francuskim stylu. Dojrzewało 12 miesięcy w dębowych beczkach. Bardzo aromatyczne ( wiśnie, czarna porzeczka, pieprz oraz lekka, ale nie przesadzona wanilia). To już poważniejsze wino do poważnych dań np. wołowiny z grilla. " Pyrene " Crianza 2009 – 19,99 zł. Kupaż Tempranillo i Cabernet Sauvignon. Piękny rubinowy kolor, wyraźne aromaty czerwonych owoców, Bardzo smaczne. Polecane do dań z wieprzowiny i drobiu
królestwo garówprzyspieszenia pasażu jelitowego, Zielona herbata – pomaga w kontroli masy ciała oraz wspomaga prawidłowy metabolizm tłuszczów, Liście czerwonej herbaty Pu-erh – jej właściwości znane są i cenione od lat. Ponadto w składzie znajdziemy – owoce czarnej porzeczki, jabłka, owoc dzikiej róży, korzeń z cykorii, skórka z pomarańczy Herbata faktycznie doskonale pobudza organizm do życia. Oczywiście nie oczekujcie rezultatów
Słodkie okruszkicukru waniliowego 2 g proszku do pieczenia nasączenie: sok z 1 cytryny 10 g cukru masa: 1 galaretka czerwona , 1 zielona zielona 300 g serka waniliowego 8 g żelatyny 200 g kremówki 20 g cukru pudru jagody, porzeczki lub inne owoce do dekoracji Wykonanie: Białka ubić na sztywno, dodać cukry, następnie dodawać po żółtku, ciągle miksując. Dodać mąkę, wymieszać
Z Majeczką w kuchnibogatej w kolagen: Czerwona papryka: Witamina C jest ważnym przeciwutleniaczem dla syntezy kolagenu. Czerwona papryka jest produktem spożywczym, który zawiera bardzo wysoki procent: 166 mg na 100 g surowego produktu spożywczego. Jako wrażliwa na ciepło, witamina C jest częściowo rozproszona podczas gotowania żywności. Inne dobre źródła witaminy C to kiwi, żółta i zielona papryka, porzeczki, rzepa, rukola, truskawki
Kuchcik gotujeduża pietruszka - 4 duże , kurze jajka - 2 małe , najlepiej czerstwe bułeczki - sól, pieprz, liście laurowe, ziele angielskie - do smaku - ew, do smaku 10 ml koniaku - ew. czerwony pieprz marynowany na wierzch pasztetu jak u mnie lub plastry bekonu. Warzywa, oprócz cebuli myję, obieram, kroję w mniejsze kawałki ( nie ma znaczenia za bardzo w jakie bo i tak będzie miksowane(...)koniec proponuję dodać koniaku. Całość przekładam do keksówek, wyłożonych papierem do pieczenia . Na wierzch możecie położyć marynowany czerwony pieprz lub obłożyć boczkiem. Pieczemy ok. 1 godziny, 15-20 min w 180C. Podajemy z kwaśno- słodkimi owocami ( wiśnie, porzeczki, żurawina
Kuchnia Pełna Emocjiłyżki ciemnego kakao 50 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia Poncz: 100 ml nalewki z czarnej porzeczki 100 ml przegotowanej wody Krem śmietanowy: 1/2 litra śmietany kremówki 25 dag sera mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 śmietan fix Wierzch: 1 czerwona galaretka np malinowa lub porzeczkowa 25 dag borówki amerykańskiej Sposób wykonania : Ciasto: Białka jaj ubić na sztywno(...)połowę. Krem: Dobrze schłodzoną kremówkę umieszczamy w misie dodajemy serek mascarpone i cukier puder, miksujemy do powstania gładkiego kremu, wsypując pod koniec zagęszczacz do śmietany. Przygotowujemy poncz: Likier z porzeczki mieszamy z wodą, nasączamy przekrojony płat czekoladowego ciasta, smarujemy 3/4 przygotowanego kremu. Przykrywamy biszkoptem, znów nasączamy ponczem, smarujemy resztą kremu, posypujemy borówkami zalewamy tężejącą galaretką przygotowaną wg przepisu na opakowaniu.Odstawiamy
Wanilia i Kardamonszczypiorek, bazylia i natka pietruszki. Zaparzyłam owocowej herbatki BiFix. Herbatka ta stanowi idealne połączenie smakowe: owoców aronii, czarnej porzeczki, jabłka i maliny. Dodatek skórki pomarańczy nadaje lekką, orzeźwiającą nutę cytrusową, a kwiat hibiskusa przyjemny kwaskowaty smak i piękny, czerwony kolor. Składniki zawarte w herbatce zawierają witaminy (głównie wit. C, A, E, B) i mikroelementy, które wspomagają naturalną odporność organizmu. Gotowe
Z Kuchni Do Kuchnikanapek. Miód można zastąpić syropem klonowym lub cukrem, a powidła śliwkowe dżemem brzoskwiniowym lub z czarnej porzeczki. SKŁADNIKI 1 pierś indyka o wadze ok. 800-900 g. przyprawy: po 1 łyżeczce: soli, świeżo zmielonego czarnego pieprzu, słodkiej czerwonej papryki w proszku i suszonego oregano, szczypta chili w proszku marynata: po 2 łyżki: sosu sojowego, miodu, octu winnego i powideł
cool and mintykolorach lata Koktajl truskawkowy z jarmużem Żółty koktajl ze świeżym ananasem Pomarańczowy koktajl Oczyszczający czerwony koktajl owocowy z imbirem Magiczny eliksir: syrop imbirowy z kurkumą Koktajl ananasowy z natką pietruszki Koktajl malinowo-jogurtowy Koktajl truskawkowy z zieloną natką Koktajl mleczny owocowy Jogurtowy koktajl z czarną porzeczką Koktajl ze szpinakiem i nasionkami chia Koktajl z rzodkiewką Wiosenny detox, czyli zielony koktajl(...)zielonym jabłkiem Smoothie z mango i pomarańczą Jogurtowy koktajl z cytrusami i ananasem Czas przegotowania: 15 minut Składniki: 200 ml naturalnego jogurtu 1/2 pomarańczy plasterek świeżego imbiru 1/2 czerwonego grejpfruta 1 plaster świeżego ananasa Wykonanie: Pomarańczę i grejpfruta obieramy, kroimy na mniejsze kawałki. Plaster ananasa obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, omijając twardy środek. Imbir obieramy i kroimy
Kulinarne przygody Gatitysałaty napełniając bardzo gorącym gulaszem Składniki na sałatę: kilka liści sałaty lodowej i kolorowej drobno porwanej 1 cebula czerwona pokrojona w półksiężyce łodygę selera naciowego pokrojonego w kosteczkę 1 jabłko łyżeczka masła kilka pomidorów koktajlowych 1 łyżeczka dżemu z czarnej porzeczki Sos 2 łyżki oliwy z oliwek łyżka octu winnego łyżeczka cukru soku z limonki pół łyżeczki słodkiej papryki
kgwjanczewosię jeść normalnych posiłków. Pijąc je można też zgubić trochę kilogramów, gdyż koktajle owocowe np. truskawkowe , z czarnych porzeczek na kefirze mają mało kalorii, są super light. Dzisiaj polecam Wam przygotować koktajl odchudzający wykorzystujący leśne owoce: jagody, dzikie maliny i czerwone borówki. Leśne Jagody i borówki posiadają właściwości przeczyszczające, dlatego ten koktajl zadziała oczyszczająco na organizm i jest naturalnym
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięRioja Crianza 2012 (22,99 zł) – Sporo owocu ( jeżyny, czarne porzeczki, dojrzałe wiśnie), niezła kwasowość. Taniny troszkę za ostre – drewniane. Koniecznie dekantować. „ Najpoważniejsze” i najdroższe wino w całej ofercie Garnacha Selección Especial Aragonia 2011 (49,99 zł). Bogate, obfite, ciężkie tak w aromatach jak i smakach. Dużo tu czerwonych owoców wiśni i śliwek. Posmak dżemowy i dymny Wyraźnie wyczuwalna
królestwo garówTransfigurato 2107 – wino czerwone wytrawne, macerowane na skórkach przez 3 tygodnie i dojrzewające 12 miesięcy w beczce z węgierskiego dębu. Ciemne owoce – czereśnie, jeżyny, borówki, czarna porzeczka oraz nuty waniliowe . Monarchia 2018 – wino różowe ,półwytrawne, wyczuwalne nuty truskawki, poziomki, wiśni plus lekko pikantna końcówka. Oj, na upalne popołudnie było w sam raz. Ostatnim winem było : Oksford
Kuchnia na wzgórzupieprz, woda i miód) – muszę przyznać że sałatka wyszła całkiem niezła – natomiast z drugiej strony szła produkcja różnorodnych szaszłyków. Na początek były szaszłyki z białej kiełbasy z czerwoną cebulą i kulkami mozzarelli zawiniętych w boczek. Mozzarella w boczku była wyśmienita Kolejne szaszłyki to małe cebulki i wędzone śliwki zawinięte w boczek zanurzony w glazurze z wody, oleju(...)ananasowy: ananas świeży, musztarda Dijon, olej, mięta, miód, imbir dip indyjski: curry, mango, oliwa, mięta, miód, cytryna, czerwony pieprz dip: mięta, sól, pieprz, chili, jogurt dip: majonez, jogurt, curry dip z suszonych pomidorów: suszone pomidory, olej, jogurt, przyprawa toscania dip z porzeczką: czarna porzeczka ze słoika, chrzan ze słoiczka, sok z jednej dużej pomarańczy, sól, pieprz, jogurt dip z porzeczką
Kuchenne Wariacjepszennej 1 łyżeczka sody 1 łyżka naturalnego ciemnego kakao 1 szklanka oranżady (dowolnej) – u mnie czerwona z puszki 2 jajka klasy M 3/4 szklanki cukru trzcinowego (można też wykorzystać zwykły) 0,5 szklanki oleju 4 łyżki niskosłodzonego dżemu z czarnej porzeczki około 2 garście pastylek białej czekolady – użyłam pastylek, ale wy możecie po prostu posiekać dowolną czekoladę
Słodkie okruszkiwięc ugotować wiosenny kompot. Z dzieciństwa pamiętam taki mieszany z jabłkami lub porzeczkami. Mój ma smak korzenny i miętowy równocześnie. Najlepszy schłodzony lub podawany z kostkami lodu. Kompot będzie miał ładny kolor gdy użyjemy rabarbaru malinowego o czerwonym miąższu. Jeśli mamy zwykły, zielony w środku, aby uzyskać intensywnie różowy kolor należy
To co kochammało. Wyczuwamy tu przede wszystkim słodycz oraz cynamon, kamforę, czekoladę, masło, lukrecję, gałkę muszkatołową, czarną porzeczkę, drewno. Równie trudno opisać smak tego wina. Jest niebywale bogate, aksamitne, słodkie z lekką goryczką ale jednoczenie ze sporą dozą świeżości. Wyczuwamy tam smak czerwonych owoców, migdałów. Jest po prostu niesamowite. A finisz jest dłuuuugi. Dość powiedzieć, że Robert Parker, który chyba
królestwo garów