czerwony - 5718 przepisów (strona:219/382)

Zupa meksykańska rozgrzewająca 169

ZUPA MEKSYKAŃSKA SKŁADNIKI: 0,5 kg-mięso mielone 0,5 kg-pieczarek pokrojonych w paski 2-papryki słodkie 2-słoiki sosu meksykańskiego 2-puszki fasoli czerwonej wegeta pieprz papryka ostra liście laurowe ziele angielskie majeranek 1-marchewka pokrojona w kostkę 1-pietruszka pokrojona w kostkę 0,5-selera pokrojonego w kostkę 0,5 pora pokrojonego w piórka 1-łyżka masła

Kuchnia Danusi
Sernik tęcza 190

cytryny , 0,5 szkl  olej , 1 opak  budyń śmietankowy , 2 szkl  mleko zwykłe , 3 szt  jajka , 1 szkl  cukru , 1 szczypta  barwnik spożywczy czerwony , 1 szczypta  barwnik spożywczy zielony , 1 szczypta  barwnik spożywczy żółty , 3 szt  białka , 0,5 szkl  cukru                PRZYGOTOWANIE

Kuchnia Danusi
Serowiec 385

pół litra gotowanej wody, odstawiamy do stężenia. Galaretkę pomarańczową wylewamy na spód, włożyć do lodówki do całkowitego stężenia. Następnie wykładamy masę serową białą.potem kakaową. Wierzch ciasta polewamy galaretką czerwoną, odstawić do lodówki do stężenia. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore

Kuchnia Danusi
ROLADKI DROBIOWE Z SZYNKĄ I SEREM 298

ROLADKI DROBIOWE Z SZYNKĄ I SEREM SKŁADNIKI: filety drobiowe -1 podwójne szynka -4 plastry ser żółty -4 plastry papryka czerwona -4 słupki papryka żółta -4 słupki sól i pieprz jajko -2 szt  mąka bułka tarta tłuszcz PRZYGOTOWANIE: Filety z kurczaka umyć, osuszyć przeciąć na pół,aby powstało 4 roladki. Mięso dobrze rozbić, uważając by nie porwać mięsa,osolić

Kuchnia Danusi
Placek po węgiersku 190

czosnek -1 ząbek jajko -1 szt mąka -2 łyżki ziemniaki -1 kg cebula -1 szt sól i pieprz SOS: mięso gulaszowe -0,5 kg papryka żółta -1 szt papryka czerwona -1 szt koncentrat pomidorowy -2 łyżki suszone zioła takie jak lubczyk,tymianek. cebula czosnkowa -1 szt sól i pieprz tłuszcz do smażenia mąka PRZYGOTOWANIE: NADZIENIE:  Paprykę umyć,osączyć,wydrążyć

Kuchnia Danusi
Tarta z winogronami 184

masło 200 g szczypta soli tłuszcz do formy bułka tarta. KREM: śmietana-18 %-1,5 szkl galaretka cytrynowa -1 opak woda gotowana -1 szkl winogrona białe-150 g winogrona czerwone-150 g winogrona ciemne-150 g PRZYGOTOWANIE: Do miski wsypać mąkę,dodać posiekane masło,cukier,jajko,sól i śmietanę,zmiksować robotem. Następnie wyłożyć zmiksowaną kruszonkę na posypaną mąką stolnicę

Kuchnia Danusi
Roladki z burakiem i serem 177

Roladki z burakiem i serem SKŁADNIKI: pierś z kurczaka-1 podwójna burak czerwony-1 szt duża ser żółty gouda -150 g sól pieprz jajko -1 szt mąka bułka tarta olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: Buraka ugotować wcześniej, obrać,ostudzić. Pokroić w grubsze plastry i przekroić plastry jeszcze na połowę. Ser żółty pokroić w grubsze słupki. Piersi z kurczaka rozbić,posypać solą

Kuchnia Danusi
Roladki z kurczaka z burakiem 188

łyżki tłuszcz PRZYGOTOWANIE: Filety drobiowe cienko rozbić,uważając aby nie podziurawić mięsa. Posypać filety pieprzem i solą. Na każdym filecie ułożyć grubsze plastry ugotowanego w osolonej wodzie i ostudzonego czerwonego buraka. Zwinąć filety w roladki,obtaczać w mące,jajku i tartej bułce. Smażyć w głębokim tłuszczu z obu stron. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName

Kuchnia Danusi
Śledzik w sosie winegret 156

Śledzik w sosie winegret SKŁADNIKI: śledzie solone -1 kg cebula-2 szt mleko-1,5 szkl papryka czerwona konserwowa -2 strąki SOS WINEGRET oliwa z oliwek-4 łyżki sok z cytryny -1 łyżka czosnek -2 ząbki sól i pieprz DEKORACJA sałata zielona -3 liście koperek zielony -3 gałązki cytryna -1 plaster pomidorki koktajlowe -2 szt PRZYGOTOWANIE: Śledzie wymoczyć w mleku

Kuchnia Danusi
Romantyczne naleśniki 155

Najlepsze danie na romantyczną walentynkowa kolację Romantyczne naleśniki SKŁADNIKI: CIASTO mąka -2 szkl jajka -1 szt sól-szczypta mleko -1,5 szkl odrobina barwnika spożywczego czerwonego soda -0,5 łyżeczki NADZIENIE: ser biały -250 g śmietana -2 łyżki cukier waniliowy -1 opak cukier -2 łyżki olej do smażenia śmietana do napisu PRZYGOTOWANIE: CIASTO Do miski wsypać mąkę wymieszaną z sodą

Kuchnia Danusi
SZASZŁYKI Z KIEŁBASY 162

naszym grillu nie może zabraknąć oto takich szaszłyków SZASZŁYKI Z KIEŁBASY SKŁADNIKI: kiełbasa cienka - 1 kg papryka czerwona marynowana -1 słoik papryka zielona marynowana -1 słoik pomidor -0,5 kg papryka w proszku ostra oliwa PRZYGOTOWANIE Kiełbasę pokroić na kawałki. Paprykę wyjąć z marynaty, osączyć, pokroić w paski. Pomidory pokroić na kawałki. Na patyczki do szaszłyków, nakładać w kolejności, kawałki

Kuchnia Danusi
Faszerowany kalafior 216

Faszerowany kalafior SKŁADNIKI: kalafior -1 duży ser żółty - 200 g mięso mielone -0,5 kg papryka zielona -1 strąk papryka czerwona -1 strąk papryka żółta -1 strąk szczypiorek pieczarki -5 szt jajka -2 szt majonez -3 łyżki cebula - 1 szt keczup do dekoracji ryż 4 łyżki ugotowany na sypko PRZYGOTOWANIE: Kalafior opłukać, włożyć do wrzącej i osolonej wody, gotować

Kuchnia Danusi
Leczo grzybowe do słoika 279

Leczo grzybowe do słoika SKŁADNIKI: 1 durszlak grzyby świeże pieprz, sól, 3 łyżki cukier, 1 słoiczek mały koncentrat pomidorowy, 4 szt papryka czerwona, 0,5 kg cebula, 1 szkl woda, 1 szkl olej, 5 łyżek ocet 10 % PRZYGOTOWANIE: Grzyby oczyścić, opłukać, włożyć do rondla, dodać sól, ugotować do miękkości. Ugotowane grzyby odcedzić na sicie, pokroić w szersze paski. Paprykę

Kuchnia Danusi
Roladki z warzywami w sezamie 182

Uwielbiam roladki w panierce sezamowej Roladki z warzywami w sezamie SKŁADNIKI: piersi z kurczaka - 1 podwójna kalafior - 8 różyczek brokuł - 4 różyczki fasolka szparagowa - 16 strąków papryka czerwona - 4 paski papryka żółta - 4 paski ser żółty - 12 pasków sól i pieprz tłuszcz sezam do obtoczenia jajka -2 szt mąka PRZYGOTOWANIE: Zagotować wodę z solą, wrzucić warzywa, gotować 3 minuty. Warzywa

Kuchnia Danusi
Sałatka wielowarzywna na zimę 145

smakowitą sałatkę na zimę, polecam bo jest rewelacyjna. Sałatka wielowarzywna na zimę SKŁADNIKI: kalafior - 1 szt brokuł -1 szt fasolka szparagowa - 350 g papryka żółta - 1 szt papryka czerwona - 1 szt ZALEWA 6 szkl wody 0,5 szkl octu 10% Jamar 6 łyżek cukru 1 łyżka soli 7 ziaren ziela angielskiego 0,5 opak gorczyca 1 łyżka oleju na słoik

Kuchnia Danusi

Proponowane wyszukiwania