czosnkowy - 2634 przepisów (strona:70/176)

DROBIOWY KEBAB NA TALERZU 226

kurczaka, ale w ten sam sposób można zrobić również kebab z innego rodzaju mięsa. Podałam go na talerzu z opiekanymi ziemniaczkami i surówką z kapusty pekińskiej oraz sosem czosnkowym, ale równie dobrze można podać go w bułce. Jak na domowe warunki jest naprawdę smaczny i niezwykle aromatyczny, a my chociaż wiemy z jakiego mięsa jest zrobiony - te kebaby z budki

Kuchnia MagdaLeny
FALAFEL IDEALNY 183

każdej strony po ok.2-3 minuty. Usmażone odkładać na papierowym ręczniku. Po odsączeniu od razu podawać. Pyszne są z dodatkiem hummusu , sałatki greckiej, pokrojonych na plastry ogórków kiszonych i sosu czosnkowego lub dowolnie- co kto lubi... Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego

Smaczne Zdrowe
sos czosnkowy 151

czosnkowy idealny dodatek do mięs, frytek, pizzy czy grilla :) Duuuuużo lepszy niż ten sklepowy ;) Polecam Składniki: * jogurt naturalny 180 g * 2 łyżki majonezu * 2 ząbki czosnku * 1/3 łyżeczki soli * szczypta pieprzu * większa szczypta ziół prowansalskich Przygotowanie Jogurt naturalny wymieszać z majonezem. Czosnek obrać, posiekać lub przecisnąć przez praskę. Dodać sól, pieprz i zioła prowansalskie. Całość wymieszać, odstawić na 15 minut

Kulinarne przygody
Ziemniaczki smażone z rozmarynem 112

papryką słodką, solą i pieprzem. Gdy się zezłocą, będą miękkie w środku, a chrupiące zewnątrz wówczas wykładamy na półmisek i podajemy. Idealnie smakują z porcją grillowanego mięsa i sosem czosnkowym

KUCHNIA POLSKA
Imprezowe zawijańce serowe 150

rewelacyjny pomysł na pyszną przekąskę. Świetnie wyglądają i wspaniale smakują, a do tego są szybkie i łatwe w przygotowaniu. Zawijańce możemy podać z ketchupem albo z domowym sosem czosnkowym. Polecam!   Składniki: 1 ciasto francuskie ok 6 cienkich parówek 10 dkg żółtego sera suszona bazylia do posypania   *** Ciasto francuskie tniemy na prostokąty o długości około 20 cm. Na każdym

Blog z Apetytem
Placki ziemniaczane z cukinią i tymiankiem 193

dodać odrobinę bułki tartej. Kłaść łyżką placuszki na rozgrzany olej i smażyć średnio powoli z obu stron na złoto. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać z sosem czosnkowym

Tradycyjna Kuchnia
Bezglutenowa tortilla z kurczakiem 156

mąki gryczanej 40 g mąki ryżowej 30 g mąki jaglanej jajko 300 ml wody gazowanej + pierś kurczaka (gotowana, duszona lub smażona) + szpinak/sałata + kukurydza + pomidorki koktajlowe + sos czosnkowy Przygotuj ciasto jak na naleśniki: do miski przesiej mąkę gryczaną, ryżową i jaglaną, dodaj jajko, szczyptę soli oraz wodę gazowaną. Miksuj, aż do uzyskania jednolitego ciasta. Powinno być gęstsze niż ciasto

365 dni dookoła kuchni
PIERŚ Z KURCZAKA ZE SZPINAKIEM W SOSIE ŚMIETANOWO-SEROWYM (keto, LCHF, optymalne, bez glutenu i jajek) 305

umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze porcje. Obrany i wyciśnięty 1 ząbek czosnku dodać do 10 g miękkiego masła klarowanego i wymieszać. Mięso doprawić solą i pieprzem, nasmarować masłem czosnkowym i sokiem z cytryny a następnie umieścić w naczyniu żaroodpornym i piec bez przykrycia w temperaturze 180 ° C przez 30 minut. W tym czasie umyć i osuszyć szpinak. W rondelku

Ola la LCHF
Klopsiki mięsne z puree z czerwonej soczewicy 163

samym czasie gotujemy soczewicę. Następnie odcedzamy ją i blendujemy na gładka masę z koncentratem pomidorowym i czosnkiem - doprawiamy opcjonalnie sola i pieprzem - puree gotowe (uwaga wychodzi BARDZO CZOSNKOWE - jeśli ktoś nie lubi można go pominąć :)). Wyjmujemy zamarynowane mięsko i formujemy klopsiki - wielkość dowolna, ja przed pieczeniem obtoczyłem je lekko w bułce tartej wyszły chrupiące - można tą opcje pominąć i wyjdą

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Pizza włoska 259

niego obojętnie. Bo to nie była prawdziwa włoska pizza. To była domowa pizza, podobna do tych z polskiej pizzerii za rogiem, z górą składników, którą jada się z sosem czosnkowym. I ja tam słowem nie wspomniałam o żadnym Włochu, Kochani Obrońcy Włoskiej Pizzy <3 Składniki:  (na 2 cieniutkie pizze) Ciasto : - 300 g mąki typ 00 (przy tak cienkim

Cook&Love
Szakszuka z ciecierzycą i szpinakiem 118

moje serce, bo to dosłownie 3 moje ulubione składniki zamknięte w jednej buteleczce :) Oliwa jest wyraźnie pikantna i naprawdę pyszna. W jednej chwili nadaje potrawom nieco ostrości oraz delikatnego czosnkowego aromatu. Świetnie doprawia sos pomidorowy w szakszuce i nada się również do wielu innych dań. Można ją wykorzystać do zamarynowania warzyw czy mięsa, przygotować na jej bazie sos do makaronu

Chilli Czosnek i Oliwa
Szaszłyki z białej kiełbasy, pieczarek, cukinii i cebuli 138

być paski.  Na patyki do szaszłyków nabijam kolejno kiełbasę, śliwkę owiniętą boczkiem znowu kiełbasa, dociskam nią boczek ze śliwką, i tak na przemian.  Każdego szaszłyka smaruję olejem czosnkowym.  Piekę w piekarniku 25 minut w 200 st.C, można grillować

Takie tam pichcenie
Szaszłyki biała kiełbasa, pieczarka, cukinia 140

być paski.  Na patyki do szaszłyków nabijam kolejno kiełbasę, śliwkę owiniętą boczkiem znowu kiełbasa, dociskam nią boczek ze śliwką, i tak na przemian.  Każdego szaszłyka smaruję olejem czosnkowym.  Piekę w piekarniku 25 minut w 200 st.C, można grillować

Takie tam pichcenie
Weganskie pieczone pierogi z ziemniakami i groszkiem 168

st.C. Pieczemy ok 15 minut, po tym czasie pierożki odwracamy na druga stronę i znowu smarujemy olejem. Podpiekamy dalsze 10 minut. ja podałam je z sosem pomidorowym i jogurtowym czosnkowym

Dzieje kuchennej Wiewióry
zapiekanka - piętrowa pizza 245

ciasta. Posmarować resztą ketchupy, ułożyć pomidory i ser mozzarella. Wierzch posypać ziołami prowansalskimi.  Piec w 190*C  przez około 30 minut. Podawać posypaną zieloną cebulką, z sosem czosnkowym lub ketchupem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia