czerwona porzeczka - 2474 przepisów (strona:139/165)

Piersi z kaczki w sosie czekoladowo-wiśniowym z prażuchami tymiankowo-szałwiowymi 177

smażenia Składniki na sos: 150 ml porto (lub innego słodkiego czerwonego wina) 6 kostek gorzkiej czekolady (dobrego gatunku) 2 łyżki miodu naturalnego 2 łyżki masła 2 gwiazdki anyżu 1 pałka cynamonu 1/4 skórka pomarańczy 2 szczypty chili 1 łyżka octu balsamicznego 2 garści wiśni (lub żurawina albo porzeczka) Prażoki/Prażuchy: pół kilograma ziemniaków suszony tymianek świeże listki szałwii (około

Bon Appetit Małgorzaty
Amerykańskie ciasto dyniowe (American Pumpkin Pie) z pomarańczą i marcepanem. 165

również dotyczy produktów w kuchni. Cudownie pomarańczowe dynie, czerwone korale żurawiny czy też mało spopularyzowane,choć niezwykle cenne dla zdrowia drobne złociste owoce rokitnika to tylko wstęp do jesiennych sezonowych dobroci natury. Przyznam szczerze, że o ile lato kojarzy mi się z wszelkimi owocami jagodowymi (malinami, borówkami, porzeczkami czy też poziomkami), o tyle ta pora roku która właśnie się

vaniliowoczekoladowa
Popołudniowa herbatka. I ciasteczko! 133

owoce zawierają dziesięciokrotnie więcej tej witaminy niż czarna porzeczka. Niewielka ich ilość wystarcza do pokrycia dziennego zapotrzebowania organizmu na tę witaminę. Owoce dzikiej róży to doskonały dodatek wspomagający leczenie w przypadku obniżonej odporności organizmu, w osłabieniu mechanizmów obronnych czy infekcjach. Dodatek kwiatu hibiskusa nadaje herbatce przyjemny kwaskowaty smak i piękny czerwony kolor. W połączeniu z tego typu ciastem...niebo

Z Kuchni Do Kuchni
Bogaty świat wina białego 95

uzyskiwane nie z winogron, ale jabłek czy porzeczek. Nie warto jednak stawać po stronie osób, które nie doceniają białego wina. Jest ono produkowane już co najmniej od 25 wieków i w tym czasie udało mu się uzyskać prawdziwe wyżyny wyrafinowania. Produkcja wina białego Co ciekawe, wcale nie jest tak, że wino czerwone produkuje się z czerwonych winogron

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Uczta mięsożerców w Ole! Tapas Steak Restaurante 112

ponad 450 kg. W kieliszkach pojawiło się Serras del Priorat z Bodegas Clos Figures. 60% Grenache, 20% Carignan, 20% Syrah. Wino o intensywnym kolorze. W nosie dominują aromaty owoców porzeczki i żurawiny. Na podniebieniu jest świeże owocowo – korzenne z delikatnymi taninami. Po antrykotach na stole pojawił się rumsztyk z tej, legendarnej już wołowiny Kobe/Wagyu. Wołowina w stylu KOBE – wołowina WAGYU(...)Mano. Ten 100 % syrah, dojrzewał 12 miesięcy w beczce z dębu francuskiego i amerykańskiego. Wino o bardzo intensywnym wiśniowym kolorze. Bogate, mocno zbudowane, z intensywnymi owocowymi aromatami z dodatkiem czerwonego pieprzu.   Ostatnim stekiem był stek Wołowiny WAGYU (KOBE Style), 7 klasa marmurkowości w 12 stopniowej skali. No cóż... takie mięso można by jeść, jeść, jeść.... Na talerzu Stek Wagyu

królestwo garów
Poradnik ProstePesto. Dieta na ładną cerę 85

cennym wsparciem dla naszej skóry będzie marchew, czerwona papryka oraz suszone morele. Są to świetnie źródła beta-karotenu, stanowiącego cenne wsparcie w walce o piękny wygląd. Warto też częściej sięgać po oleje roślinne, kiełki oraz pestki dyni, w których można znaleźć sporo witaminy E, nie bez powodu nazywanej witaminą młodości. Czarna porzeczka i cytrusy, jako świetnie źródło witaminy

ProstePesto.pl
Mazurek z kremem malinowo-porzeczkowym z bezikami 142

miks malin i porzeczki czarnej 0,5 łyżeczki żelatyny + 1 łyżka wody 1,5 łyżki cukru 0,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej +3,4 łyżki wody łyżeczka soku z cytryny  Beziki ( na około 35-40 małych sztuk): 2 białka 120 g cukru pudru szczypta soli odrobina soku z cytryny opcjonalnie czerwony barwnik Dekoracja: garstka suszonych-liofilizowanych malin/wiśni(...)cytryny 4. Wyciskać małe beziki przy pomocy rękawa cukierniczego bądź szprycy z końcówką gwiazdki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Opcjonalnie dodać odrobinę czerwonego barwnika bezpośrednio do szprycy lub rękawa-tak by powstała czerwona stróżka. Beziki wtedy wyjdą białe w czerwone paseczki. 5. Piec 20 minut w temperaturze 120-130 stopni. Po czym zmniejszyć temperaturę do 100 stopni

KreatywnePiny
Nové Vinařstvi - wino z Czech 99

porzeczek. W smaku dość wyraziste, przyjemne i soczyście owocowe. Idealne schłodzone na letnie popołudnia. Cépage Chardonnay – to wspaniałe białe wino z późnego zbioru winogron, stąd w nazwie pojawia się Auslese. Wino o kolorze słomkowo – żółtym i cudownym aromacie dojrzałych owoców, zwłaszcza żółtych. W smaku krągłe i przyjemne – owocowe z wyraźnym cukrem resztkowym.   Cépage Pinot Noir - to czerwone wytrawne

królestwo garów
Lista produktów bogatych w błonnik 143

biała 15,7 fasola czerwona 25 fasolka szparagowa 3,9 frytki ziemniaczane 1,4 groch 15 groszek zielony 15 jeżyny 5,3 kalafior 2,4 kapusta kiszona 2,1 kasza jęczmienna 5,4 kasza manna 2,5 makaron bezjajeczny 2,4 makaron dwujajeczny 2,6 maliny 6,7 mandarynki 1,9 nektar z czarnych porzeczek 0,1 otręby pszenne

Dajet
Keto jadłospis na 40 dni 160

serkiem i konfiturą z czarnej porzeczki OBIAD – kurczak w stylu Buffalo zapiekany z kalafiorem i sosem ziołowym (ranch dressing) KOLACJA – tradycyjny weekendowy talerz przekąsek + pozostały ranch dressing z obiadu Wyświetl ten post na Instagramie. Post udostępniony przez Modern Cavegirl (@modern.cavegirl) DZIEŃ 21 ŚNIADANIE – roladka kozia na ciepło z konfiturą z czarnej porzeczki i orzechami włoskimi na zieleninie(...)szpinakowa OBIAD – keto pizza ze szpinakiem Wyświetl ten post na Instagramie. Post udostępniony przez Modern Cavegirl (@modern.cavegirl) DZIEŃ 23 ŚNIADANIE – omlet szpinakowy z konfiturą z czarnej porzeczki LUNCH – potrawka warzywna z kurczakiem (czyli resztki z poprzednich dni ) OBIAD – stek z rozbratela z kapustą kiszoną i roszponką Wyświetl ten post na Instagramie. Post udostępniony przez Modern Cavegirl

Modern Cave Girl
Smak lata, warsztaty i róża dla ... Update:) 107

Porzeczkami, malinami,  śliwkami rwanymi prosto z drzewa, miodową słodyczą gruszek czy może jest bardziej pomidorowe? Lato przepełnia zmysłowość.  Kolory intensywne, kuszące. Smaki dojrzałe, świadome. Skórka gładka, jedwabista. Miąższ słodki, kapiący sokiem, którego krople powoli spływają po szyi, a niezłapane w porę zuchwale wędrują w zakamarki dekoltu.  Lato przy stole. Dużym, wspólnym, nakrytym obrusem w czerwoną kratkę

KUCHARNIA
jogurtowiec malinowy - lekkie ciasto bez pieczenia 202

poprzez porzeczki, maliny, wiśnie, jagody a nawet borówki, to robimy to proste ciasto bez pieczenia. Idealne na gorące letnie dni. JOGURTOWIEC MALINOWY Składniki: biszkopty w ilości na blaszkę esencja z herbaty około 0,5 kg owoców sezonowych (u nas są to akurat maliny) cukier do smaku 5 łyżeczek żelatyny 200 ml wody 400 ml jogurtu naturalnego czerwona galaretka Przygotowanie

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Merlot, Buhac, 2019, Chorwacja 45

czerwonych ambicje i stylistyka idą w stronę uzyskania bogatych, potężnych struktur o silnym zabarwieniu i dojrzałych aromatach.” – RAFA-WINO Wygląd: Wino o kolorze ciemnorubinowym Nos: o wysokiej intensywności i pomimo, że wino jest bez wady, nie każdemu może przypaść do gustu. Biorąc pod uwagę charakterystykę aromatów, znajdziemy tutaj dużo ciemnych owoców leśnych, takich jak jeżyny, czarne porzeczki

Kate's Kitchen
CO ZROBIĆ, ŻEBY DOŻYĆ 100 LAT – 5 sekretów zza granicy 125

czerwonego wina, które ma silne działanie przeciwutleniające, a więc chroni przed nowotworami. W winie jest też potas regulujący ciśnienie krwi, a dzięki garbnikom ułatwia pracę układu pokarmowego. DANIA Prof. Arne Astrup w 2009 roku rozpoczął pięcioletni program badań nad dietą nordycką. Jadłospis przypomina śródziemnomorski – opiera się na lokalnych produktach, jak ryby Morza Północnego, olej rzepakowy czy jagody, porzeczki

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania