czerwona porzeczka - 2474 przepisów (strona:138/165)

Pierś z kaczki czarny bez w sałatce 149

wódki czarny bez sól, pieprz sos: 150 g czarnej porzeczki mrożonej 100 ml wódki czarny bez 1 gwiazdka anyżu 1 ziarno kardamonu sól, pieprz 1 łyżeczka sosu balsamico 1 łyżeczka miodu Sałatka: 1 doniczka sałaty trzy kolory 5 szparag zielonych 15 malin 10 oliwek czarnych 1 cebula czerwona 5 dkg sera blu z pleśnią 3 morele 1 gruszka kwiatki(...)cebulę pokrojoną w piórka. Na patelni grillowej przesmażam gruszkę pokrojoną na ćwiartki i połówki moreli. Dodaję do sałatki. Dokładam oliwki czarne, ser blu pokrojony. Sos: Do garnka przekładam czarną porzeczkę, i przesmażam  aż zrobi się miękka, wlewam  czarny bez, sos balsamico, miód i redukuję na wolnym gazie aż sos zrobi się gęsty. Przecieram przez sitko, doprawiam solą, pieprzem

wesoła kuchnia
Jak wzmocnić nasz układ odpornościowy? 85

tego pierwiastka w naszym organizmie powoduje zmniejszenie odporności na infekcje. Żelazo znajdziemy w czerwonym mięsie, wątróbce, warzywach o ciemnych liściach czyli np. szpinaku i natce pietruszki, żółtku jaj, mleku, rybach i krewetkach oraz w owocach bogatych w witaminę C czyli cytrusy, truskawki, kiwi i czarna porzeczka i warzywach jak papryka i brukselka. Przyswajanie Żelaza utrudniają picie kawy i herbaty

Moja smaczna kuchnia
Jogurtowy zielony koktajl z ananasem 203

kolorach lata Koktajl truskawkowy z jarmużem Żółty koktajl ze świeżym ananasem Pomarańczowy koktajl Oczyszczający czerwony koktajl owocowy z imbirem Magiczny eliksir: syrop imbirowy z kurkumą Koktajl ananasowy z natką pietruszki Koktajl malinowo-jogurtowy Koktajl truskawkowy z zieloną natką Koktajl mleczny owocowy Jogurtowy koktajl z czarną porzeczką Koktajl ze szpinakiem i nasionkami chia Koktajl z rzodkiewką Wiosenny detox, czyli zielony koktajl

Kulinarne przygody Gatity
Novotel Warszawa Airport od kuchni 154

Sauvignon 2012 - dobrze zbalansowane, w nosie i ustach ciemne owoce z przewagą czarnej porzeczki i wiśni. Primavera Dao Casal Mor Special Selecion 2012 w nosie dojrzałe owoce i przyprawy, w ustach krągłe, świeże. Do ryb, makaronów i serów. Château Tour Prignac Medoc 2011 Rubinowe, nuty czerwonych owoców, wanilii, dębu...Mocno garbnikowe. Polecane do jagnięciny, wołowiny, dziczyzny. Wieczór zakończył się

królestwo garów
Tort czekoladowo-agrestowy z malinami 174

sody ½ łyżeczki proszku do pieczenia ½ szklanki oleju 100 ml wody Krem agrestowy: ¾ litra czerwonego agrestu ½ szklanki wody ¾ szklanki cukru 700 ml śmietany kremówki 25 dag serka mascarpone 4 listki żelatyny 2 łyżki cukru pudru Poncz: ½ szklanki słodkiego naparu z czarnej herbaty 100 ml nalewki z czarnej porzeczki lub wiśni Dodatkowo: Słoiczek konfitury malinowej Maliny do dekoracji Róże cukrowe do dekoracji

Wanilia i Kardamon
Wykwintna surówka z czerwonej kapusty i Iwonicz-Zdrój 225

family:"Arial","sans-serif"; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 1 szklanka poszatkowanej czerwonej kapusty ¼ drobno pokrojonej małej cebuli ½ filiżanki orzeszków ziemnych (połówek) sos: 1 łyżka octu winnego lub soku z cytryny 1 łyżka oliwy 1-2 łyżki dżemu kwaśno-słodkiego, np. z wiśni lub porzeczki czarnej sól, pieprz Normal 0 21 false false false PL X-NONE

Qlinarnie i Qlinarnie
Sangria idealna, czyli jak komponować sangrię 197

orzeźwiać, zaskakiwać, cieszyć kubki smakowe. Zaczynamy od wyboru wina. Ja użyłam mocno owocowego wina powstałego ze szczepu Pinot gris. Do mocniejszej sangrii możecie wybrać półwytrawne, w miarę młode wino czerwone, np. Rioja, Cabernet, Tempranillo. Nie używajcie do sangrii słodkich i półsłodkich win, bo zabiorą Wam całą przyjemność z picia i nie będą orzeźwiające, tylko zostaną megasłodkimi ulepami. Pamiętajcie(...)nieco zgaśnie, wybierzcie dobre i charakterne wino.   Do wina i reszty dodatków dobieramy owoce – może to być pokrojony drobno arbuz, wszelkie owoce jagodowe – jeżyny, maliny, truskawki, borówka amerykańska, porzeczki. Sprawdzą się winogrona, brzoskwinie, śliwki, kiwi a nawet jabłka. Cytrusy zawsze dodają świeżości i lekkości – ja użyłam umytych i pokrojonych w cienkie plastry cytryn, limonek, grapefruita i pomarańczy. Do już

Karo in the Kitchen
Makaron warzywny z krewetkami 66

przepisy na sałatkę z cukinii i żółtego pomidora . , Sałatka z cukinii i porzeczek , Sałatka z cukinii . Makaron z cukinii i marchewki z krewetkami to rewelacyjny pomysł na pyszne i bardzo zdrowe danie bez mąki. Gorąco Was zachęcam do sięgnięcia po ten prosty przepis. To zielono-czerwone spaghetti , czyli warzywny makaron z cukinii i marchewki duszę chwilkę na oliwie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
"Kuchnia dla zajętych kobiet i mężczyzn " Daria Ładocha - recenzja 143

innych propozycji :-) II śniadania to np : bananowe placki z ricottą, brzoskwiniami i porzeczkami, sałatka z kozim serem i malinami jest też makaron z łososiem, pesto i mozzarellą :-) Obiady oto kilka propozycji : polędwiczki wieprzowe pod pierzynką z buraków i jabłek, błyskawiczna zupa rybna z dodatkiem krewetek lub czerwona fasola w paście tandoori :-) Desery: ciasto czekoladowe z burakami i suszonymi śliwkami

kruche babeczki
Torciki od serca dla mamy 130

kokosowej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia serduszka galaretka: 1 galaretka czarna porzeczka 350 ml wody krem śmietanowy: 200 ml śmietany kremówki galaretka pozostała od serduszek 1 łyżka cukru pudru dekoracja: 1/2 galaretki truskawkowej czekoladowa posypka mięta 20 dkg truskawek obręcz: 100 g czekolady białej serduszka czekoladowe czerwone truskawki liofilizowane 1/2 cytryny 50 ml wody Serduszka galaretka: Do gorącej

wesoła kuchnia
Sos cumberland 223

łyżki żurawiny ze słoika 4 łyżki dżemu z czarnej porzeczki (jeśli nie macie zastąpcie go dżemem z jagód) 1 płaska łyżka musztardy sarepskiej 1 łyżka ostrego chrzanu sok z połowy cytryny i sok z połowy pomarańczy otarta skórka z połowy cytryny i pomarańczy 3 łyżki czerwonego wytrawnego wina sól, pieprz, papryka słodka i ostra - wedle uznania do smaku(...)przyrządzić? Żurawinę razem z dżemem zmiksujcie na gładki krem, dodajcie łyżkę chrzanu, musztardę oraz czerwone wino, wymieszajcie. Doprawcie do smaku sokiem i otartymi skórkami z połowy cytryny i pomarańczy, przyprawcie do smaku. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Jak wzmocnić odporność? 128

zabraknąć w naszym jadłospisie. Znajdziemy ją w natce pietruszki, papryce, czarnej porzeczce no i oczywiście w cytrusach, choć nie w tak dużych ilościach, jak nam się wydaje. Witaminę A – wpływa na wzrost tworzenia ciał odpornościowych we krwi. Znajdziemy ją w owocach i warzywach koloru żółtego, pomarańczowego oraz czerwonego. Selen – hamuje namnażanie drobnoustrojów chorobotwórczych. Jego zawartość zależy od jego ilości(...)nienasycone kwasy tłuszczowe - powinno się wybierać głównie tłuste ryby morskie które tych kwasów mają najwięcej. Przykładowo łosoś, makrela, sardynki. Żelazo – jest znacznie lepiej przyswajalne z produktów mięsnych (wątróbka nerki, czerwone mięso) niż z innych źródeł (grube kasze, buraki, chleb razowy, jajka). Jego przyswajalność zwiększamy spożywając równolegle produkty bogate w witaminę C. Musimy także pamiętać, że na odporność organizmu

Powiedz dietom nie
Piersi z kaczki w sosie czekoladowo-wiśniowym z prażuchami tymiankowo-szałwiowymi 178

smażenia Składniki na sos: 150 ml porto (lub innego słodkiego czerwonego wina) 6 kostek gorzkiej czekolady (dobrego gatunku) 2 łyżki miodu naturalnego 2 łyżki masła 2 gwiazdki anyżu 1 pałka cynamonu 1/4 skórka pomarańczy 2 szczypty chili 1 łyżka octu balsamicznego 2 garści wiśni (lub żurawina albo porzeczka) Prażoki/Prażuchy: pół kilograma ziemniaków suszony tymianek świeże listki szałwii (około

Bon Appetit Małgorzaty
Amerykańskie ciasto dyniowe (American Pumpkin Pie) z pomarańczą i marcepanem. 165

również dotyczy produktów w kuchni. Cudownie pomarańczowe dynie, czerwone korale żurawiny czy też mało spopularyzowane,choć niezwykle cenne dla zdrowia drobne złociste owoce rokitnika to tylko wstęp do jesiennych sezonowych dobroci natury. Przyznam szczerze, że o ile lato kojarzy mi się z wszelkimi owocami jagodowymi (malinami, borówkami, porzeczkami czy też poziomkami), o tyle ta pora roku która właśnie się

vaniliowoczekoladowa

Proponowane wyszukiwania