszczamy szynkę oraz oliwki pokrojone w talarki, całość posypujemy ziołami prowansalskimi. Pieczemy pizzę przez 30-35 minut, wyjmujemy z piekarnika i serwujemy na gorąco z keczupem lub sosem czosnkowym. W wersji z termomixem: w naczyniu umieszczamy pokruszone drożdże, cukier oraz wodę, miksujemy 2,5min/37stopni/obr.2, pozostawiamy na 10 minut, następnie dodajemy miękkie masło, jajko, sól oraz mąkę pszenną przesianą przez

KulinarneImpresje.pl