czosnkowy - 2634 przepisów (strona:48/176)

Pizza imprezowa 168

ciepła, 4 łyżki olej, 4 szkl mąka, FARSZ 250 g ser żółty, 400 g pieczarki, 3 szt pomidory 4 szt cebula, sól, 250 g kiełbasa cienka, pieprz Party Dip czosnkowy do polania- 1 opak 1/2 słoiczka koncentrat pomidorowy, tłuszcz do podsmażenia cebuli i pieczarek ., CIASTO   Drożdże rozmieszać z ciepłą wodą do rozpuszczenia. Wsypać mąkę, sól, olej i dobrze wyrobić(...)Wkładamy do nagrzanego piekarnika 200 stop.na około 30 minut. Przed końcem pieczenia pizze posypać startym żółtym serem, podpiec by ser się rozpuścił. Gotową pizze pokroić, polać Party Dipem czosnkowym, przygotowanym według przepisu na opakowaniu (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore

Kuchnia Danusi
Pstrąg łososiowy na warzywach 202

dwóch osób. SMACZNEGO! :) Składniki : filet pstrąga łososiowego por cukinia 3 marchewki pieprz cytrynowy sok z połówki cytryny sól pieprz ziołowy odrobina tymianku masło do smażenia olej do smażenia masło czosnkowe- przepis mamy  tutaj ;) zioła prowansalskie Rybę myjemy i nacieramy przyprawami: solą, pieprzem cytrynowym, tymiankiem oraz sokiem z cytryny. Zostawiamy na kilka godzin (a najlepiej na noc). Marchewkę kroimy(...)powstał nam kominek lub coś przypominającego sakiewkę z niedużym otworem na górze. Pieczemy 45 minut w temperaturze 180 stopni. Przed podaniem na wierzch ryby kładziemy plasterek masła czosnkowego. GOTOWE

Czerwona Porzeczka
Pstrąg pieczony w piekarniku. 235

wypróbowania! Składniki: 4 pstrągi  1 średnia cytryna 3 łyżki oliwy 80 g masła 1 łyżeczka soli ziołowej 0,5 łyżeczki pieprzu 3 ząbki czosnku lub łyżeczka soli czosnkowej Przygotowanie:  Pstrąga dokładnie myjemy i usuwamy wnętrze. Jeżeli chcemy możemy odkroić głowę, ale ja nie odkrawam, bo moim zdaniem tak się ładniej prezentuje po upieczeniu. Po tym pstrąga polewamy oliwą(...)solimy, pieprzymy, dodajemy posiekany czosnek lub sól czosnkową.  Cytrynę kroimy w plastry i napełniamy plastrami środek pstrąga. Rybę odstawiamy do zamarynowania się na 4 godziny do lodówki.  Do środka ryby gdzie są plasterki cytryny wkładamy cienkie plastry masła i zawijamy rybę w folię aluminiową, a następnie pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez

Kuchnia Łukasza
Kanapeczki z solonym łososiem. 170

Chrupiący chlebek czosnkowy z łososiem. Pycha! Dziś postanowiłem przed obiadem dla rodziny zrobić bardzo smaczne kanapeczki, przygotowanie których nie zajmuje prawie czasu, więc zapraszam do wypróbowania przepisu. Składniki: 50 g miękkiego masła 3 ząbki czosnku Ulubiona zielenina 6 kromek chleba 170 g solonego łososia  Sól Odrobina oliwy Przygotowanie: Do miękkiego masła dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól oraz zieleninę(...)dokładnie mieszamy. Kromki chleba cienko smarujemy masełkiem czosnkowym.  Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i układamy masłem w dół chlebek. Smażymy z każdej strony przez ok. 2 minuty, aż chlebek będzie chrupiący i lekko zrumieniony. Łososia kroimy w cienkie plastry i układamy na usmażonym chlebku. Przekrawamy na połowę i serwujemy. Smacznego

Kuchnia Łukasza
PLACUSZKI Z CUKINII I ZIEMNIAKÓW Z JOGURTOWYM SOSEM 578

ok.0,5kg po obraniu) - 2 jajka - 180g mąki orkiszowej białej (u mnie typ750) - 60g skrobi (mąki)ziemniaczanej - 1 płaska łyżeczka soli - olej kokosowy (bezzapachowy) do smażenia Składniki sosu jogurtowo-czosnkowego: - 400g jogurtu greckiego - 1 łyżka majonezu (nie trzeba) - 2 ząbki czosnku - 1/2 pęczka koperku - sól i pieprz do smaku Koperek pokroić, dodać zmiażdżone ząbki czosnku, sól, pieprz, oraz pozostałe składniki(...)można już podawać odsączone placuszki. Przed smażeniem kolejnej partii dołożyć ok.1 łyżki oleju, w większej ilości tłuszczu lepiej się przypiekają, są wówczas super chrupiące, Świetnie smakują z sosem jogurtowo-czosnkowym, ale można dodać własne dodatki. Smacznego

Smaczne Zdrowe
10 Mistrzowskich pomyslów na MŚ, wielki finał za kilka godzin! 144

Chrupiąca ciabatta z pesto rosso, serem Capri i pomidorkami z dodatkiem suszonego oregano, doskonałej oliwy z pierwszego tłoczenia i świeżego koperku Chrupiące grzanki czosnkowe ze świeżym pomidorem, cukinią i papryką Chrupiące grzanki z kremowym kozim serem z czosnkiem, szczypiorkiem i słodką papryką Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach z pomidorem, papryką i oregano Focaccia z czarnuszką i majerankiem Najlepsze(...)Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy, mozzarelli i pomidorków Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą z czosnkową oliwą z oliwek extra vergine, solą morską i oregano Koktajl jeżynowy

Moja smaczna kuchnia
Shaorma z Kurczaka 164

siebie wersja okrojona tylko frytki z salatką. Składniki: 500 gram ziemniaków 3 łyżki oleju przyprawa do ziemniaków gotowa mieszanka szczypta chilli pierś z kurczaka przyprawa do kurczaka Sos czosnkowy: 2 ząbki czosnku 2 łyzki smietany 2 łyzki majonezu(...)kurczaka kroimy na 3 dość cienkie filety (w zalezności od grubości filetów), a następnie w paski...posypujemy przyprawą do kurczaka bądź swoją ulubioną mieszanką przypraw i smażymy Sos czosnkowy: majonez mieszamy ze śmietaną bądź jogurtem, dodajemy przeciśnięty przez wyciskacz czosnek i dodajemy do majonezu, doprawiamy do smaku

NaKońcuJęzyka
Fish Burger 161

Składniki: bułka żytnia filet z ryby (ok. 100 g, np. sola, mintaj, tu: miruna) surówka z kiszonej kapusty (kiszona kapusta + marchewka + jabłko + trochę cebulki, cukru, oleju) sałata sos czosnkowy (tu: Heinz z plastikowej butelki - łyżeczka od herbaty) panierka: bułka tarta (1,5 łyżki), otręby pszenne (1 łyżka), jajko, trochę mąki Przygotowanie: 1. Filet obtaczamy cienko w mące, następnie w jajku(...)poziom piekarnika) 3. Pod koniec pieczenia na patelni podpiekamy przekrojone połówki bułki (żeby były ciepłe i chrupiące, wedle uznania) 4. Na połówkę bułki kładziemy: liść sałaty, upieczoną rybę, sos czosnkowy, surówkę z kiszonej kapusty i przykrywamy drugą połówką Kaloryczność: ok. 420 kcal (przy podanych ilościach składników) Smacznego! :)  Dodatkowo polecam z czerwoną kapustą... mnniamm

Malowane smakiem
PLACKI Z CUKINII I PIERSI KURCZAKA – 2,85 zł 574

Ciasto musi mieć konsystencję gęstej śmietany, więc jeśli cukinia puściła Wam za dużo wody do ciasta, dodajcie jeszcze 1 lub 2 łyżki mąki. Jeśli planujecie jeść placki bez sosu czosnkowego (który jednak jest fajnym dodatkiem, więc nie polecamy z niego rezygnować) to dodajcie do ciasta 2 duże ząbki czosnku. Dobrze wymieszajcie całość trzepaczką. 5. SMAŻENIE (10-15 min): na patelnię(...)ciasta na jeden placek. Gotowe placki z cukinii wykładamy na talerz wyłożony ręcznikiem kuchennym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. 6. PODANIE: placki z cukinii wyśmienicie komponują się z sosem czosnkowym. Przepis znajdziecie u nas TUTAJ. OM NOM NOM! Post PLACKI Z CUKINII I PIERSI KURCZAKA – 2,85 zł pojawił się poraz pierwszy w NERDS' KITCHEN

Nerds Kitchen
Hiszpania, czyli pikantne gazpacho z grzankami 167

przygotowane gazpacho wstawiłem do lodówki. Do moździerza dodałem 50 gram masła, spory, dość drobno posiekany ząbek czosnku, niewielką ilość soli i pieprzu. Całość utarłem tak, aby masło przeszło czosnkowym aromatem i połączyło się czosnkiem w miękką masę.  Pozostałą część bagietki pokroiłem pod lekkim skosem w kromki o grubości około 1 cm. Każdą kromkę posmarowałem masłem czosnkowym. Tak przygotowane bagietki

Wyprawy kulinarne
Włochy, czyli mule a'la marinara 251

przez około 10 minut, w celu zredukowania ilości płynu na patelni. W międzyczasie 150 gram masła roztarłem z pozostałymi dwoma ząbkami czosnku, niewielką ilością soli i pieprzu przygotowując masło czosnkowe, którym posmarowałem pokroją w kromki bagietkę. Po lekkim zgęstnieniu sosu dodałem do niego posegregowane wcześniej mule, zwiększając jednocześnie ogień pod potrawą. Całość gotowałem około 8 minut, od czasu do czasu(...)koniec dołożyłem do sosu również niewielką ilość - 50 gram masła. Tak przygotowane danie nałożyłem na talerze, udekorowałem plasterkiem limonki i gałązką świeżego oregano. Podałem z bagietką posmarowaną masłem czosnkowym i białym winem. Polecam do przygotowania w domu i życzę smacznego

Wyprawy kulinarne
Steak z rostbefu 223

tygrysy lubią najbardziej. Kawał soczystego steak'a z rostbefu wołowego. Z pieczonymi ziemniakami, masłem czosnkowym i sałatką z rukoli i pomidorów. Próbowałem wielu sposobów na przygotowanie steak'a, z sosem winnym, sosem pieprzowym, sosem balsamicznym, ale to właśnie ten sposób smakuje mi najbardziej. To proste danie i lubi proste składniki i dodatki. Do przygotowania steak'a użyłem: steak(...)stopni piekarnika na 5 minut. Po tym czasie ziemniaki i mięso wyłożyłem na talerz. Zarówno na ziemniaki jak i na mięso ułożyłem sporą ilość wcześniej przygotowanego masła czosnkowego

Wyprawy kulinarne
Krewetki na ostro 124

Dzisiaj bardzo ostro i wybornie do czerwonego wina idealne. Moje ulubione krewetki :) Danie możemy podawać jako przystawka z bagietką i masełkiem czosnkowym albo jako danie główne. Czego chcieć więcej?  Składniki: 0,5 kg całych krewetek   3 ząbki czosnku 1 cebula szalotka puszka pomidorów pokrojonych pęczek pietruszki pęczek szczypiorku  1 papryka 1 marchewka 1 por puszka(...)minut) następnie dodajemy przyprawy, pietruszkę, kiełki i szczypiorek. Wszystko dusimy ok 15 minut, aż woda wyparuje i powstanie sosik.  Podajemy ze świeżym pieczywem i masełkiem czosnkowym  Smacznego

Niezły Młynek
Schab peklowany parzony 301

schab suszony w piekarniku. Składniki: 2 kawałki schabu bez kości po 1,5 kg 2 łyżki soli 2 łyżki soli peklowej pieprz młotkowany z kolendrą 1 łyżka soli czosnkowej 1 łyżka majeranku 4 łyżki cukru 1 łyżka papryki ostrej mielonej 3 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego Mieszamy sól, sól peklową, sól czosnkową, cukier, pieprz i paprykę, nacieramy mieszanką

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Schab suszony w piekarniku 15937

schabu wieprzowego 2 łyżki soli, 2 łyżki soli peklowej, 2 łyżeczki młotkowanego pieprzu z kolendrą, 1 łyżka czosnku suszonego 4 łyżki cukru, 1 łyżka wędzonej papryki sól czosnkowa w młynku sól z pieprzem w młynku Przygotowanie: Mieszamy wszystkie składniki w miseczce i nacieramy przyprawami 2 kawałki schabu po 1,5 kg. Przyprawy sypiemy też na dno blaszki i układamy(...)Blaszkę ze schabem wstawiamy do lodówki na 3 dni, każdego dnia obracamy schaby 2 razy dziennie, za każdym razem jak się obróci każdy kawałek schabu, posypujemy go delikatnie solą czosnkową i pieprzem z solą w młynku i tak przez 3 dni. 3 dnia wyjmujemy schaby i układamy je na ruszcie piekarnika nagrzanego do 80 stopni C, pod spód układamy pustą

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania