buraczkowe ciasto przekładane dżemem...

buraczkowe ciasto przekładane dżemem...

buraczkowe ciasto przekładane dżemem...

Składniki: jajka 6 sztuk "M", margaryna miękka 15 dag, cukier 3/4 szklanki, olejek migdałowy 1 łyżeczka, mąka pszenna 2 szklanki, buraki ugotowane drobno starte 1 szklanka, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda 1/2 łyżeczki, dżem wysokosłodzony z czarnej porzeczki 250 gram, puder cukier - ile potrzeba jajka, cukier, olejek migdałowy, miękką margarynę mikserem utrzeć do spienienia, masa będzie grudkowata ale taka ma być dodać mąkę, proszek z sodą, dodać buraczki i połączyć mikserem składniki na na nie za gęs... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.