czerwona kapusta - 4242 przepisów (strona:19/283)

SURÓWKA COLESLAW 415

dowolnie. Warzywa można kolejno wrzucać do malaksera, lub po prostu  zetrzeć na szatkownicy lub tarce o grubych oczkach. Składniki: połowa małej główki białej kapusty ćwierć małej główki czerwonej kapusty 1 marchewka 1 duża lub 2 mniejsze czerwone papryki połowa kalarepy 6 rzodkiewek 1 lub połowa niedużego fenkułu czyli kopru włoskiego dymka lub średniej wielkości cebula pół papryczki(...)bałkańskiego około 300g 1-2 łyżki majonezu (opcjonalnie) 1 łyżka musztardy (dijon / francuska/ inna ulubiona) sól do smaku świeżo zmielony czarny pieprz Przygotowałam warzywa. Kolejno szatkowałam białą i czerwoną kapustę. Marchewkę.   Kalarepkę.    Czerwoną paprykę.    Rzodkiewki.    Fenkuł.    Dymkę i papryczkę chili.  Wszystko wymieszałam. Skropiłam sokiem z cytryny

potrawyregionalne
Kapusta czerwona z jabłkiem 139

Kapusta czerwona z jabłkiem to moja  dzisiejsza propozycja na pyszny dodatek  do  obiadu. Świetnie smakuje na ciepło  jak i na zimno. Polecam:) Składniki: 1/2 główki czerwonej kapusty 1 kwaśne jabłko cebula olej ocet cukier sól, pieprz Wykonanie: Kapustę poszatkować, przełożyć do garnka. Zalać szklanką wody, dusić do miękkości ok 20 minut od czasy

magiczna kuchnia Kasi
Surówka z kiszonej czerwonej kapusty z porem i papryką 131

Lubicie czerwoną kapustę? a kiszoną czerwoną kapustę? Ja kupują ją zawsze u pani na ryneczku a jest zjawiskowa w smaku. Często zajadam ją po prostu samą ale tym razem wykorzystałam ją do surówki. Jest bogactwem witamin, polecam gorąco. Surówka z kiszonej kapusty z porem i papryką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sałatka z czerwonej kapusty 146

Jeśli lubicie sałatki z czerwonej kapusty, mam dla Was smaczną propozycję. Pasuje do każdego dania mięsnego :) Składniki: pół niewielkiej kapusty czerwonej 1 duże jabłko 1 duża marchewka 1 mała cebula duża garść posiekanej świeżej natki pietruszki 3 łyżki majonezu 1łyżka soku z cytryny 1 płaska łyżeczka cukru pudru sól i pieprz Wykonanie: Kapustę drobno siekamy. Jabłko

Smak mojego domu
Kurczak w orzechach na roszponce z warzywami i owocami 167

kurczaka... w orzechach. Zamarynowane kawałki mięsa w sosie na bazie orzechów i ziół oraz soku z limonki, podane na zdrowej sałatce z dodatkiem owoców i zamarynowanej w winegrecie czerwonej kapusty i czerwonej cebuli, zdrowego mixu z młodych listków różnych sałat. Ja dzisiaj wykorzystałam zamiast sałat mega zdrową roszponkę. Dodatek żurawiny dopełnia zdrowotności tego dania. Powinnam wszystko posypac jeszcze(...)pomarańcze 50-60 g truskawek lub ziaren granatu 1 pomarańcza mix młodych listków warzyw (baby mix) :botwinka, szpinak, rukola, sałata itp. (u mnie roszponka) 200 g poszatkowanej czerwonej kapusty 1/2 pokrojonej w pół-krążki czerwonej cebuli garstka (25 g) nasion dyni 50 g czerwonej suszonej żurawiny Wykonanie: -Zemleć razem w blenderze: orzechy, sok z cytryny, wodę, olej

Sztuka gotowania w/g Samiry
Sałatka z czerwonej kapusty z chrzanem 165

Lekko ostra sałatka z czerwonej kapusty. Ostrości nadaje jej chrzan, koloru kapusta, a konsystencji majonez. Pasuje do wszystkich dań mięsnych oraz klusek śląskich z sosem. Nadaje im charakteru :) Składniki: pół główki małej kapusty czerwonej 1 łyżeczka soku z cytryny 1 duża marchewka 1 cebula sól i pieprz do smaku 2 czubate łyżeczki chrzanu 3 duże łyżki(...)majonezu 1 płaska łyżeczka cukru pudru Wykonanie: Kapustę szatkujemy, polewamy sokiem z cytryny, mieszamy. Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę drobno kroimy. Warzywa łączymy, solimy i pieprzymy do smaku (dość dużo), mieszamy. Chrzan, majonez, cukier puder mieszamy i dodajemy do sałatki. Sałatkę wkładamy do lodówki na 1-2 godziny, aby się przegryzła. Smacznego

Smak mojego domu
Surówka z czerwonej kapusty 180

Dzisiaj zapraszam na surówkę z czerwonej kapusty, która idealnie pasuje do dań mięsnych. Surówka jest prosta do zrobienia i bardzo dobra. Dobrze jest zrobić ją kilka godzin przed podaniem. Jest wówczas jeszcze lepsza. Składniki: pół malutkiej czerwonej kapusty 1 mała cebula 1 jabłko sól i pieprz do smaku kilka łyżek oliwy z oliwek Wykonanie: Kapustę szatkujemy

Smak mojego domu
Zupa z czerwoną kapustą 150

szaleć z zupkami to szaleć ..no i jest zupka fioletowa...z czerwoną kapustą..a co ? dla odmiany trza coś innego ugotować.. kawałek czerwonej kapusty  1 czerwona cebula marchewka  bulion 1 jabłko  kilka ziemniaków listek laurowy, ziele angielskie domowa vegeta sól, pieprz śmietana Cebulę i kapustę pokroić,przełożyć do garnuszka.Wlać trochę bulionu

Moje domowe kucharzenie
Surówka z czerwonej kapusty z koperkiem i czosnkiem 156

Lekko ostra sałatka z czerwonej kapusty. Ostrości nadaje jej czosnek, koloru kapusta, a zapachu i smaku koperek. Pasuje do dań mięsnych oraz klusek śląskich z sosem.  Składniki: pół główki małej kapusty czerwonej 2 łyżki soku z cytryny 1 cebula 3 czubate łyżki siekanego, świeżego koperku 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1 płaska łyżeczka cukru(...)pudru sól i pieprz do smaku 2 duże łyżki majonezu Wykonanie: Kapustę szatkujemy, polewamy sokiem z cytryny, mieszamy. Cebulę drobno kroimy, dodajemy do kapusty. Dodajemy koperek, czosnek, cukier puder, pieprz, majonez oraz sól do smaku. Całość mieszamy. Sałatkę wkładamy do lodówki na 2 godziny. Smacznego

Smak mojego domu
Surówka z czerwonej kapusty 110

Lubicie surówkę z czerwonej kapusty? Ja bardzo i sama nie wiem czemu tak nieczęsto ją robię! Pełna optymistycznego koloru i smaku, może być tłem do dania głównego, ale może też świetnie posłużyć za świetną przekąskę. pół niedużej główki czerwonej kapusty 100 g orzechów włoskich 100 g rodzynek sól sos: 3 łyżki oleju 1 łyżka soku

Polska Zupa
Wino na świąteczny stół 84

dodatkiem smaku kwaśnego lub słonego, co sprawi, że charakter dania pozostanie neutralny (np. kwaśny smak barszczu idealnie zbalansuje uszka z grzybami). Pairing idealny: DANIA Z KAPUSTĄ np. pierogi z kapustą czy kulebiak doskonale „dogadają się“ z rieslingiem: Riesling’17, Shiefergiestein VDP Gutswein, Schaefer-Frolich. Świetnie zbalansowane wino o wysokiej kwasowości intensywnej owocowości. Pochodzi ono ze znakomitego niemieckiego regionu Nahe, który(...)parze, znakomicie w jego towarzystwie odnajdzie się Gruner Veltiner 2017, Lamm, Schloss Gobelsburg. 2. To takie, które są PIKANTNE. Dania pikantne, a takim może być np. surówka z czerwonej kapusty lub czerwona kapusta na ciepło powinny być parowane z winami białymi lub winami czerwonymi o niewysokim poziomie tanin, a żadne z nich nie powinno mieć wysokiego poziomu

Kate's Kitchen
Surówka z gotowanej czerwonej kapusty 84

Pyszna surówka z gotowanej czerwonej kapusty z dodatkiem, marchwi, cebuli i jabłka to pyszny dodatek który będzie idealnie pasował do wielu dań obiadowych. Tą surówkę często podaję do różnych gulaszy, w mojej rodzinie przepis znany od lat (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: pół główki czerwonej kapusty 1 marchew 1 średnia cebula 2 średnie jabłka 4-5 łyżek kwaśniej śmietany

Blog kulinarny S9.PL
Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i żurawiną 127

Dziś przedstawię Wam bardzo szybki i smaczny przepis na surówkę z czerwonej kapusty z dodatkiem słodkiego jabłka oraz żurawiny. Chrupiąca, słodka i bardzo smaczna surówka, która będzie idealnym dodatkiem do np. wielkanocnego obiadu. Składniki: 1/4 główki czerwonej kapusty, drobno posiekanej 1 winne, twarde jabłko – starte na tarce o grubych oczkach garść suszonej żurawiny oliwa sól, pieprz Przygotowanie

Życie ze smakiem
Colesław z czerwonej kapusty. 160

czerwonej. Bardzo nam smakuje! Idealnie nadaje się jako dodatek do obiadu lub jako składnik pity czy hamburgerów. Świetnie się prezentuje, polecam! Składniki na surówkę colesław z czerwonej kapusty: 1 mała czerwona kapusta 1 duża cebula 2 średnie marchewki 3 łyżki majonezu 1-1,5 szklanki jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka cukru pudru 1 łyżeczka octu

Rozpustne gotowanie
Torcik z wątróbką drobiową 231

Cake with chicken liver Składniki. 30 dag wątróbki 1 cebula 30 dag kapusty czerwonej 1/4 główki sałaty lodowej 1 łyżka masła 1 łyżka bułki tartej 1 łyżeczka majeranku sól, pieprz 1 łyżeczka kminku Ciasto. 2 szklanki mąki 12,5 dag tłuszczu 1/2 szkl. śmietany 18% 2 dag drożdży 1/4 łyżeczki soli jajko do posmarowania Wykonanie. Wątróbki oczyszczone, wymoczone(...)ciasto. Przesianą mąkę posiekać z tłuszczem. Dodać drożdże wymieszane ze śmietaną i zagnieść ciasto. Rozwałkować i wyciąć 2 krążki. Jednym wylepić dno i boki foremki,18 cm, Wyłożyć czerwoną kapustę, posypać przyprawami, teraz wątróbka i następnie sałata, sól, pieprz. Nakryć drugim krążkiem. Posmarować jajkiem i posypać kminkiem. Piec w temp.200 stop. 20 minut. Torcik doskonale smakuje z sosem grzybowym

Kulinarny karnet Christophera

Proponowane wyszukiwania