Jesień to u mnie zdecydowanie czas jabłek i dyni:) Dlatego też przygotowuję desery z ich użyciem. Tym razem połączyłam nasze ulubione mocno czekoladowe, wilgotne ciasto z pure z dynią i wanilią. Połączenie naprawę wyjątkowo udane. Słodkie, wilgotne ciasto i delikatny mus z akcentem wanilii... Pyszne! Inspiracja Składniki: szklanka mąki pszennej, 1/2 szklanki brązowego cukru, 100g masła(...)łyżki cukru, 1/2 łyżeczki przyprawy korzennej. Puree z dyni zmiksować z serkiem homogenizowanym. Dodać nasiona wanilii, cukier oraz przyprawę. Dokładnie wymieszać. Łyżką kłaść kleksy nadzienia na czekoladowym cieście. Na wierzchu rozsmarować resztę czekoladowego ciasta. Piec około 25minut w temp. 180st. Polewa: 100g mlecznej czekolady, 1/2 szklanki śmietanki 30%. Czekoladę połamać na kawałki, wymieszać
Z miłości do słodkościMój pierwszy murzynek! Czekolada i wiśnie połączenie idealne! Przepis z Kwestia Smaku.Wykonanie - szybkie i proste! Smak.....mmmmmniam! Czekoladowy, mokry i nie mega słodki - dla mnie super! Składniki: 200 g masła 265 g cukru (1 i 1/3 szklanki) 1 opakowanie cukru waniliowego lub dwie łyżeczki ekstraktu waniliowego 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej lub zbożowej 100 g gorzkiej czekolady 3 jajka (oddzielnie(...)polewę. Do reszty masy dodałam żółtka, wymieszałam i odstawiłam. W tym czasie do drugiej miseczki przesiałam mąkę i proszek do pieczenia, którą dodałam w trzech partiach do masy czekoladowej, po każdym wsypaniu dokładnie przemieszałam łyżką. Białka ubiłam na sztywną pianę, którą dodałam do masy czekoladowej w kilku partiach, delikatnie łącząc ją z masą. Masę wyłożyłam do tortownicy. Wiśnie obtoczyłam
Blondynka GotujePrzepis leżał u mnie w notesie ponad dziesięć lat. W tamtym czasie nie pamiętam, aby ktoś używał nazwy Brownie, raczej mówiono na to ciasto Czekoladowe Francuskie. W tamtym okresie przepis przyjechał do mnie z samego Paryża. Oryginał? Nie wiem. W większości przepisach na brownie zwykle widziałam 200 g czekolady, 200 g masła i 100 g mąki. W tym przepisie widnieje(...)Białka ubijamy na sztywno, po czym dodajemy drugie 100 g cukru i miksujemy do czasu, aż cukier przestanie być wyczuwalny pomiędzy opuszkami palców. Do utartych żółtek dodajemy przestudzoną masę czekoladową (może być lekko ciepła), cały czas miksując dodajemy również przesianą mąkę, miksujemy do czasu połączenia się składników. Na końcu dodajemy pianę białkową, którą musimy delikatnie wmieszać w czekoladową masę
Blondynka GotujeDuża porcja, na dużą blachę. :) Ciasto na spód sernika pochodzi z przepisu na ciasto miodowo-kakaowe z kremem budyniowym. Ciasto kakaowe, masa serowa, cząstki brzoskwiń i pyszna mleczna polewa czekoladowa świetnie ze sobą współgrają. Sernik z brzoskwiniami PRZEPIS /na dużą blachę/ Temperatura pieczenia ciasta kakaowego: 180oC Czas pieczenia: ok. 10-15 min. Temperatura pieczenia sernika: 170oC Czas pieczenia(...)jajka 0,5 szkl. cukru jogurt grecki, mały 1 budyń śmietankowy (40 g) 0,5 szkl. oleju (oliwy z oliwek) 2 łyżki kaszy manny brzoskwinie z puszki Polewa czekoladowa 3 czubate łyżki cukru pudru 3 łyżki mleka 2 łyżki kakao 2 łyżki margaryny Kasia 1 łyżeczka śmietany 18% Przygotowanie ciasta kakaowego Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem, kakao
coolinarnastrefa.blogspot.commikrofalówki: proporcje na silikonową formę keksową o długości około 24 cm 50 gram gorzkiej czekolady - u mnie 64% 2 łyżki masła z ulubionych orzechów - u mnie migdałowego lub kremu czekoladowego z ograniczoną ilością węglowodanów 1 jajko rozmiar L 2 łyżki erytrytolu szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 pełne łyżki mieszanki do ciast z podketo.pl ( można zastąpić mąką(...)krem orzechowy i mieszamy do połączenia. Wsypujemy poszatkowaną czekoladę i ponownie mieszamy. Składanie serniczka: Spód brownie umieszczamy ponownie w foremce i smarujemy połową masy orzechowo - czekoladowej. Wykładamy całą masę serową, wyrównujemy. Wierzch smarujemy pozostałą masą orzechową. Ściętą wcześniej górę z brownie ścieramy na tarce o grubych oczkach, okruchami posypujemy dokładnie ciasto, lekko dociskamy
Kronika Piekarnikapojawiły się na rynku 6 marca 1912 roku. Zostały stworzone przez firmę Nabisco (National Biscuit Company) i szybko zyskały popularność dzięki swojemu unikalnemu połączeniu dwóch czekoladowych ciasteczek z kremowym nadzieniem. Pierwotnie sprzedawane były w puszkach w cenie 30 centów za funt. Oreo było odpowiedzią Nabisco na Hydrox, które było podobnym ciasteczkiem wprowadzonym(...)większą popularność i z czasem stało się dominującą marką w swojej kategorii. Ewolucja Smaków i Form Od momentu wprowadzenia na rynek, Oreo przeszły wiele transformacji. Klasyczne Oreo to dwa czekoladowe ciasteczka z białym, kremowym nadzieniem. Jednak z biegiem lat firma Nabisco zaczęła eksperymentować z różnymi smakami i formami ciastek, aby przyciągnąć szerszą grupę konsumentów. 1. Smaki Oreo
RafalCookowoców. Takim deserem z pewnością zachwycisz swoich gości! Ciasto rajski ogród – z chrupiącym spodem i pianką malinową! Przepis tutaj (KLIK) Proste, szybkie i efektowne ciasto bez pieczenia. Chrupiący czekoladowy spód, delikatna pianka owocowa i pyszne owoce zanurzone w galaretce. Ciasto palce lizać, ciężko poprzestać na jednym kawałku! Szarlotka lana Przepis tutaj (KLIK) Delikatne, maślane ciasto, wypełnione dużą ilością(...)galaretką. Ciasto Zielone Jabłuszko Przepis tutaj (KLIK) Pyszne i bardzo efektowne ciasto na lekkim biszkopcie, przełożone masą galaretkową z jabłkami i przykryte śmietankową pierzynką. A całość ozdobiona delikatnymi czekoladowymi zygzaczkami. To ciasto zaskakuje nie tylko rewelacyjnym smakiem, ale i pięknym wyglądem! Malinowa księżniczka Przepis tutaj (KLIK) Nie przerażajcie się ilością warstw, gdyż ciasto wcale nie jest trudne
Blog z Apetytemdodatkowych ochów i achów. Torcik zasługuje na wszystkie pochwały, ochy, achy i.. chciałam napisać na szybkie upieczenie, ale to tort na zimno :). Pyszny, chmurka serowo - czekoladowa dla miłośników serników na zimno. Trzy rodzaje pysznych serków, śmietanka, czekolada, ładnie odznaczające się w przekroju warstwy. Kremowa konsystencja, taka jaką ja uwielbiam - nie zbyt mocno ścięta(...)pełną łyżkę powstałej masy serowej ( hartowanie żelatyny zapobiega tworzeniu się grudek w masie ), mieszamy i dodajemy do pozostałej masy. Miksujemy na gładki krem. Na koniec wsypujemy wiórki czekoladowe, mieszamy szpatułką. Masę wykładamy na dno wyłożone ciasteczkami. Wygładzamy i posypujemy całą powierzchnię kilkoma startymi ciasteczkami korzennymi. Wkładamy ciasto do lodówki i przygotowujemy masę z ricottą. Schłodzoną śmietankę
Kronika Piekarnikajest skomplikowane. Wystarczy, że na spodzie ułożysz herbatniki przełożone Nutellą, a następnie należy przygotować mleczny krem z mlekiem w proszku. Ciasto składa się z następujących warstw: herbatniki krem czekoladowy (Nutella) herbatniki krem z mlekiem w proszku Raffaello wiórki kokosowe Po przygotowaniu ciasto należy odstawić do zastygnięcia. Polecam przechowywać je w temperaturze pokojowej, bo w lodówce może stać się zbyt twarde(...)formę 24x24 cm Czas przygotowania: 1 godz. Ocena: 5.0 /5 ( 3 głos/y ) składniki Składniki na spód do ciasta z Raffaello: około 200 g herbatników 120 g kremu czekoladowego typu Nutella Składniki na krem z mlekiem w proszku: 350 ml mleka 130 g cukru 2 łyżki ekstraktu waniliowego 200 g masła 500 g mleka w proszku 200 g wiórków
Via Gustolink ). Po wydaniu nowych smaków proteinowych batonów postanowiłyśmy dać tej firmie jeszcze jedną szansę kupując dwa batoniki, które najbardziej nas zainteresowały. Nazwa: baton białkowy z orzeszkami ziemnymi / o smaku czekoladowym Brownie Firma: Nick’s Skład: Z orzeszkami – białko mleka, orzeszki ziemne 12%, peptydy kolagenowy, substancja wypełniająca (polidekstroza), tłuszcz kakaowy, mleko w proszku pełne, substancja słodząca (erytrytol), błonnik kukurydziany, substancja utrzymująca(...)fajną robotę. Niestety to jedyny plus, bo gorzki słodzikowy posmak aż drapał w gardło i zjedzenie zaledwie połowy batonika stało się wyzwaniem. Spróbowałyśmy nawet osobno warstwy czekoladowej i była ona jak bezsmakowa plastelina w ogóle nie przypominająca czegokolwiek w stylu Brownie. Orzechowy - po wcześniejszym rozczarowaniu w tej wersji batona od razu spodobał nam się lekko ciągnący karmel
Candy Pandaschłodne jesienno- zimowe dni i długie wieczory, które wkrótce przed nami Przepis na kawę po bawarsku Składniki: – podwójne espresso – bita śmietana – 20 ml gęstego syrop czekoladowy – szczypta cynamonu i wiórki czekolady Przygotowanie: Do szklanki wlej ok. 20 ml gęstego syropu czekoladowego. Następnie ustaw szklankę na podstawce ekspresu i zrób doppio espresso. Przygotuj bitą śmietanę i wyłóż(...)wierzch kawy. Obsyp bitą śmietanę cynamonem i czekoladowymi wiórkami. Smacznego Jaką kawę dzisiaj Ty wybierzesz? Czy takie propozycje trafiły w Twoje gusta? Będzie mi miło, jeśli podzielisz się swoimi wrażeniami pod tym postem. A po więcej inspiracji zapraszam Cię na stronę marki De’Longhi , która ma mnóstwo do zaoferowania wszystkim kawoszom lub przyszłym fanom tych aromatycznych napojów. Artykuł Przepisy
I LOVE LIFEPrzepis tutaj (KLIK) Prosty przepis na puszyste, mięciutkie i rumiane racuszki z dodatkiem budyniu śmietankowego i jabłek. Palce lizać! Waniliowe cake pops Przepis tutaj (KLIK) Bardzo ostatnio popularne czekoladowe ciasteczka na patyku. Są w miarę proste w przygotowaniu, a smakują obłędnie i na pewno zrobią furorę na każdej imprezie, nie tylko wśród dzieci. Polecam! Śniadaniowe placuszki bananowe Przepis(...)Polecam! Cheescakesticks czyli serniczki na patyku Przepis tutaj (KLIK) Ciasto inne niż wszystkie, bo bardzo efektownie podane i mega pyszne. A tak naprawdę to upieczony sernik, oblany polewą czekoladową i ładnie przyozdobiony. Prawdziwa uczta dla oczu i podniebienia. Wszystkie dzieci będą się tymi deserkami zajadać! Soczyste kotleciki serowo-drobiowe Przepis tutaj (KLIK) Delikatne mięsko z kurczaka w mega
Blog z Apetytemuwielbianych słodkości na świecie. Powstały na początku XIX wieku i zrewolucjonizowały ówczesny rynek słodyczy. Te chrupiące markizy z kremowym nadzieniem zyskały uznanie ludzi na całym świecie. Jednak na klasycznych, czekoladowo-waniliowych ciasteczkach się nie kończy - marka od dziesięcioleci zaskakuje konsumentów coraz to nowszymi i bardziej ekscytującymi wariantami swoich łakoci. Jesteś ciekaw jakimi? Przyjrzyjmy się wspólnie najbardziej spektakularnym smakom Oreo(...)smak waty cukrowej, Oreo Caramel Coconut o niepowtarzalnym, kokosowo-karmelowym nadzieniu z dodatkiem wiórków kokosowych, czy Oreo Java Chip , przełożone intensywnie kawowym kremem, uzupełnionym o kawałki czekoladowych dropsów. Na uwagę zdecydowanie zasługuje Oreo Cinnamon Bun - najbardziej aromatyczna propozycja to ta o smaku świeżo wypieczonych, cynamonowych bułeczek. Pozostając przy wypiekach, jedną z ciekawszych, limitowanych wersji jest
kruche babeczkilubią nutkę (nie za mocną) goryczy w cieście. Dzięki temu, że jego podstawą jest śmietanka jest lekki i puszysty . Alkohol jest delikatnie wyczuwalny. Co idealnie komponuje się z delikatnie czekoladowym smakiem kremu. Idealnie smakuje w połączeniu z karmelem , kawą lub czekoladą . Czasami dodaje do niego, wiórki czekoladowe lub karmelowe kosteczki. Baileys to irlandzki likier utworzony na bazie śmietanki i whiskey(...)namoczenia żelatyny Ingredients 250 g śmietany 3 łyżeczki żelatyny ½ szklanki likieru Baileys 2 łyżki cukru pudru opcjonalnie karmelowe perełki lub czekoladowe wiórki Instructions Przygotuj wszystkie składniki. Żelatynę zalej wodą, odstaw na 10 minut do napęcznienia. W małym rondelku podgrzej likier Baileys ( nie gotuj) dodaj do niego napęczniałą żelatynę. Mieszaj
SmartBake.pl