Dzień dobry, W ostatni weekend z moim mężem odwiedziliśmy festiwal Street Food Festiwal zorganizowany przez Tomka Jakubiaka i restaurację Spoko Loko na warszawskim Wilanowie. Dziś
Chilli Czosnek i OliwaDzień dobry, Może i mamy końcówkę czerwca, ale szparagi na targu jeszcze są, dlatego chciałam was zaprosić na krótki post szparagowy. Szparag to fascynujące warzywo
Chilli Czosnek i OliwaDzień dobry,Dziś przygotowałam dla was przepis na letnią sałatkę z kuskusem - cytrusową w smaku, doskonałą na upały dzięki chłodzącemu działaniu ogórka i mięty. Coś w
Chilli Czosnek i OliwaDzień dobry,W ostatni piątek wybrałam się na I Targi Książki Kulinarnej, które odbyły się w dniach 19-21.07 w Centrum Sztuki Współczesnej w Warszawie. Jako
Chilli Czosnek i OliwaDzień dobry, Gotowanie nauczyło mnie, że najsmaczniejsze potrawy wychodzą nam wtedy, gdy nie trzymamy się żadnego przepisu, tylko gotujemy instynktownie, to na co mamy ochotę
Chilli Czosnek i OliwaDzień dobry,Czy uwierzylibyście, że zaledwie z trzech produktów można przygotować fantastyczne danie?Moja dzisiejsza propozycja to ryż podany z soczewicą i karmelizowaną cebulką - wielu nawet
Chilli Czosnek i OliwaDzień dobry,Nie mogę uwierzyć w to, że minął już miesiąc od mojego powrotu z wakacji w Grecji. Za oknem jesienne chłody i szaruga, a urlopowe
Chilli Czosnek i OliwaDzień dobry, Moje marokańskie kiszone cytryny są już gotowe, więc zgodnie z obietnicą, chciałam się z Wami podzielić informacjami na temat ich wykorzystania w kuchni. No
Chilli Czosnek i OliwaDzień dobry, Dziś chciałam opowiedzieć Wam fascynującą historię placków pita - jednego z najstarszych rodzajów chleba przygotowywanych przez człowieka. Stanowi on postawę kuchni wielu krajów basenu Morza
Chilli Czosnek i OliwaDzień dobry, Chorizo to moja ulubiona kiełbasa, więc sama nie wiem, jak to się stało, że dopiero dziś wstawiam na bloga przepis z jej wykorzystaniem. Ta
Chilli Czosnek i OliwaDzień dobry, Świąteczny nastrój małymi krokami wkracza do mojej kuchni, na razie w postaci tego uroczego pilawu z kurczakiem, przystrojonego pestkami granatu niczym drogimi kamieniami. Nie
Chilli Czosnek i OliwaDzień dobry, Ostatnio opowiadałam Wam o Bożym Narodzeniu we Włoszech, a dziś chciałam przedstawić Wam przepis na tradycyjny piernik pochodzący ze Sieny. Jest to jedno z
Chilli Czosnek i OliwaDzień dobry, W ramach dalszego ciągu poznawania włoskich tradycji świątecznych od kuchni przygotowałam tę oto lasagne w wersji bożonarodzeniowej. Jak pamiętacie, lasagne stanowi popularne pierwsze danie
Chilli Czosnek i OliwaDzień dobry, W tym roku ogarnął mnie szał pieczenia świątecznych ciasteczek. To własnie obłędny zapach wanilii, cynamonu czy piernika wydobywający się ze świeżo upieczonych cudeniek pozwala
Chilli Czosnek i OliwaDzień dobry, Ostatni przedświąteczny weekend minął mi pod znakiem francuskiej świątecznej kuchni. Upiekłam dwa rodzaje ciasteczek - kruche waniliowe sablé oraz cynamonowe palmier na bazie ciasta francuskiego
Chilli Czosnek i Oliwa