magiczne chwile spedzone ze wspaniala herbatka Sante . Z Herbata czarna Yunnan Fruit Essence . Zapraszam do Sri Lanki! Sri Lanka to synonim przepieknie polozonych plantacji, na ktorych czerwona gleba kontrastuje z zielenia uprawianej herbaty i blekitem nieba. Cejlonczycy specjalizuja sie w herbatach czarnych , a najlepsze z nich, w tym rowniez Ceylon Fruit Essence , pochodza z okolic wysokogorskiego regionu NUWARA
Z Kuchni Do Kuchnicalej rodzinki. Szynka marynowana w ziolach z dodatkiem oliwy z oliwek GOCCIA D ORO z czosnkeim jest aromatyczna i kruchutka . Nie pozostaje mi nic innego jak zaproponowac dobre czerwone wino i zyczyc smacznego
Z Kuchni Do Kuchnidelikatnie ( niekoniecznie) oraz nakladamy lyzeczka naza bruschette warzywna Na koniec polewamy oliwa z oliwek i dekorujemy wg. uznania. Kto nie lubi czosnku moze dodac oliwy czosnkowej ... Podajemy z czerwonym winem. Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnitego pecorino ( owczy) ale jak nie mamy to zwykly parmezan wystarczy. Dekorujemy bazyli ą . I zasypujemy słodkimi migdałami całą naszą potrawę ... Migdały te złagodzą ostry temperament potrawy … Czerwone wino... i ż ycz ę wszystkim SMACZNEGO
Z Kuchni Do Kuchnirzecz najpotrzebniejsza – FUSILLI MALMA sok pomidorowy 100 % od Tymbark kiełbasa mocno wędzona , najlepiej z dzika ( nie masz dzika pod ręką? Nie szkodzi- może być dobra wiejska wędzona kiełbaska) papryka czerwona i papryka żółta czosnek- nie żałowałam-mnie poszła główka świeża bazylia oliwa z oliwek,sól, masło około łyżki Podsmażamy na łyżce masła czosnek pokrojony w talarki, dodajemy paprykę pokrojoną
Z Kuchni Do KuchniWskaźnik zużycia filtra przypomina o jego comiesięcznej wymianie. Wskaźnik LED sensor odmierza miesiąc od momentu wyprowadzenia go z trybu uśpienia. Kiedy upłynie czas przydatności filtra dioda zacznie migać kolorem czerwonym. (wskaznik należy ustawić od nowa po każdorazowej wymianie wkładu w dzbanku) Dzbanek wystarczy podstawić pod kran...i lać lać lać w niego wodę ! KORZYŚCI: Po pierwsze OSZCZĘDNOŚĆ Stosowanie filtrów
Z Kuchni Do Kuchniszklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia pół szklanki mąki pszennej pół szklanki mąki ziemniaczanej poncz/ kawa Jacobs 2 lyżki rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody Galaretka .galaretka czerwona .drobno pokrojone jabłuszka Masa piankowa: 4 białka pół szklanki cukru do posypania czekolada w wiórkach Wykonanie: Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Dalej ubijając, dodać
Z Kuchni Do Kuchniherbatka, jest herbatą docenioną na całym świecie za swój niepowtarzalny aromat. O jej pochodzeniu krążą legendy. Ceylon Lady Grey dostałam od Herbaciarnia Tea Club . Przyszła do mnie w czerwonej torebeczce. Gdy ją otworzyłam , od razu przytulił mnie zapach..pomarańczy, cytryn, bergamoty, mandarynek... zapach rajskiej wyspy, relaksu i energii... euforii bym rzekła. Zapach radości! Zajrzyjmy więc do środka! Prawdziwa ceylońska
Z Kuchni Do KuchniZróbmy coś na ząb co pocieszy ,nie tylko żołądek...ale i nasze oczy i doda trochę optymizmu na talerzu. Składniki: zmieniaczki marchewka świeża bazylia czarne oliwki żółta i czerwona papryka ogórek olio extravergine d'oliva Monini Koperek olio extravergine d'oliva Monini ser parmezan lub grana padano czosnek masło MASMAL … bo najlepsze jak dla mnie, Wasze kubki smakowe beda
Z Kuchni Do Kuchnistresu. Lekarze jednak najczęściej zwracają uwagę na zbawienny dla naszego zdrowia wpływ flawonoidów, naturalnych roślinnych przeciwutleniaczy z rodziny polifenoli, których najbogatszym źródłem jest właśnie czekolada oraz herbata, kawa i czerwone wino. Uważa się, że mają one działanie antynowotworowe, usprawniają też pracę naczyń krwionośnych, opóźniają zmiany miażdżycowe, zapobiegając chorobom niedokrwiennym serca. Zbadano, że już kilka kostek czekolady dziennie sprawia, że płytki
Z Kuchni Do Kuchnikiełbaska wiejska od wujka ,z ubitego świniaczka * miała być szynka parmeńska,ale ALMA za daleko i do tego ta burza! - parmezan - oliwa z oliwek - czosnek różowy polski - papryka czerwona nasza polska . Nie mogłam dać ostrej papryczki, bo by mi się smak przekłamał,a ja mam przecież jeszcze doprawiać tę sałatkę! Zamiast papryki słodkiej ,możecie dać kilka plasterków ostrej papryczki
Z Kuchni Do Kuchnicukienia jest świeża ,ale jeśli zaczyna brązowieć, i jest ta końcówka twarda, że nie da się wbić paznokcia, to już jej nie bierzcie.Oleżała się po prostu. -papryka czerwona -papryka igołomska- to mój dodatkowy wariant -sedano czyli seler naciowy , tego dajcie naprawdę dużo, bez strachu, gdyż to on powoduje, że sałatka jest inna, jędrna, po prostu smakuje inaczej od naszych
Z Kuchni Do Kuchnidlaczego wybrałam dla włoskiego dania właśnie EUFORIĘ. Sos do makaronu przygotowałam w domu.Tak jak robłam to na Sycylii przez klika ładnych lat. Składniki -kilka soczystych pomidorów -1 papryka czerwona -1papryka igołomska -czosnek -sół, oliwa z oliwek, listki bazylii Wszystkie składniki włóż do garnka o grubym dnie, przykryj i duś do miękkości, następnie przetrzyj przez sito. I sos pomidorowy gotowy
Z Kuchni Do Kuchniochota na faszerowane jest to dlaczego nie? Potrzebne do tych zachcianek faszerowanych będą przede wszystkim -cukinia baby – nie podaje ilości , bo nie wiem ile tego chcecie mieć -czerwona papryka -pomidor -bazylia -mielone mięso- ja miałam ugotowane na parze wczesniej , więc je tylko podsmażyłam -natka pietruszki -czosnek -sól, pieprz -ziarna prażone od Ziarenkowo Słoneczne Pola -ugotowane lub sparowane wcześniej malutkie ziemniaczki
Z Kuchni Do Kuchnipapryką, bo warto. To doskonały pomysł, by zaskoczyć gości, by nie jeść chleba np.By sobie inaczej umilić powszednie posiłki. Wafle już są. Teraz przygotować faszerowana paprykę. Potrzebne nam będą- -czerwona papryka przekrojona na pół. Usuń gniazda nasienne. -cukinia baby -pomidor -bazylia -mielone mięso- ja miałam ugotowane na parze wczesniej , więc je tylko podsmażyłam -natka pietruszki -czosnek -sól, pieprz Oto farsz
Z Kuchni Do Kuchni