samej wersji jak ja go przygotowałam. Ta potrawa jest tak prosta, że nie da się tu nic innego stworzyć. Swoje danie podałam z frytkami, surówką z marchewki oraz sosem czosnkowym. Świetna będzie również z ryżem ugotowanym z dodatkiem curry lub kurkumy. Składniki na 3 porcje: ok. 70 dag piersi z kurczaka olej – 2-3 łyżki przyprawa kuchni arabskiej Kebab/Shoarma (Kamis(...)minut do kilku godzin, w zależności od tego jak aromatyczne ma być danie. Następnie smażyć je na patelni do miękkości i odpowiedniego stopnia zrumienienia. Składniki na sos czosnkowy: 2 łyżki majonezu 2-3 łyżki jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku Sól Pieprz Przygotowanie: Majonez wymieszać z jogurtem. Czosnek posiekać. Połączyć zresztą. Posolić i popieprzyć do smaku. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówtakże zastąpić kapustą pekińską. Całość doskonale dopełnia aromatycznie mięso. Kupiłam podudzia z kurczaka, które pozbawiłam kości i usmażyłam z gotową mieszanką przypraw. Na koniec, kompozycji dodaje smaku lekki sos czosnkowy. Oczywiście, możecie zrobić wersję ostrą, ale tym razem miałam ochotę na łagodniejsze smaki. Tak, więc oto przed Wami w swej odsłonie kebab, który został oceniony następująco: „smakuje jak z budki(...)niewielkiej główki białej kapusty 1 mała marchewka Odrobina soku z cytryny Odrobina cukru Sól Surówka nr 2: Nieduża sałata lodowa 1 nieduży pomidor Pół małej cebuli Sól Sos czosnkowy: Pół opakowania dużego jogurtu naturalnego Mały słoiczek majonezu (ok. 130g) 3 ząbki czosnku Sól Pieprz Dodatkowo: Chlebek pita – ja kupiłam opakowanie mające 5 sztuk cienkiego ciasta Przygotowanie: Mięso umyć, osuszyć, pozbyć
Fabryka pomysłówdrobne kawałki, dodać pokrojonego w kostkę pomidora i ogórka (tak wiem, nie powinno się ich łączyć, ale od czasu do czasu można) oraz kukurydzę. Posolić i popieprzyć. Wymieszać. Sos czosnkowy: jogurt, majonez, posiekany czosnek, sól, pieprz, odrobina włoskiej przyprawy – wymieszać i wstawić do lodówki by smaki się przegryzły. Na placek tortilli nałożyć sałatkę, następnie sos czosnkowy, na koniec mięso
Fabryka pomysłówzwykłego pstrąga. Do tego warzywka- jarmuż i soczewica. składniki: 400 g fileta z pstrąga łososiowego sól prowansalska Kamis 300 g jarmużu 1 puszka soczewicy gotowanej na parze Bonduelle sól czosnkowa Kamis olej rzepakowy Filet pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć solą prowansalską i skropić olejem. Odstawić na min. godzinke ja odstawiłam do lodówki na całą noc. Następnie rybę ułożyć na foli(...)minut. W tym czasie rozgrzać patelnię z odrobiną oleju, wrzucić jarmuż. Smażyć aż zmięknie. Gdy jarmuż będzie miękki dodać soczewicę z puszki, doprawić do smaku solą czosnkową. Warzywa ułożyć na talerzu, na wierzchu ułożyć kawałki upieczonej ryby i mozna zajadać. Kolejne moje danie z użyciem oleju rzepakowego. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego często używam
Monia miesza i gotujeracji tego, że ostatnio dość dużo przesiaduję w domu a w takich chwilach największą frajdę sprawia mi gotowanie, postanowiłam sprawić przyjemność moim dzieciom i upiec ich ulubione bułeczki czosnkowe. Przepis ten jest niezwykle łatwy a bułeczki.... no cóż poezja. Wyraziste w smaku, chrupiąca skórka, puszyste wnętrze- idealne. Czytaj więcej » Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytmoździerzu. Żółtko posolić i ucierać z musztardą i czosnkiem. Stopniowo dodawać oliwę i cały czas ucierać. W czasie ucierania sos skropić sokiem z cytryny i letnią wodą. Gotowy majonez czosnkowy wymieszać ze śmietaną i doprawić ziołami
Gotujemy i jemySkładniki Kukurydza 1 kolba Szynka parmeńska 3 plasterki Masło np. czosnkowe, przepis znajdziesz na blogu Zioła włoskie do smaku Pomidor Sałata lodowa Wykonanie: Kolbę kukurydzy ugotować w osolonej wodzie (ok.5 minut). Następnie wysmarować ją The post Kukurydza w szynce parmeńskiej appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeJeśli lubisz meksykańskie smaki to dobrze trafiłeś. Sałatka meksykańska Sałatka meksykańska łączy w sobie kilka smaków. Meksyk reprezentuje głównie czerwona fasola i naczosy . Polskim akcentem jest sos czosnkowy Od razu warto powiedzieć, iż jeśli nie jesteś fanem surowej cebuli czy czosnku ta sałatka niestety nie jest dla ciebie. Natomiast wszyscy pozostali, którym ani czosnek ani cebula nie przeszkadzają mogą śmiało
mecookszupy? Oj nie! Uwielbiam każdą zupę! Dzisiaj miałam ochotę na coś rozgrzewającego. Powoli zbliża się jesień więc warto czasem sięgnąć profilaktycznie po czosnek - naturalny antybiotyk. Zupa pieczarkowo-czosnkowa marchewka korzeń pietruszki 0,25 kg pieczarek 4 ząbki czosnku 1 cebula bulion ( u mnie z kostką rosołową domowej roboty) liść selera pieprz, sól łyżka mąki łyżka jogurtu naturalnego
Kuchnia moimi oczamiwyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy je do piekarnika nagrzanego do 180°C na ok 20-30min, aż nabiorą złotego koloru Moje sajgonki z piekarnika podaję z sosem czosnkowym, zrobionym na jogurcie greckim oraz z sosem sojowym, wymieszanym z sokiem cytryny Jak podoba Wam się przepis na sajgonki z piekarnika, to zostawcie kciuka w górze SMACZNEGO Jeśli szukasz orientalnych
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwiiskładnikom – stają się cennym wsparciem dla naszego zdrowia. Po jaki sos do sałatki warto sięgnąć? Oto lista sosów, które cieszą się największą popularnością: Sos winegret Sos balsamiczny Sos czosnkowy A wy jakie macie ulubione sosy sałatkowe? Artykuł 3 popularne sosy sałatkowe pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!szczycie i będę wsłuchiwać się w ciszę i podziwiać widoki ...) przepis znany mi z mojego ukochanego Podhala, ze samiuśkich Tater ... Przez górali serwowane najczęściej z bryndzą, masłem czosnkowym a w wykwintnych restauracjach z rydzami (moje ukochane!) z tatrzańskich lasów ... Ech ... Te rydze! W bydgoskich lasach rydzów nie ma, albo są tam gdzie nie wiem, że są. Ja zawsze jechałam
Garniec MagalieŚwietną alternatywą do zwykłych i często nudnych obiadów są sycące i pyszne sałatki. Polecam taką z dużą ilością składników, piersią kurczaka oraz domowymi czosnkowymi grzankami :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldsmażymy na rozgrzanym oleju do uzyskania złotego koloru. Polecam jeść prosto zdjęte z patelni, kiedy ser jest roztopiony i pięknie się ciągnie. Zachęcam do podawania ich z sosem czosnkowym - klik Smacznego
Kolejny blog o gotowaniu