czosnkowy - 2634 przepisów (strona:57/176)

Ratatouille, warzywny gulasz (dieta dr Dąbrowskiej) 114

przepisy diety dr Dąbrowskiej, między innymi: sałatkę z pieczonych buraków surówkę z czerwonej kapusty z chrzanem   pieczoną brukselkę z cebulą i czosnkiem zupę krem z białych warzyw sos czosnkowy z kalafiora młoda kapusta z koperkiem chłodnik z buraków leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym

Kulinarne przygody Gatity
Kiełbasa w boczku z grilla 115

Grillujemy ok. 15 minut często przewracając, gdy zacznie się wytapiać tłuszcz z boczku na patelni układamy zielone szparagi, które doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z domowym sosem np. sosem czosnkowym , BBQ z tego przepisu , lub sosem tysiąca wysp , jakąś pyszną sałatką i pieczywem lub pieczonymi ziemniakami. Smacznego! The post Kiełbasa w boczku z grilla appeared first on Damsko-męskie spojrzenie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka z brokułem fetą i prażonym słonecznikiem 90

chrupko\u015bci. Nasiona s\u0142onecznika \u0142atwo si\u0119 przypalaj\u0105, wi\u0119c pilnowa\u0107 i miesza\u0107 co chwil\u0119. Pozostawi\u0107 do ostudzenia."},{"@type":"HowToStep","text":"Sos delikatnie czosnkowy: majonez, jogurt typu greckiego i mleko wymiesza\u0107. Doda\u0107 czosnek przeci\u015bni\u0119ty przez prask\u0119, przyprawi\u0107 pieprzem i dok\u0142adnie po\u0142\u0105czy\u0107 do uzyskania

ProstePesto.pl
Ratatouille 108

zapiekania wysmarować oliwą, wylać sos, następnie układać dookoła, naprzemiennie, pokrojone w plastry warzywa. Przykryć papierem do pieczenia i zapiekać 1,5h. Podawać gorące, opcjonalnie posypane parmezanem. Jako dodatek chrupiąca czosnkowa bagietka, ryż lub samodzielnie. Smacznego:) Artykuł Ratatouille pochodzi z serwisu

gotuj ze mną
SAŁATKA Z MŁODEJ KAPUSTY PEKIŃSKIEJ + FILMIK 79

CZOSNKOWY :  200 ml jogurtu greckiego  2 łyżki majonezu  1 płaska łyżeczka cukru  sól do smaku  3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę                                                                 PRZYGOTOWANIE

Kulinarne Fantazje Marioli
Pulled chicken. Wolnopieczony kurczak azjatycki. 66

chilli 5 łyżek sosu sojowego 4 łyżki ketchupu 1 łyżka brązowego cukru 2 łyżki sosu Hoisin 2 łyżki wina białego lub ryżowego (lub octu ryżowego) 1 łyżka oleju smakowego (czosnkowy, arachidowy) lub zwykłego 1 1/2 łyżeczki suszonego czosnku 1 łyżeczka mielonego imbiru 1/2 łyżeczki soli szczypta pieprzu Inne: 2 podwójne filety z piersi kurczaka 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki

Kocham Czekoladę
Cukinia na grilla 159

podłużne paski, albo dzielimy ją na krążki. Cukinię możemy grillować z dodatkiem ziół, czy też marynowaną w czosnku czy sosie sojowym. Dzisiaj zapraszam Was na cukinię marynowaną w czosnkowej marynacie. Jest bardzo wyrazista w smaku i jest to idealne połączenie. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na warzywa z grilla oraz inne przepisy na dania z cukinią . Składniki: 1 duża

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Chlebki NAAN 125

wierzchu smarujemy je pozostałym stopionym masłem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C i pieczemy do momentu aż chlebki będą rumiane (ok. 15 - 20 minut). Podajemy np. posmarowane masłem czosnkowym jako dodatek do sałatek i mięs z grilla

Qchnia po prostu
Ekspresowe nadziewane foccacie z patelni 133

wnętrza. Postępuj tak, aż do wykończenia składników. Gotowe foccacie smaż na suchej patelni ok. 6 minut (po 3 minuty z każdej strony). Podawaj z ulubionymi dodatkami, np. sosem czosnkowym. Smacznego Artykuł Ekspresowe nadziewane foccacie z patelni pochodzi z serwisu Z miłością do jedzenia

365 dni dookoła kuchni
Bułki cebulowe 96

Każdego dnia nowe wyzwanie. Wczoraj bułeczki czosnkowe ( pycha polecam), dziś cebulowe. Okazuje się, że domowe pieczywo może być dużo smaczniejsze niż te z piekarni. Bułki i chleby nigdy nie były moją mocną stroną, ale okazuje się, że wystarczył koronawirus i mój dom zapachniał cudownym pieczywem. Wracając do przepisu.... kolejny łatwy i przyjemny(bułki piekłam z dziećmi) a efekt- delikatne,aromatyczne

Wielki apetyt
Pieczone frytki z czosnkiem i oregano 77

proces przygotowania najpierw ziemniaki lekko gotuję, potem suszę i piekę w piekarniku. Na końcu mieszam w oliwie z czosnkiem i oregano, chwilę podpiekam i są- chrupiące, aromatyczne i mocno czosnkowe. Do tego ulubiony sos i …nic więcej nie trzeba:) Pieczone frytki z czosnkiem i oregano 500-700 g ziemniaków 4-5 lyżek oliwy sól, 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki

Cooking for Emily
KIEŁBASA SŁOIKOWA, DOMOWA MIELONKA, WERSJA II 142

czosnek, przez jednych uwielbiany, przez innych mniej, lub wcale. Dlatego postanowiłam przygotować wersję słoikowej bez dodatku zwykłego czosnku. Ta kiełbasa nadal jest pyszna, choć bez smaku i aromatu czosnkowego. Bez obaw możemy ją wykorzystać do kanapek do pracy, szkoły, itp. Czosnek zwykły zastąpiłam niedźwiedzim- jest bez intensywnego aromatu, ma też delikatniejszy smak, a walory zdrowotne pozostają... Ta wersja bardziej przypomina

Smaczne Zdrowe
Wegański majonez z awokado w 5 minut 67

wieków. Szczególnie chętnie dodawano je do potraw we Francji i Hiszpanii. Pierwsza zachowana receptura sosu w rodzaju majonezu, to przepis na aioli z XI wieku. Jest to prowansalski sos czosnkowy przygotowany na bazie oliwy, żółtek, namoczonego pieczywa i czosnku.  Według tradycji, majonez pochodzi z Mahón – stolicy Minorki. Portowe miasto w połowie XVIII wieku zostało odbite przez Francuzów z rąk

smakowitehistorie.com
Kurczak zapiekany z pieczarkami / Baked Chicken and Mushrooms 76

spakowano w uroczą, świąteczną torbę na zakupy:) Do wypróbowania dołączono również produkty marki Hellmanns: klasyczny majonez Hellmann's Original mayonnaise, majonez babuni, sos tatarski Hellmanns Regional Tartar Sauce, sos czosnkowy Hellmann's Herb & Garlic Sauce, ketchup Hellmanns Ketchup Classic. ketchup pikantny Hellmann's Hot Ketchup, ketchup z miodem Hellmann's Honey Ketchup: a także nowość na polskim rynku, czyli

Lekcje w kuchni
Hummus / Hummus Recipe 93

pełna białka roślinnego. Oprócz ciecierzycy zawiera też tahini, sok z cytryny i czosnek. Ja zawsze przyrządzam go do smaku, nie odmierzając składników. Dodajcie tyle, by Wasz hummus był sezamowy, czosnkowy, z wyczuwalną nutą cytryny, dość pikantny. Do jego przygotowania możecie użyć ciecierzycy z puszki lub namoczonej przez noc i ugotowanej samodzielnie. Do hummusu możecie też dodać mnóstwo innych dodatków

Lekcje w kuchni

Proponowane wyszukiwania