drugiej strony. Wykładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, w celu odsączenia z tłuszczu. Podajemy posmarowane kwaśną śmietaną, posypane tartym serem, lub cukrem. Podaje się je również z masłem czosnkowym, z szynką itp. Wszystkie wersje podania są pyszne. Smacznego
Kulinarne Fantazje MarioliTego dnia musiałem mieć jakiś odmienny stan świadomości, bo bez najmniejszego wahania połączyłem te dwa składniki. Do towarzystwa dodałem im zieloną pietruszkę, która zawsze działa cuda w kwestii uspokajania czosnkowej atmosfery - naprawdę, jest niezastąpiona. Do tego wszystkiego trochę wyrazistej fety, łączącej wszystko dobrej oliwy i zdrowego jabłkowego octu, który podbija i lekko zmienia ogólny smak. Świetna letnia sałatka, która
zadanie-gotowaniedodajemy musztardę , śmietankę i dusimy na małym ogniu , aż sos się zagęści . Na koniec , zdejmujemy z ognia ,doprawiamy pieprzem i mieszamy całość z siekanym koperkiem . Serwujemy Genialne z pieczywem czosnkowym . Smacznego ! Artykuł Cukinia w sosie śmietankowo – koperkowym pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżygłównej... z dodatkiem sera żółtego, w szynce parmeńskiej oraz cieście francuskim. Jest ona bardzo prosta w przygotowaniu, a smakuje i prezentuje się znakomicie. Świetnie smakuje podana z sosem czosnkowym. Idealna propozycja na kolację lub podczas oglądania meczów piłki nożnej 😉 Składniki: (na 6 szt.) 500 g szparagów zielonych (pęczek) 1 op. ciasta francuskiego świeżego 100 g szynki parmeńskiej
Kuchnia MagdaLenypesto :) Dzisiejsza propozycja zielone pesto na bazie szpinaku. Połączenie samych dobrych składników, blender i ugotowany makaron i mamy pełnowartościowy obiad dla każdego niejadka. Dla Fabiana było niestety za bardzo czosnkowe (jeśli nie lubicie dajcie troszkę mniej), my z Karolą uwielbiamy czosnek więc nam bardzo podeszło. Łapcie ten banalny przepis. Składniki: 50g orzeszków nerkowca 50ml oliwy z oliwek 50g świeżych liści
Smacznie Pysznie Kalorycznieząbki czosnku ( można dać mniej lub więcej) 1/2 łyżeczki pieprzu ( lub wedle uznania) sól wedle uznania sok z 1 cytryny Jogurt wlać do miseczki … Czytaj dalej Sos czosnkowy
gotuj ze mnągóra-dół. O kaszy jaglanej możecie poczytać w mojej recenzji książki „Jaglany detoks” . Bon apetit! Artykuł Kotleciki z łososia i kaszy jaglanej z sosem miętowo-czosnkowym pochodzi z serwisu Kate's Kitchen
Kate's KitchenSałatka z brokułami, fetą i sosem czosnkowym. Całość posypana płatkami migdałowymi. Brokuły ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić i podzielić na mniejsze różyczki. Fetę pokroić w kostkę. Płatki migdałowe lekko podprażyć
Bullioporcje Potrzebujemy: 40-50 dkg świeżego szpinaku 1 kostka tofu(dowolne) 100 g pomidorów suszonych (bez oleju lub w oleju) 3-4 ząbki czosnku (w zależności jak bardzo czosnkowy makaron chcecie uzyskać) 3 łyżki mleka sojowego naturalnego lub śmietanki sojowej oliwa z oliwek sól pieprz na wierzch: prażone płatki migdałowe Przygotowanie: Dwa ząbki czosnku rozgniatamy nożem i kroimy w drobną
Bananowe Polelodówce i tylko zyskuje na smaku! To danie jest pyszne zjedzone od razu, buchające parą z ugotowanego makaronu. Świetnie smakuje następnego dnia, ale trzeciego osiąga maksimum smakowitości! Pomidorki aromatyzują czosnkową oliwę, oliwa oddaje aromat pomidorkom, makaron nasiąka tym wszystkim i zmienia się w wyśmienitą, wykwintną letnią potrawę. W Niedzielnym kucharzu zawsze pilnujemy, żeby potrawy nie czekały w lodówce na swoja
Niedzielny kucharzsiebie na blogu na które zapraszam: Bakłażan po prowansalsku , Bakłażan pieczony z Pecorino Romano i Mozzarellą , Zapiekany bakłażan z cukinią, ziołami, parmezanem i mozzarellą w czosnkowym sosie pomidorowym , Lasagne z bakłażanem w odchudzonej wersji , Bakłażan zapiekany z kozim serem , Kawior z bakłażana, Ratatouille z białą fasolą , Roladki z bakłażana nadziewane kozim
Wino Francja Kuchniachyba w każdej możliwej postaci. Tym razem mielone mięso drobiowe o wyraźnym posmaku curry zostało otoczone płatkami kukurydzianymi, a następnie upieczone w piekarniku. Jako dodatek świetnie nada się sos czosnkowy, frytki i jakaś soczysta surówka:) 3 pojedyncze filety z kurczaka 1 żółtko 3 ząbki czosnku płatki kukurydziane 2-3 łyżeczki przyprawy curry 1/2 łyżeczki ostrej papryki 3-4 łyżki bulionu
Smaki Na Talerzupostąpić z tymi na patelni. Przekąska na każdą okazję. Na spotkania, imprezy. Można zabrać na obiad do pracy. Nadziewać można czym tylko się lubi. Fajnie do tego pasuje sos czosnkowy. Dziś nadziałam kurczakiem. Następnym razem zrobię z mięsem mielonym. Ciasto: * 50 dkg mąki pszennej * 3 dkg drożdży albo opakowanie suszonych * 150 ml wody * 150 ml mleka - ja dodałam maślankę
Pieprzyć z FantazjąWykładałam łyżką na rozgrzany olej na patelni. Smażyłam do uzyskania złoto-brązowego koloru. Wcinamy je bez dodatków. Jednak dla bardziej wymagających polecam sos jogurtowy albo sos czosnkowy delikatny. Smacznego! Lidka
Pieprzyć z FantazjąWykładałam łyżką na rozgrzany olej na patelni. Smażyłam do uzyskania złoto-brązowego koloru. Wcinamy je bez dodatków. Jednak dla bardziej wymagających polecam sos jogurtowy albo sos czosnkowy delikatny. Smacznego! Lidka
Pieprzyć z Fantazją