szynka wieprzowa 2 cebule 10 dag ryż 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% sól, pieprz czarny, majeranek 0,7 l. bulion z drobiu Sos pomidorowy: 1 puszka pomidory pelatti 1 czerwona papryka 2 ząbki czosnku 2 cebule 0,5 łyżeczki ziół prowansalskich francuskich ½ łyżeczki cukru 2 liście laurowe 3 ziele angielskie 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka octu winnego
Kulinarny karnet ChristopheraLondon's plum, marinated in Earl Grey Składniki. 30 dag śliwek suszonych 300 ml wody 7 łyżeczek herbaty Earl Grey czarnej 25 dag cukru 250 ml octu czerwonego Ponti 0,5 cytryny 7 goździków 3 ziarna ziela angielskiego 3 cm kory cynamonowej szczypta gałki muszkatołowej szczypta kardamonu Wykonanie. Śliwki suszone, nie wędzone, przelać ciepłą wodą i przełożyć do miski. Zaparzyć
Kulinarny karnet ChristopheraPeppers stuffed with salmon Składniki. 3 strąki papryki czerwonej 20 dag łososia lub dorsza 1 kromka chleba tostowego 1 łyżeczka soku z cytryny 150 ml śmietany kremowej 1 ząbek czosnku 1 jajko 2 łyżki oliwy 2 łyżki natki pietruszki sól pieprz Wykonanie. Strąki papryki opiec ,następnie zanurzyć w zimnej wodzie, aby obniżyć temperaturę i zdjąć skórkę. Posolić z obu stron
Kulinarny karnet Christopherarozmarynem Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Rozgrzewającą zapiekanka bez mięsa Tarta z ciasta francuskiego z cukinią Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem posypane szczypiorkiem Zielone babeczki z pecorino Zielona soczewica w pomidorach pelati Makaron ze szpinakiem,czosnkiem i serem Ratatuja
Moja smaczna kuchniaSKŁADNIKI (porcja na 2 osoby) 16 dużych krewetek 5 dużych ząbków czosnku 2 łyżki masła garść świeżej kolendry ok. 6 papryczek suszonych papryczek pili pili ok. 4 cm świeżej czerwonej papryczki chilli 1, 5 czubatej łyżeczki wędzonej pikantnej hiszpańskiej mielonej papryki pimento 2 płaskie łyżeczki mielonego kuminu rzymskiego 1,5 łyżki wędzonej łagodnej hiszpańskiej mielonej papryki pimento oliwa z oliwek
OstryKęsWiadomo, impreza bez koreczków, to nie impreza. A koreczki na Halloween muszą być dopasowane tematycznie do okazji, czyli przerażające :) Składniki: cebulki marynowane oliwki zielone i czarne wykałaczki czerwony barwnik spożywczy Z zielonych oliwek odkrawamy końce, z czarnych wycinamy "źrenice". Cebulki smarujemy lekko barwnikiem, tak samo wykałaczki. Nabijamy na patyczki najpierw czarną oliwkę, potem zieloną i na końcu cebulkę. Smacznego
chwile dla mniewarzywami, a całość z dobrym makaronem - więc syta będzie na pewno. Spróbujcie koniecznie! Smacznego! Składniki : * pół brokuła * pierś z kurczaka * ulubione przyprawy * łyżka oliwy z oliwek * pół czerwonej papryki * pół żółtej papryki * 4 łyżki jogurtu naturalnego greckiego * sól, pieprz do smaku Przygotowanie : Brokuł ugotować al dente, wystudzić i pokroić. Papryki pokroić w kostkę. Mięso pokroić w małą kosteczkę, przyprawić
Magiczne Życie MartyWitajcie przeprowadziłem porównanie 14 batoników przez was wytypowanych o to wyniki Legenda Zielone prostokąty oznaczają bataony z najwiekszą ilością węglowodanów Czerwone prostokąty oznaczają bataony z najwiekszą ilością białka Zólte prostokąty oznaczają batony z najwiekszą ilością tłuszczy Najbardziej kalorycznym batonem okazał się ku mojemu zaskoczeniu : 1. Kinder
Sylwetka Od Kuchniwody (jak będzie lekko gazowana to będą pulchniejsze) - 3 jaja - Szczypta soli Farsz: - 500 g mielonego z szynki - 2 cebule- 2 ząbki czosnku- 2 papryki- 1 puszka czerwonej fasoli
Sylwetka Od Kuchniwykorzystać ostatni dni pogody i skoczyć na grilla . Tak wygląda mój prowiant na dzisiejszy dzień : 500 g ryżu 2 kg mięsa 500 g pieczarek 500 g cebuli 500 g czerwonej papryki Sezon grillowy kończę w mistrzowskim stylu. Cheat day pełną parę, ładujemy akumulatory na cały tydzień Pozdro
Sylwetka Od Kuchnimoże być baaaardzo interesujące połączenie. Spróbowałam i wiem, że od teraz tylko taka wersja będzie pojawiać się w moim domu:) Leczo z fasolką szparagową Składniki: 3 papryki (czerwone lub różnokolorowe) 5 pomidorów 2 cebule 300g - 500 g wędzonego boczku 200 g zielonej fasolki szparagowej sól, pieprz, papryka w proszku, curry 1 szklanka wody
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałatuńczykiem. Szybka w przygotowaniu i baaaardzo smaczna. SKŁADNIKI: 100g świeżej rukoli 2 puszki tuńczyka w oleju 1 duży ogórek 1 duży pomidor 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasoli czerwonej garść pestek słonecznika pieprz sól PRZYGOTOWANIE: Ogórka oraz pomidora obrać i pokroić w kostkę Kukurydzę oraz fasolę odsączyć z zalewy, przepłukać wodą Tuńczyka częściowo odsączyć z oleju
peanutbuttermonsterprzygotowaniu, które jest podstawą jeżeli chcemy smacznie zjeść. Szpinak jest wyjątkowo cennym warzywem, jego liście zawierają dużo obniżającego ciśnienie potasu, żelaza biorącego udział w transporcie tlenu i produkcji czerwonych krwinek w naszym organizmie, przez co szczególnie polecany jest osobom zmagającym się z anemią. Ponadto szpinak bogaty jest w witaminy C, E, K, B oraz betakaroten. Szpinak możemy spożywać przygotowany
peanutbuttermonsterświeża, posiekana bazylia świeże, posiekane oregano estragon tymianek papryka słodka czosnek granulowany imbir pieprz sól kurkuma POZOSTAŁE SKŁADNIKI: 140g piersi z kurczaka 40g kaszy jaglanej 120g pomidora 80g czerwonej fasoli konserwowej 40g kukurydzy konserwowej PRZYGOTOWANIE: Z podanych składników przygotowujemy marynatę, do której wkładamy mięso, dokładnie je nacieramy, następnie odstawiamy do lodówki na minimum godzinę Gotujemy kaszę jaglaną
peanutbuttermonsterumiarem na pewno sobie nie zaszkodzimy, a wręcz przeciwnie- pomożemy i urozmaicimy naszą dietę. SKŁADNIKI: 150g piersi z kurczaka 250g mrożonej mieszanki warzywnej(ziemniaki, brokuły, marchew, fasolka szparagowa, fasola czerwona, kukurydza, papryka, cebula) łyżka oliwy z oliwek koperek suszony pieprz sól czosnkowa estragon papryka słodka majeranek imbir PRZYGOTOWANIE: Pierś z kurczaka kroimy na drobne kawałki Na patelni rozgrzewamy oliwę
peanutbuttermonster