czosnkowy - 2634 przepisów (strona:58/176)

Wegański majonez z awokado w 5 minut 66

wieków. Szczególnie chętnie dodawano je do potraw we Francji i Hiszpanii. Pierwsza zachowana receptura sosu w rodzaju majonezu, to przepis na aioli z XI wieku. Jest to prowansalski sos czosnkowy przygotowany na bazie oliwy, żółtek, namoczonego pieczywa i czosnku.  Według tradycji, majonez pochodzi z Mahón – stolicy Minorki. Portowe miasto w połowie XVIII wieku zostało odbite przez Francuzów z rąk

smakowitehistorie.com
Kurczak zapiekany z pieczarkami / Baked Chicken and Mushrooms 70

spakowano w uroczą, świąteczną torbę na zakupy:) Do wypróbowania dołączono również produkty marki Hellmanns: klasyczny majonez Hellmann's Original mayonnaise, majonez babuni, sos tatarski Hellmanns Regional Tartar Sauce, sos czosnkowy Hellmann's Herb & Garlic Sauce, ketchup Hellmanns Ketchup Classic. ketchup pikantny Hellmann's Hot Ketchup, ketchup z miodem Hellmann's Honey Ketchup: a także nowość na polskim rynku, czyli

Lekcje w kuchni
Hummus / Hummus Recipe 87

pełna białka roślinnego. Oprócz ciecierzycy zawiera też tahini, sok z cytryny i czosnek. Ja zawsze przyrządzam go do smaku, nie odmierzając składników. Dodajcie tyle, by Wasz hummus był sezamowy, czosnkowy, z wyczuwalną nutą cytryny, dość pikantny. Do jego przygotowania możecie użyć ciecierzycy z puszki lub namoczonej przez noc i ugotowanej samodzielnie. Do hummusu możecie też dodać mnóstwo innych dodatków

Lekcje w kuchni
Placki ziemniaczane z ciecierzycą 121

złoty kolor.  Placki ziemniaczane osączamy z tłuszczu na papierze kuchennym. Podajemy np. z dodatkiem pomidorowej salsy  Pico De Gallo (przepis znajdziesz  tutaj  ) lub sosem czosnkowym (przepis znajdziesz  tutaj

Qchnia po prostu
Sałatka z brokułem i mozzarellą 137

różyczki, ugotować. Mozarellę pokroić na mniejsze kawałki, pomidory przekroić na pół. Na półmisku bądź na 4 mniejszych talerzach rozdzielić szpinak, ułożyć brokuł, mozarellę i pomidorki. Całość polać sosem czosnkowym. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Szpinakowy filet z kurczaka z sosem maślano-czosnkowym 143

termo obiegiem- 20 minut. Dodatki: Warzywa podsmażać do miękkości na maśle z dodatkiem czosnku. Sos Na maśle podsmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek do zrumienia. Całość polać sosem maślano-czosnkowym. Smacznego Makro w 100g 147kcl B- 16,5g T-9g W-0,5g Makro w porcji 584g 860 kcl B- 79g T-53g W-3g oznorWO_vivi

serzmiesem
Wędlina twarogowa na kanapki, terrina ogórkowo-koperkowa 730

niezbyt ciągną do kuchni wege, więc trochę trzeba się przyłożyć ,żeby łyknęli tą „zielona żabę” Ta propozycja jest idealna dla rodzinek, które kochają smak tzatzyki i innych czosnkowych tworów, reszcie populacji oraz wampirom, polecam ograniczyć ilość czosnku i będzie ok Smaczne, proste danie, które w naszym domku, największe wzięcie ma na kanapkach, dodatkowo ustrojone jeszcze pomidorem lub jakimś

Ogrodnik w podróży
Pizzerinki 98

Bułeczki wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 25-30 min, tak aby stały się rumiane, po 12 min zamienić blaszki miejscami. Wyjąć z piekarnika i gorące podawać np. z sosem czosnkowym czy keczupem. Smacznego! Pizzerinki Pizzerinki

moj przepis na
Pieczony łosoś z sosem chrzanowym i pieczonymi warzywami 114

samym czasie co łososia. Rybę po upieczemy przekładamy na talerz. Podobnie postępujemy z warzywami. Na łososia wykładamy odrobine sosu chrzanowego. Smaczny przepis na: Ryba w sosie czosnkowym Smacznego! Artykuł Pieczony łosoś z sosem chrzanowym i pieczonymi warzywami pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka makaronowa z fasolką i kurczakiem 138

Kolejna błyskawiczna sałatka. Wystarczy mieć kilka składników aby zaskoczyć gości. Uwielbiamy makaronowe sałatki. Ta ma posmak czosnkowy. 250 g makaronu farfalle (kokardki) 300 g fileta z kurczaka Przyprawa do mięsa 1 puszka słodkiej kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 pęczek szczypioru 1 ogórek szklarniowy 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego 0,5 łyżeczki suszonych mielonych pomidorów Sól Pieprz 3-4 łyżki

VioletoweKucharzenie
Bagietki z czosnkiem i serem 91

Lubicie pieczywo czosnkowe? Jeśli tak, to śmiało szykujcie produkty, aby upiec te pyszne bagietki z czosnkiem i serem. Ja je uwielbiam i polecam wypróbować ten prosty przepis, ponieważ te bagietki są przepyszne Składniki: – 500g mąki pszennej (u mnie tortowa) – 1op drożdży instant (7g) – 300ml ciepłej wody – 1 łyżka miodu – 2 łyżki oliwy z oliwek

Smaki Armine
Placki ziemniaczane z mięsem z kurczaka 55

Muszę przyznać,że smak pozytywnie mnie zaskoczył. Chrupiące placki ziemniaczane tarte na grubych oczkach i a w środku soczyste mięsko z kurczaka. A to wszystko podałam z domowym sosem czosnkowym. No to wzięłam się do tych placków... Szukam szczypiorku, który kupiłam dzień wczesniej- w lodówce nie ma, w spiżarni, no to dzwonię do męża. On na to spytaj Hanki bawiła

Krylowa Kuchnia
Wołowy hamburger 75

pół, na spodzie ułożyć liść sałaty, na nim wołowy hamburger, następnie plaster sera, pomidory, ogórki i czerwoną cebulę. Całość przykryć drugim kawałkiem bułki. Do wołowych hamburgerów można podać sos czosnkowy, ketchup lub sos majonezowy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Wołowy hamburger pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Łódeczki ziemniaczane z piekarnika 76

blachę z ziemniakami, piec ok. 60 minut . W połowie pieczenia łódeczki z ziemniaków przemieszać. Łódeczki ziemniaczane z piekarnika przełożyć na talerz, podawać z pieczonym mięsem lub sosem np. majonezowo-czosnkowym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Łódeczki ziemniaczane z piekarnika pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Udziec z indyka pieczony na warzywach 92

pyszny obiad.  W ubiegłym tygodniu pisałam jak trafiłam w sklepie na ten wielki kawał mięsa, który był podzielony na dwie części - pałkę i podudzie. Pałkę upiekłam z masłem czosnkowym , a podudzie postanowiłam upiec z warzywami w panierce z tradycyjnymi przyprawami. Dziś chcę przedstawić Wam przepis właśnie na to danie, bo tak przygotowany indyk jest niezwykle smaczny, soczysty i aromatyczny

Codzienne Gotowanie