czosnkowy - 2634 przepisów (strona:68/176)

WĘGIERSKIE PLACKI LANGOSZE + FILMIK 108

drugiej strony. Wykładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, w celu odsączenia z tłuszczu.  Podajemy posmarowane kwaśną śmietaną, posypane tartym serem, lub cukrem. Podaje się je również z masłem czosnkowym, z szynką itp. Wszystkie wersje podania są pyszne.  Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Sałatka z pieczonej papryki. 129

Tego dnia musiałem mieć jakiś odmienny stan świadomości, bo bez najmniejszego wahania połączyłem te dwa składniki. Do towarzystwa dodałem im zieloną pietruszkę, która zawsze działa cuda w kwestii uspokajania czosnkowej atmosfery - naprawdę, jest niezastąpiona. Do tego wszystkiego trochę wyrazistej fety, łączącej wszystko dobrej oliwy i zdrowego jabłkowego octu, który podbija i lekko zmienia ogólny smak. Świetna letnia sałatka, która

zadanie-gotowanie
Cukinia w sosie śmietankowo – koperkowym 155

dodajemy musztardę , śmietankę i dusimy na małym ogniu , aż sos się zagęści . Na koniec , zdejmujemy z ognia ,doprawiamy pieprzem i mieszamy całość z siekanym koperkiem . Serwujemy Genialne z pieczywem czosnkowym . Smacznego ! Artykuł Cukinia w sosie śmietankowo – koperkowym pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
SZPARAGI W SZYNCE PARMEŃSKIEJ I CIEŚCIE FRANCUSKIM 126

głównej... z dodatkiem sera żółtego, w szynce parmeńskiej oraz cieście francuskim. Jest  ona bardzo prosta w przygotowaniu, a smakuje i prezentuje się znakomicie. Świetnie smakuje podana z sosem czosnkowym. Idealna propozycja na kolację lub podczas oglądania meczów piłki nożnej 😉 Składniki: (na 6 szt.) 500 g szparagów zielonych (pęczek) 1 op. ciasta francuskiego świeżego 100 g szynki parmeńskiej

Kuchnia MagdaLeny
Zielone Pesto 119

pesto :) Dzisiejsza propozycja zielone pesto na bazie szpinaku. Połączenie samych dobrych składników, blender i ugotowany makaron i mamy pełnowartościowy obiad dla każdego niejadka. Dla Fabiana było niestety za bardzo czosnkowe (jeśli nie lubicie dajcie troszkę mniej), my z Karolą uwielbiamy czosnek więc nam bardzo podeszło. Łapcie ten banalny przepis. Składniki: 50g orzeszków nerkowca 50ml oliwy z oliwek 50g świeżych liści

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Sos czosnkowy 100

ząbki czosnku ( można dać mniej lub więcej) 1/2 łyżeczki pieprzu ( lub wedle uznania) sól wedle uznania sok z 1 cytryny Jogurt wlać do miseczki … Czytaj dalej Sos czosnkowy

gotuj ze mną
Kotleciki z łososia i kaszy jaglanej z sosem miętowo-czosnkowym 98

góra-dół. O kaszy jaglanej możecie poczytać w mojej recenzji książki „Jaglany detoks” . Bon apetit!     Artykuł Kotleciki z łososia i kaszy jaglanej z sosem miętowo-czosnkowym pochodzi z serwisu Kate's Kitchen

Kate's Kitchen
Sałatka z brokułami i fetą 250

Sałatka z brokułami, fetą i sosem czosnkowym. Całość posypana płatkami migdałowymi. Brokuły ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić i podzielić na mniejsze różyczki. Fetę pokroić w kostkę. Płatki migdałowe lekko podprażyć

Bullio
Makaron ze świeżym szpinakiem i pomidorami we włoskim stylu 181

porcje Potrzebujemy: 40-50 dkg świeżego szpinaku 1 kostka tofu(dowolne) 100 g pomidorów suszonych (bez oleju lub w oleju) 3-4 ząbki czosnku (w zależności jak bardzo czosnkowy makaron chcecie uzyskać) 3 łyżki mleka sojowego naturalnego lub śmietanki sojowej oliwa z oliwek sól pieprz na wierzch: prażone płatki migdałowe Przygotowanie: Dwa ząbki czosnku rozgniatamy nożem i kroimy w drobną

Bananowe Pole
Poniedziałek: spaghetti aglio e olio z małym przekrętem 144

lodówce i tylko zyskuje na smaku! To danie jest pyszne zjedzone od razu, buchające parą z ugotowanego makaronu. Świetnie smakuje następnego dnia, ale trzeciego osiąga maksimum smakowitości! Pomidorki aromatyzują czosnkową oliwę, oliwa oddaje aromat pomidorkom, makaron nasiąka tym wszystkim i zmienia się w wyśmienitą, wykwintną letnią potrawę. W Niedzielnym kucharzu zawsze pilnujemy, żeby potrawy nie czekały w lodówce na swoja

Niedzielny kucharz
Spaghetti z bakłażanem w sosie pomidorowym 128

siebie na blogu na które zapraszam: Bakłażan po prowansalsku , Bakłażan pieczony z Pecorino Romano i Mozzarellą , Zapiekany bakłażan z cukinią, ziołami, parmezanem i mozzarellą w czosnkowym sosie pomidorowym , Lasagne z bakłażanem w odchudzonej wersji ,  Bakłażan zapiekany z kozim serem , Kawior z bakłażana,  Ratatouille z białą fasolą , Roladki z bakłażana nadziewane kozim

Wino Francja Kuchnia
Chrupiące kotleciki curry na patyku 214

chyba w każdej możliwej postaci. Tym razem mielone mięso drobiowe o wyraźnym posmaku curry zostało otoczone płatkami kukurydzianymi, a następnie upieczone w piekarniku. Jako dodatek świetnie nada się sos czosnkowy, frytki i jakaś soczysta surówka:) 3 pojedyncze filety z kurczaka 1 żółtko 3 ząbki czosnku płatki kukurydziane 2-3 łyżeczki przyprawy curry 1/2 łyżeczki ostrej papryki 3-4 łyżki bulionu

Smaki Na Talerzu
chaczapuri domowe :D 130

postąpić z tymi na patelni. Przekąska na każdą okazję. Na spotkania, imprezy. Można zabrać na obiad do pracy. Nadziewać można czym tylko się lubi. Fajnie do tego pasuje sos czosnkowy. Dziś nadziałam kurczakiem. Następnym razem zrobię z mięsem mielonym. Ciasto: * 50 dkg mąki pszennej * 3 dkg drożdży albo opakowanie suszonych * 150 ml wody * 150 ml mleka - ja dodałam maślankę

Pieprzyć z Fantazją
placuszki z cukinii 94

Wykładałam łyżką na rozgrzany olej na patelni. Smażyłam do uzyskania złoto-brązowego koloru.  Wcinamy je bez dodatków. Jednak dla bardziej wymagających polecam sos jogurtowy albo sos czosnkowy delikatny.  Smacznego!  Lidka

Pieprzyć z Fantazją
placki z cukinii z marchewką 141

Wykładałam łyżką na rozgrzany olej na patelni. Smażyłam do uzyskania złoto-brązowego koloru.  Wcinamy je bez dodatków. Jednak dla bardziej wymagających polecam sos jogurtowy albo sos czosnkowy delikatny.  Smacznego!  Lidka

Pieprzyć z Fantazją

Proponowane wyszukiwania