ciasta. Posmarować resztą ketchupy, ułożyć pomidory i ser mozzarella. Wierzch posypać ziołami prowansalskimi. Piec w 190*C przez około 30 minut. Podawać posypaną zieloną cebulką, z sosem czosnkowym lub ketchupem
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaPieczona rolada z chudego boczku o cebulowo-czosnkowym aromacie , doskonale doprawiona , idealna na zimno jako wędlina na kanapki, prosto i smacznie :) Polecam! Składniki: 2 kg cienkiego chudego boczku w płacie 2 małe cebule ½ główki czosnku Sól himalajska do smaku 1 łyżka przyprawy do wieprzowiny Świeżo mielony pieprz do smaku 1 łyżka majeranku Sposób wykonania: Boczek opłukać pod zimną wodą
Wanilia i KardamonDzień dobry :-) Naszło mnie ostatnio na zupę czosnkową, okres chorobowy u nas szalał, a taka zupa z dużą ilością czosnku na takie chorobowe okresy idealna. Zrobiłam nawet podwójną porcję, ale moim panom tak posmakowała, że zjedli wszystko w jeden dzień. Zupa naprawdę pyszna, jedna z lepszych i z tych, które bardzo lubimy. Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Składniki
kruche babeczkipieprz oraz posiekaną natkę pietruszki. Pozostawiamy na patelni na 5 minut, dodajemy fetę. Naleśniki smarujemy sosem pomidorowym, nakładamy podsmazone warzywa z fetą, zwijamy w rulonik. Podajemy z sosami czosnkowym (klik) i pomidorowo - papykowym (klik
Życie zaczyna się w kuchnipatelnię z grubym dnem. Ciasto podzielić na 8 części. Z każdej formować kulę. Wałkować na placki o grubości około 5-7mm. Każdy placek smarować po obu stronach masełkiem czosnkowym. Smażyć na gorącej patelni po około 2 minuty z każdej strony. Wartość energetyczna (1 porcja) Energia: 229,8 kcal Tłuszcz: 4,9g Białko: 7,9g Węglowodany: 38,4g Smacznego
Zielona Kuchniadodajemy do ziemniaków. Doprawiamy wszystko solą, pieprzem, ziołami i łyżką oleju Mięso razem z ziemniakami pieczemy ok 35-40 minut w 180 stopniach. W międzyczasie przygotujmy zwykły sos czosnkowy: 200g jogurtu greckiego 2 ząbki czosnku sól, pieprz, papryka ostra, zioła prowansalskie Czosnek siekamy lub przeciskamy przez praskę, mieszamy z jogurtem, doprawiamy. Nie zapominajmy o warzywach! U mnie był
Taste of imaginationporcje: 20 dag kaszy jaglanej 2 cebule 4 ząbki czosnku 25 dag marchewek mini Hortex 20 dag świeżego jarmużu 2 małe cukinie 100 ml dobrej jakości oliwy czosnkowej lub z chili 2 plasterki suszonych pomidorów z zalewy Sól himalajska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku ½ łyżeczki soku z cytryny Sposób przygotowania: Kaszę jaglaną ugotować na sypko w osolonym wrzątku
Wanilia i KardamonPieczone warzywa to pyszny dodatek do mięsa zamiast surówki. Są bardzo sycące więc można też zajadać same np. z sosem czosnkowym . Warzywa można wybrać dowolne. U mnie są to warzywa korzeniowe-marchewka, seler i pietruszka oraz cebula i ziemniaki. Do tego zestawu można dorzucić także bataty lub pasternak. Upiec można takżę dynię, cukinię, bakłażana czy paprykę ale te warzywa trzymamy
Monia miesza i gotujenastępnie formujemy małe kotleciki. Każdy z nich obtaczamy w bułce tartej i smażymy na patelni, na rumiano z obu stron na maśle klarowanym. Pysznie smakują z sałatą z oliwa czosnkową
Dzieje kuchennej WiewióryOpis kebab: Kebab to bez wątpienia przysmak wielu z nas. Najczęściej możemy spotkać go w wersji z grillowanym mięsem, w dużej bułce z dodatkiem warzyw i sosu czosnkowego. Ma on jednak niejedno swoje oblicze, coraz częściej spotykamy go w postaci tortilli czy bez niczego. Ja jednak zapraszam na klasyczny przepis kebaba w bułce. Najsmaczniejszy i zdecydowanie najzdrowszy jest kebab przygotowany
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnemaczamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażmy na oleju z każdej strony na złoto-brązowy kolor. Podajemy same lub z ulubionymi dodatkami np. ketchupem lub domowym sosem czosnkowym . Smacznego
Słodkie okruszkiTakie kotlety znakomicie sprawdzą się na domowych imprezach jako ciepła przekąska. Możemy w ten sam sposób zrobić niewielki kąski i podać je z frytkami i sosem czosnkowym. 1 podwójny filet z kurczaka Przyprawa do gyrosa 200 g krakersów Sól Pieprz 2 jajka Krakersy rozbijamy na drobną panierkę. Możemy to zrobić za pomocą blendera lub zwykłego tłuczka i woreczka. Filet
VioletoweKucharzeniemakę, dopraw masę solą i pieprzem. Gdyby ziemniaki zawierały zbyt dużo wody należy dodać jeszcze odrobinę mąki. Usmaż rumiane placki. Podawaj placki z gulaszem warzywnym, polane sosem czosnkowym i posypane prażonymi ziarnami. Danie szybkie, smaczne i jakie proste w przygotowaniu
Gotuj Sam!być 4 pałki lub 4 udka) 2 ząbki czosnku 1 mała papryczka chili zielona 100 ml sosu sojowego ciemnego pół limonki 2 łyżki miodu sól Składniki na puree ziemniaczano – czosnkowe z nuta tymianku: 600 g ziemniaków suszony tymianek 3 łyżki masła 1 główka czosnku oliwa z oliwek sól Składniki na surówkę z białej rzodkwi i selera naciowego: 1 duża biała
Kierunekuchnia