NETTO) mozzarelle light (choć teraz po fakcie muszę przyznać, że zrezygnowałabym z mozzarelli light i zamiast tego dała sam serek wiejski zmiksowany z jajkiem) przyprawy: sól, pieprz, czosnek, zioła prowansalskie Sposób przygotowania: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu pieczarki myjemy i kroimy w kostkę, podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy bądź wody, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku(...)kurczaka i ogórki kroimy w kostkę do żaroodpornego naczynia wykładamy makaron na wierzchu makaronu rozsmarowujemy zmlendowany serek wiejski (1 opakowanie) przyprawiony solą, pieprzem oraz czosnkiem następnie wykładamy warstwę kurczaka, pieczarek, koncentrat przyprawiony (solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi), kukurydzę, ogórki na samą górę wylewamy zblendowany i przyprawiony serek wiejski, a na to mozzarellę (możecie spróbować i zmiksować serek wiejski
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćpiersi kurczaka 1 ząbek czosnku majeranek lubczyk sól woreczek foliowy do gotowania sznurek lub mocna bawełniana nitka (np. mulina lub kordonek) Pierś oczyścić z błonek, umyć i natrzeć ziołami, czosnkiem i solą Włożyć do woreczka foliowego i szczelnie zawinąć, aby nie było w środku powietrza Po zawinięciu obwiązać nitką lub sznurkiem dosyć ciasno Tak przygotowane mięso włożyć do garnka
www.szczesliwakuchnia.blogspot.compomidorów pokrojonych kostkę (1 puszka) 2 łyżki koncentratu pomidorowego lub passaty z kartonu 1 cebula 1 łyżka oleju 1 litr wody + kostka rosołowa ząbek czosnku zioła: bazylia, pietruszka, oregano 100 g sera Brie pokrojonego w plastry 4 tortille(...)sałata (tutaj wybór zależy od nas ja miałam rukolę) 1 czerwona cebula kilka łyżek sosu czosnkowego (majonez, jogurt naturalny,czosnek) Smażymy na łyżce oleju cebulę i czosnek. Po chwili dodajemy ciecierzycę i pomidory. Podlewamy wodą.Gotujemy przez 10 minut. Dodajemy zioła, próbujemy i jeśli trzeba doprawiamy solą czy pieprzem. Przygotowujemy wrapsy: Cebulę kroimy w pół krążki, mieszamy z sałatą
NA MOIM TALERZUłyżki oliwy sól i pieprz 1 łyżka octu z białego wina po ⅓ łyżeczki suszonych ziół: bazylii, tymianku, lubczyku 32 kulki mini mozzarelli lub 16 średnich przekrojonych na połówki Pomidory umyć, osuszyć. Przekroić na połówki, przełożyć do miski. Dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, zioła, sól, pieprz i 2 łyżki oliwy. Wymieszać, odstawić na bok (ale nie do lodówki
Pełny talerzBardzo efektowne i wbrew pozorom niewymagające danie. Czasochłonne – owszem, ale niewymagające. Warzywa mogą być dowolne – Twoje ulubione albo wcale, też można. Marynata też ma pełną dowolność, rodzaj ziół też można zmienić, kurczak na pewno wyjdzie pyszny. To mogę zagwarantować! Miłego gotowania! Roasted chicken. Very glamorous dish which doesn’t require a lot of work. I takes time(...)sporego pora 1 średnia cebula 1 spora marchewka 1 cytryna 2-3 ząbki czosnku świeży tymianek, natka pietruszki Marynata: oliwa sos sojowy musztarda ostry sos miód ulubione zioła, czosnek sok z połowy cytryny INGREDIENTS: 1 chicken (approx. 1,5 kg) Any vegetables: 1 green papper 1/2 medium zucchini 1/2 big leek 1 medium onion 1 big carrot 1 lemon
Martyna Cooksprzenika w głąb cukinii, nadając jej wyjątkowy smak, a świeża bazylia dodaje całości charakteru. Zapraszam do wypróbowania ! Składniki (2 porcje): 1 cukinia 2 pomidory 1 cebula 1 ząbek czosnku zioła włoskie świeża poszatkowana bazylia (1 łyżka) świeży rozmaryn (1/2 łyżeczki) 1 łyżka oleju oliwa z oliwek (2 łyżki) makaron (tutaj: makaron szpinakowy) 1. Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy posiekaną(...)krążki. Smażymy dalej, aż cukinia będzie miękka (ok. 10 minut). Często mieszamy. 2. Dodajemy szczyptę ziół włoskich, bazylię, rozmaryn i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dokładnie mieszamy i zdejmujemy z ognia. Na koniec dodajemy oliwę z oliwek i wyciągamy ząbek czosnku. Podajemy z makaronem, najlepiej szpinakowym lub spaghetti. Smacznego! :) Jeśli spodobał Ci się przepis, proszę pozostaw komentarz
My Culinary ArtKurczak cacciatore to inaczej kurczak po myśliwsku. Włoskie danie, którego podstawą są mięso, cebula, czosnek, zioła i pomidory. Danie bywa również wzbogacane grzybami, oliwkami i winem. U mnie z polskim akcentem w postaci wędzonego boczku, który można pominąć. Do przepisu można wykorzystać filety, udka lub pałeczki z kurczaka. U mnie danie podane z kaszą jaglaną, pysznie(...)łyżce tłuszczu. Przekładamy na talerz. Na tej samej patelni podsmażamy boczek. Po chwili dodajemy cebulę. Smażymy kilka minut. Dodajemy pieczarki i czosnek. Smażymy 5 minut. Na patelnię wlewamy wino, dusimy całość kilka minut. Dodajemy pomidory, zioła, doprawiamy solą i pieprzem. Do warzyw wkładamy kurczaka, dusimy do miękkości (filety z kurczaka dusimy około 10 minut, udka i pałeczki około
Smak mojej kuchniząbki czosnku. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 45 minut lub do czasu aż dynia będzie miękka, ale nie rozciapciana. Mięso : Pierś z kurczaka umyć i oczyścić, delikatnie rozbić lub przekroić na pół, aby kawałki nie były zbyt grube. W niewielkiej miseczce wymieszać oliwę, sok z cytryny, czosnek wyciśnięty przez praskę, zioła(...)minut. Kurczaka smażyć na patelni grillowej lub na grillu elektrycznym w czasie gdy dynia będzie prawie miękka. Sałatka : W miseczce wymieszać oliwę z sokiem z cytryny, czosnkiem wyciśniętym przez praskę, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem Na talerzu ułożyć rukolę, na nią wyłożyć upieczoną dynie (można też dodać upieczoną cebulę i/lub ząbki czosnku), pomidorki koktajlowe i oliwki przekrojone
Codzienne GotowanieZrobienie tej sałatki zajmie nam faktycznie przysłowiowe pięć minut. A karczochy wymieszane z czosnkiem, ziołami i oliwą są pyszne. Polecam. Przepis z książki Gordona Ramsay'a "Dania w pięć minut" składniki ok 400 g karczochów(...)puszki lub słoika, osączone 1 - 2 drobno posiekane ząbki czosnku sok z cytryny garść szczypiorku i pietruszki sól, pieprz przygotowanie Odsączyć karczochy z zalewy. Wymieszać z drobno posiekanym czosnkiem i sokiem z cytryny. Skropić oliwą, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Odstawić na co najmniej 10 minut. Zioła posiekać, połączyć z karczochami tuż przed podaniem. Smacznego
Stare Garyśmietany 18% · 50 g parmezanu · 2 ząbki czosnku · zioła prowansalskie · oliwa · świeżo mielony pieprz Wykonanie: Boczek i cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać odrobinę oliwy i podsmażyć(...)cebulę oraz drobo posiekany czosnek. Smażyć do momentu, aż cebula się zeszkli. Boczek również usmażyć. Ma być chrupiący. J ajka roztrzepać. Połączyć je ze śmietaną, połową parmezanu oraz ziołami. Doprawić pieprzem i ewentualnie solą, choć ostrożnie, bo boczek i parmezan są słone. Makaron ugotować w osolonej wodzie według wskazań na opakowaniu
Mania Gotowaniamąki gryczanej 50 g mąki kukurydzianej 10 g płatków gryczanych ( ja dodałam otręby gryczane) 1-2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 25 g drożdży świżych (oryginalnie w przepisie 1 łyżeczka suszonych) łyżeczka soli zioła prowansalskie, bazylia oryginalnie w przepisie dodajemy tyle wody, aby ciasto miała konsystencję budyniu. Ja jednak nie posiadając blaszki do pieczenia, dodałam(...)rozlało" mi się kiedy wyłoże je na blachę. W misce mieszamy mąki oraz rozpuszczone wcześniej w łyżce, dwóch ciepłej wody drożdże.Dodajemy kolejno - przecisniety przez praskę czosnek, zioła, bazylię, sól, otręby - oraz stopniowo wlewamy wodę. Odstawiamy żeby ciasto troszkę wysorło po czym wkładamy albo do foremek albo na blachę. 180 stopni, 30- 35 minut. Pychota :)) SMACZNEGO
BezglutenowaIzabelałyżeczka ziół prowansalskich szczypta soli szczypta pieprzu 6 łyżek sosu sojowego (najlepiej jasnego) 1 i 1/2 łyżeczki suszonego czosnku 1 łyżeczka musztardy francuskiej 1 łyżka oleju słonecznikowego Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Ma być al dente. Studzimy. Piersi z kurczaka kroimy w kostkę (około 2 cm), podsmażamy na oleju z 1 łyżeczką czosnku, ziołami prowansalskimi, szczyptą soli(...)sobie dość słony. Pomidory suszone kroimy w drobną kostkę. Słonecznik prażymy. Paprykę marynowaną kroimy w drobne paski. Sos: Mieszamy oliwę, którą zalane były suszone pomidory z połową łyżeczki suszonego czosnku, sosem sojowym oraz musztardą. Wszystkie składniki przekładamy do miski, zalewamy sosem dokładnie mieszając. Wkładamy do lodówki do schłodzenia. Smacznego! Sałatka sprawdza się idealnie jako przekąska na wszelkiego rodzaju uroczystościach
mecookssera w plastrach 150g szynki konserwowej w plastrach 3 łyżki koncentratu pomidorowego czosnek granulowany, zioła prowansalskie sezam do po sypania 1. Ciasto francuskie rozwijamy, smarujemy koncentratem, posypujemy czosnkiem i ziołami prowansalskimi. 2. Na ciasto rozkładamy ser, na to szynkę. Ciasno zwijamy w rulon od dłuższej strony. 3. Kroimy na wąskie kawałki, układamy na płasko na blaszce
Szefowa kuchniząbek czosnku 2 łyżki oliwy EV sok z jednej cytryny listki świeżej mięty świeży tymianek cytrynowy szczypiorek koperek sól, pieprz Wykonanie: Zioła siekamy, dodałam mniej więcej po jednej łyżce każdego rodzaju ziół. Czosnek wyciskamy przez praskę, mieszamy wszystkie składniki sosu
Kulinarne przygody Gatitymnie było nieco pikantnie, ale dodałam też jogurt naturalny, co troszkę zrównoważyło smak zupy. Składniki : * cukinia - około kg * pół litra bulionu warzywnego * łyżka oliwy z oliwek * ząbek czosnku * zioła i przyprawy do smaku * łyżka jogurtu naturalnego Przygotowanie : Na rozgrzanej oliwie podsmażyć posiekany czosnek. Dodać pokrojoną cukinię, ja środek wydrążyłam, by w zupie nie było pestek. Całość przyprawić - u mnie
Magiczne Życie Marty