Składniki: matiasy 8 sztuk, cebula 1 sztuka, ogórek konserwowy Smak 4 sztuki, pieczarki 10 sztuk, papryka czerwona 1 mała, cukier 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, olej rzepakowy - ile potrzeba matiasy wymoczyć z 2 razy po 20 minut zmieniając wodę zimną, potem je wylać na sito aby odciekły z wody pieczarki oczyścić, pokroić w talarki i w misce zalać
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: ryż ugotowany 2 szklanki, marchewka ugotowana 3 sztuki, pieczarki 30 dag, olej rzepakowy 1/4 szklanki, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, papryka czerwona 7 nieduże, kucharek - do smaku, mozarella 1 kulka ryż ugotować z pokrojoną marchewką w osolonej wodzie i wylać na sito pieczarki usmażyć z cebulką na oleju i wsypać odsączony ryż, paprykę ostrą, mieszając podsmażać do odparowania wody
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: pałki z kurczaka 6 sztuk, oliwa 8 łyżek, kucharek 2 łyżeczki, marchew 3 sztuki, cebula 1 sztuka, fasolka szparagowa 20 dag, kalarepka młoda 1 sztuk, papryka czerwona 1 sztuka, pomidory 6 sztuk, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, bazylia suszona 1 łyżeczka, koperek siekany 2 łyżki umyte pałki kurczaka podsmażyć na oliwie i posypać je łyżeczką kucharka, podsmażone przełożyć
W Mojej Kuchni Lubięugotowanym makaronem nitki, z marchewką i natka pietruszki, dodać [pie[rzu mielonego do smaku porcje drobiowe obrać z mięsa bez skórek, chrząstek, dodać po kawałku pokrojonej drobno papryki czerwonej, żółtej, zielonej, papryczkę chilli żelatynę wymieszać w gorącym rosole, dodać cytrynę i wlać do mięsa, schować do lodówki najlepiej na całą noc do stężenia i tak mamy z szybkowara dobry rosołek
W Mojej Kuchni Lubięcałą noc do szybkowara wlać oliwę i z każdej strony zrumienić udziec i na dnie garnka na skórze położyć wsypać pokrojoną w talarki grubsze marchew, pokrojone papryki: zielona, żółta, czerwona i chilli, cebule, liście selera wlać wodę i zamknąć szybkowar, od chwili zagotowania gotować na małym ogniu z 45 minut, szybkowar zostawić aby ciśnienie samo spadło ok. 15 minut szybkowar
W Mojej Kuchni Lubięzmienić. Dlatego na kolację zrobiłam moje ulubione, cukiniowe leczo :) ~ Cukiniowe Leczo ~ Składniki (na 2-3 porcje): jedna duża cukinia 2 małe lub jedna duża cebula 500g pieczarek 2 czerwone papryki 60g ketchupu trochę oleju do podsmażenia cebuli + przyprawy: sól, pieprz, czosnek, słodka papryka Warzywa i pieczarki myjemy, paprykę obieramy. Wszystkie składniki kroimy, pieczarki w plasterki, a resztę
Kuchenny Skrawek Niebakażdy gram spożytego aspartamu; jest to znacznie mniejsza ilość niż przyjmowana z różnych produktów spożywczych w codziennej diecie, np. soku pomidorowego, soku z winogron, czerwonego wina. Aspartam jest uważany za bezpieczny przez ponad 100 organizacji zajmujących się bezpieczeństwem żywności, wliczając w to EFSA, UK Food Standards Agency, Health Canada i Food Standards Australia New Zealand. National Cancer Institute uważa
Sylwetka Od Kuchniduże jajko odrobina barwnika spożywczego (opcjonalnie) dodatkowo dla dorosłych*: gorzka czekolada 1 łyżka syropu malinowego CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: W misce łączymy jajko, cukier, odrobinę czerwonego barwnika spożywczego i mleko kokosowe. Mieszamy do całkowitego połączenia składników. Nektarynki przecinamy na pół, ukręcamy jak awokado i drylujemy łyżką. Do każdej wlewamy przygotowaną masę. Układamy w naczyniu do gotowania
Tajskie smakimyjemy, oczyszczamy i jeśli są duże, kroimy na pół. Mąkę z solą wysypujemy na duży talerz i obtaczamy w niej wątróbki. Na karmelizowaną cebulę i smażone jabłka 2 spore czerwone cebule 3-4 łyżki cukru (u nas brązowy) odrobina wody (opcjonalnie) 1-2 łyżki octu balsamicznego 3 duże jabłka (najlepiej szara reneta) 2 łyżki masła + odrobina oleju trochę świeżego
Symfonia Smakówpodobno narodową potrawę Węgier, kojarzoną również z francuskim, prowansalskim ratatouille . Moje leczo jest dość zmodyfikowane i przywodzi mi na myśl dzieciństwo :) Składniki (2 porcje): 1 cukinia 1/2 bakłażana 1/2 czerwonej papryki 1/2 puszki groszku z marchewką 1 cebula 5 pieczarek zielona fasolka (miałam dosłownie resztki) 4 parówki* 1 x pomidory z puszki 1 łyżka oleju 1 łyżka pikantnego ketchupu
Kitchens Alphabetpatyku. Jabłka jeść trzeba! Składniki: 6 jabłek 6 patyków 80 ml wody 300 g cukru 1 cukier wanilinowy 3 łyżeczki miodu 0,5 łyżeczki cynamonu kilka goździków trochę czerwonego barwnika spożywczego Przygotowanie: Jabłka umyć, osuszyć i wyciągnąć ogonki - wbić w środek patyk. W garnuszku zagotować wodę, cukier, cukier wanilinowy, miód, cynamon i goździki. Gotować na średnik ogniu
Niezły Młynekktórym znudziły się tradycyjne schabowe. Roladki najlepiej podawać z sosem grzybowym, serowym lub winnym – jaki lubicie. Ja polecam przesmażyć na patelni posiekaną szalotkę na łyżce masła, wlać szklankę czerwonego, wytrawnego wina, zredukować, aż połowa płynu wyparuje i doprawić do smaku musztardą miodową, rozmarynem oraz solą. Składniki: 4 plastry dobrej jakości schabu 4 czubate łyżki ricotty 4 plastry szynki parmeńskiej
Poezja smakuSkładniki: 1/4 dyni hokkaido, oczyszczonej i obranej ze skóry 1/2 średniej cukinii 1 małe jabłko obrane ze skórki 1/2 czerwonej papryki 1 łyżeczka oleju rzepakowego 1/2 łyżeczki soku z cytryny sól, pieprz Przygotowanie: Warzywa ścieramy na tarce, na największych oczkach "łezkach", skrapiamy olejem rzepakowym, sokiem z cytryny, doprawiamy do smaku
Moja smaczna kuchniakolację. Łatwe do przygotowania. Dla każdego. Polecam! Zapiekanka "Kurczak między ziemniakami" około 10 średnich ziemniaków duża pierś z kurczaka 2 duże cebule 5 ząbków czosnku połowa czerwonej papryka 300 g kwaśnej śmietany 12 % 3 jajka 250 g żółtego sera gouda sól, pieprz, zioła prowansalskie, przyprawa kurczak złocisty (KAMIS) olej lub oliwa z oliwek Ziemniaki obrać i pokroić
Kuchnia moimi oczamimoimi przepisami. Dzisiaj zapraszam na gulasz drobiowy wersja dla będących ciągle w biegu. Gulasz - kurczak i dodatki 2 średnie filety z kurczaka 250 gramów pieczarek 1 strąk czerwonej papryki 1 cebula 0,5 litra bulionu drobiowego przyprawa do kurczaka Prymat por sól, pieprz, ząbek czosnku liść laurowy ziele angielskie, 3 - 4 kopiaste łyżki gęstejśmietany 18% mąka
Kuchnia moimi oczami