czerwony - 5718 przepisów (strona:207/382)

matiasy z żurawiną... 128

Składniki: 6 sztuk matiasy, 3/4 szklanki żurawina suszona, 1 sztuka cebula czerwona, 1 sztuka cebula biała, 1 łyżeczka sok z cytryny, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, - ile potrzeba olej rzepakowy, 4 sztuki ziele angielskie, 2 sztuki liście laurowe żurawinę dodaję suszoną niewymoczoną, zmięknie w matiasach i puści zdrowy sok większe filety matiasów wymoczyć 2 razy w wodzie po 40 minut

W Mojej Kuchni Lubię
z biało czerwoną cebulą matiasy w śmietanie... 135

Składniki: 5 sztuk matiasy,, 1 sztuka cebula czerwona i biała, 2 łyżeczki cukier, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, 1 łyżka sok z cytryny, 2 łyżki natka pietruszki posiekana, - ile potrzeba śmietana gęsta słodka matiasy raz wymoczyć w letniej wodzie przez 30 minut wodę wylać, matiasy ręcznikiem papierowym osuszyć obie cebule pokroić w grubszą kostkę i posypać je cukrem, pieprzem matiasy

W Mojej Kuchni Lubię
fasolki biało-czerwone na szybko... 171

Składniki: 1 puszka fasolka czerwona, 1 puszka fasolka biała, 20 dag ogonówka, 1 sztuka cebula, 1/2 łyżeczki pieprz czarny mielony Prymat, 1/2 łyżeczki kucharek, 1 szklanka sok pomidorowy, 4 łyżki olej cebulę i ogonówkę pokroić na większe kostki na oleju zrumienić ogonówkę i cebulę wodę z puszek fasolki odlać i wsypać fasolki do ogonówki doprawić pieprzem,Kucharkiem wlać sok pomidorowy

W Mojej Kuchni Lubię
kasza gryczana z pieczarkami z twarogiem w naleśnikach... 114

już nie trzeba na rozgrzanej patelni smażyć złociste naleśniki na każdy naleśnik nakładać sporą porcję farszu i zawijać w ruloniki naleśniki z kaszą są pyszne i najlepiej smakują z czerwonym barszczem do popicia.......SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
gołąbki drobiowe z papryką chilli... 199

sztuka cebula, 1 pęczek koperek, 2 łyżki masło klarowane, 1 litr sok pomidorowy, - do smaku śmietana słodka ryż ugotować do miękkości i wylać na sito papryczki chilli zielona i czerwona pokroić na drobno razem z pestkami ryż, papryki, cebulę, jajka, mielone, kucharek, koperek dobrze wyrobić na zwartą masę liście kapusty obgotować, usunąć zgrubienie głąba nakładać porcję mięsa i ciasno zawijać

W Mojej Kuchni Lubię
marynowane piersi kurczaka a`la zrazy... 156

minut roladki wyjąc z garnka i sos zagęścić śmietaną 18% słodką wymieszaną z mąką, do smaku doprawić magą kucharka roladki a`la zrazy podałam z tłuczonymi ziemniakami i czerwoną kapustą............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
mielony z pieczarkami na obiad... 149

sztuka, jajka 1 sztuka, bułka tarta 3 łyżki, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżka, ząbki czosnku 3 sztuki, olej rzepakowy - ile potrzeba, pieczarki 30 dag, papryka czerwona 1 sztuka, ziemniaki ugotowane 1/2 kg, surówka - jaką lubisz mielone z drobiu dobrze wyrobić z jajkiem, cebulą posiekaną, bułką odciśniętą z wody, tartą bułką, kucharkiem,papryką ostrą na gorącym oleju smażyć

W Mojej Kuchni Lubię
kurczak marynowany masłem czosnkowym,przyprawami pieczony z cukinią podany z ryżem z parowara czyli Pudliszki – pomidorowe 131

pieprz ziołowy 2 łyżeczki, kucharek 2 łyżeczki, cukinia 1 średnia, marchewka 1 pęczek, koncentrat pomidorowy Pudliszki 2 łyżeczki, przyprawa do zup - do smaku DODATKI: ryż 1 woreczek Lubię, buraki czerwone 6 sztuk, posiekane listki tymianku 1/2 łyżeczki kurczak dobrze opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym skórę ostrożnie poluzować i pod skórę powkładać zimne kawałki masła czosnkowego do środka kurczaka włożyć młode

W Mojej Kuchni Lubię
zupa cukiniowo-warzywna... 163

Składniki: woda 4 litry, kalafior 1 nieduży, włoszczyzna 1 pęczek, pierś z kurczaka 1 podwójna, ziele angielskie 4 sztuki, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cukinia 3 nieduże, papryka czerwona 1 sztuka, pomidory 2 sztuki, czosnek ząbki 1 główka, kucharek 2 łyżki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, przyprawa w płynie - do smaku opłukaną dobrze całą młodą włoszczyznę rozdrobnić nie za drobno

W Mojej Kuchni Lubię
kotlety z kalafiora z przyprawami i kurkumą... 181

Składniki: kalafior 1 średni, jajka 1 sztuka, bułka tarta 1,5 szklanki, suszone pomidory 2 sztuki, papryka czerwona 1/2 sztuki, pieprz ziołowy 1 łyżeczka,kurkuma mielona Royal Brand 1 łyżeczka, pieprz biały 1 łyżeczka, kminek cały 1 łyżeczka, koperek 1/2 pęczka, olej rzepakowy - ile potrzeba, przyprawa tzatzyki 1 łyżeczki, ogórek zielony 1 średni, jogurt naturalny - ile potrzeba kalafior ugotować , wylać

W Mojej Kuchni Lubię
jogurtowy porzeczkowiec czyli łatwe,tanie,szybkie ciasto... 164

jajka 3 sztuki, olej rzepakowy 180 ml, cukier 270 ml, cukier wanilinowy 1 opakowanie, mąka tortowa 540 ml, wiórki kokosowe 2 łyżki, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, czerwona porzeczka 50 dag, cukier puder - ile potrzeba porzeczki obrać przy pomocy widelca - między zęby widelca włożyć gałązkę porzeczek i trzymając za ogonek ciągnąć go do góry a porzeczki spadają do miski - obrane

W Mojej Kuchni Lubię
zupa botwinkowa na maśle z jajkiem... 120

Składniki: botwinka 4 pęczki, buraki czerwone 4 sztuki, woda 5 litrów, włoszczyzna 1/2 pęczka, kucharek SMAK WIOSNY 2 łyżki, ocet jabłkowy 2 łyżki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, cukier 2 łyżki, mąka pszenna 3 łyżki, koperek 1 pęczek, śmietana 18 proc - ile potrzeba, jajka ugotowane na twardo 6 sztuk, masło 1/4 kostki liście botwinki z łodyżkami dobrze wypłukać, pokroić

W Mojej Kuchni Lubię
makrela z twarogiem Strzałkowo,ogórkiem,papryką do kanapek... 122

Składniki: twaróg Strzałkowo 25 dag, makrela wędzona 1 średnia, ogórek zielony 1 mały, papryka czerwona 1 mała, cebula 1 sztuka, szczypiorek 1/2 pęczka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka twarożek ze Strzałkowa- jest wilgotny i śmietankowy, dobrze się nadaje do takich past... ogórek, paprykę, cebulę pokroić w kostkę, twaróg rozgnieść widelcem dodać dobrze obraną z ości makrelę wędzoną i wszystko widelcem

W Mojej Kuchni Lubię
zupa buraczkowa z fasolką szparagową i jajkiem na wołowinie... 151

Składniki: mięso wołowe 70 dag, woda 4 litry, włoszczyzna 1 pęczek, liście laurowe 3 sztuki, ziele angielskie 5 sztuk, buraki czerwone 1 kg, fasolka szparagowa 30 dag, ziemniaki 4 sztuki, kucharek 3 łyżeczki, koncentrat z buraków 1/2 szklanki, majeranek 1 łyżka, jajka ugotowane na twardo - ile potrzeba, koperek 1/2 pęczka, pieprz czarny mielony - do smaku ładny kawałek szpondra wołowego opłukać

W Mojej Kuchni Lubię
muffinki cebulowe do barszczu... 139

gęste, nałożyć do pełna do foremek silikonowych piec w 200C około 30 minut, można wyjmować ciepłe na talerz my takie cebulowe muffinki lubimy wystudzone ale podane z gorącym czerwonym barszczem do picia ..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię