czerwonej) kilka plasterków pora (zielonkawej części
Kuchnia po mojemuinaczej. Składniki: 1 udko (ćwiartka) z kurczaka 1 golonka z indyka 10-15 dag fasolki szparagowej (najlepiej obu kolorów) 1 mała marchewka 1/2 papryki żółtej 1/2 papryki czerwonej kilkucentymetrowy kawałek pora 1 łyżeczka sosu sojowego ciemnego 1-2 grzyby suszone sól, pieprz szczypta chili szczypta papryki słodkiej szczypta czosnku granulowanego szczypta szafranu Przygotowanie: Umyte mięso nasmarowałam solą
Kuchnia po mojemuWasze menu. Warzywny sos na mięsie, który można podać na wiele różnych sposobów. Składniki: 1/3 szyi indyczej ok 3/4 litra wody 1/2 papryki żołtej 1/2 papryki czerwonej kilka plasterków pora łyżka cebuli siekanej kilka strąków zielonej fasolki łyżeczka szczypioru świeżego łyżeczka koperku siekanego 1 łyżka serka topionego 1 łyżka śmietany listek laurowy sól, pieprz gałka muszkatołowa mielona
Kuchnia po mojemujuż kilka lat temu wpisała się w zimowo - świąteczne menu. Sprawdźcie czy to Wsze klimaty: Składniki: 60 dag świeżych pieczarek 4 jaja gotowane na twardo puszka fasoli czerwonej łyżka siekanego pora do smaku 3-4 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Pieczarki gotujemy w lekko osolonej wodzie. Można dodać odrobinę soku z kiszonych ogórków lub z cytryny
Kuchnia po mojemupoeksperymentować z soczewicą, która już stała dłuższy czas w szafce i nie wiedziałam co z nią zrobić. Przyznaję, że wyszło jedno z lepszy dań jakie do tej pory jadłam z czerwoną soczewicą. Składniki: 150 g czerwonej soczewicy spora marchew cebula 150 g dobrej kiełbasy ok 90 g koncentratu pomidorowego 400 ml bulionu (drobiowego) olej słodka i ostra
e-PrzepisyKulinarneśrednia kapusta pekińska 1 puszka kukurydzy 1/2 czerwonej papryki 1 por (około 15 cm) 280 g śmietany 12% 1 łyżeczka musztardy sól pieprz cukier sok z 1/4 soku z cytryny Surówka z porem, to pyszna surówka, ze sporą ilością chrupiących warzyw, które uwielbiam najbardziej. Proporcje składników są doskonale skomponowane, a smak który uzyskamy po jej zrobieniu, świetnie dopełni każdy
Świat Domowej KuchniJajecznica z cebulką, koperkiem i pietruszka, w towarzystwie surówek. 1. Ogórek, cebula i maślanka. 2. Marchew, por, biała kapusta, czerwona papryka
ClauditteMissCookingSkładniki:-filet z piersi kurczaka-sos Szechuan-czerwona papryka-cebula-por-garść orzeszków ziemnych-przyprawa do mięs-słodka papryka-olej-nudle, czyli makaron "sznurki" Fileta kroimy na spore kawałki. Przyprawiamy przyprawą i papryką.Skrapiamy olejem i odstawiamy na ok. 20 minut. W tym czasie cebulę i pora kroimy w plasterki a paprykę w dużą
Maminek kulinarnyzapytacie – skąd ten przepis na surówkę z ogórka i papryki? No cóż, bo ja - mimo wszystko - bardzo ją lubię. Składniki: - 1 ogórek szklarniowy- 1 czerwona papryka- kawałek pora- 1-2 ząbki czosnku- niebieska sól perska- świeżo mielony pieprz czarny- olej z pestek winogron Warzywa myjemy. Paprykę przekrajamy na pół i pozbawiamy gniazd nasiennych
mojewypiekiinietylkoNie no, na śniadanie obowiązkowo jajka! A jeśli mam chwil kilka to decyduję się na omlet. Koniecznie bez szynki ale z dużą ilością warzyw. Składniki daję
Bon Appetit MałgorzatyPyszne kotlety drobiowe, na które przepis znalazłam w gazetce Przyślij przepis, Dania z kurczaka (nr 3/2012). Polecam jako drugie danie z ziemniakami, ryżem, kaszami i surówkami
Kuchnia domowa AniWieloskładnikowa surówka, którą wypatrzyłam na jednym z wesel :) Polecam!Składniki:1 kapusta pekińskapół pęczka rzodkiewek3 pomidory1 ogórek wężowy1 czerwona cebula1 porsiekana natka pietruszkiulubiony dressing sałatkowy (np. taki)Sposób przygotowania:1. Kapustę kroimy w kostkę lub szatkujemy.2. Pora kroimy w plasterki, solimy, a po jakimś czasie odciskamy z nadmiaru soku.3. Umyte rzodkiewki kroimy w półplasterki.4. Cebulę siekamy.5. Pomidory
Kuchnia domowa Anistałe :) Przepis mam od koleżanki Jadzi. Sałatka w sam raz na jutrzejsze świętowanie Dnia Niepodległości.Składniki:2-3 woreczki ryżu1 podwójna pierś z kurczakakilka ogórków korniszonych1 czerwona papryka1 por1 puszka kukurydzy4-5 jajekmajonezmusztardasól, pieprzprzyprawa do drobiu / gyrosolejSposób przyrządzenia:1. Ryż ugotować w osolonym wrzątku.2. Umytą pierś z kurczaka pokroić w kostkę, obsypać przyprawą do drobiu lub gyrosem(...)odrobinę oleju, usmażyć mięso, a potem odsączyć z nadmiaru tłuszczu.3. Paprykę, ogórki korniszone drobno posiekać.4. Ugotowane na twardo jajka pokroić w kostkę.5. Kukurydzę odsączyć z zalewy.6. Pora drobno pokroić i sparzyć wrzątkiem.7. Wszystko wymieszać, dodać majonez, odrobinę musztardy, sól i pieprz.8. Przed podaniem schłodzić.Smacznego
Kuchnia domowa AniJuż pisałam o tym, że jestem fanką zup kremów. Robię je z różnych warzyw. Na blogu znajdziecie też zupy np.z czerwoną soczewicą i porem, grochową, z pieczonej dyni z mleczkiem kokosowym, z kalafiora z chili, z dyni, z cukinii z lubczykiem, z kapusty, z pomidorami, z porem, z marchewką
Kulinarne przygody GatityJest to jedna z moich ulubionych i tzw. dyżurnych sałatek. Kiedyś umieściłam ten przepis na forum Smaczny.pl. Nie było chętnych do zrobienia, może teraz kogoś zainteresuje
Praktyczna pl