czekoladowe - 14235 przepisów (strona:183/949)

Kruche czekoladowe ciasto z wiśnią 128

Mocno czekoladowe ciasto z wiśnią. Kolejne ciasto z maślaną kruszonką, tym razem w wersji czekoladowej z dodatkiem wiśni. Do tego przepisu macie dołączony filmik z YouTube, gdzie czasami zdarzy mi się coś wrzucić. Przyznam, że nagrywanie filmów słabo mi wychodzi, bo nie mam na to warunków. Przygotowuje desery w różnych miejscach i nie zawsze jest miejsce oraz sprzęt na nagrywanie(...)ciasto 200 g zimnego masła 400 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 2 jajka 4 łyżki cukru pudru (u mnie zmielony słodzik) masa 2 budynie czekoladowe 4 łyżki cukru pudru (u mnie zmielony słodzik) 3 szklanki mleka 1 galaretka pomarańczowa 500 g wiśni (mogą być mrożone) Przygotowanie: ciasto Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao

zdrowo i aktywnie
Kruche czekoladowe ciasto z wiśnią 136

Mocno czekoladowe ciasto z wiśnią. Kolejne ciasto z maślaną kruszonką, tym razem w wersji czekoladowej z dodatkiem wiśni. Do tego przepisu macie dołączony filmik z YouTube, gdzie czasami zdarzy mi się coś wrzucić. Przyznam, że nagrywanie filmów słabo mi wychodzi, bo nie mam na to warunków. Przygotowuje desery w różnych miejscach i nie zawsze jest miejsce oraz sprzęt na nagrywanie(...)ciasto 200 g zimnego masła 400 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 2 jajka 4 łyżki cukru pudru (u mnie zmielony słodzik) masa 2 budynie czekoladowe 4 łyżki cukru pudru (u mnie zmielony słodzik) 3 szklanki mleka 1 galaretka pomarańczowa 500 g wiśni (mogą być mrożone) Przygotowanie: ciasto Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao

Zdrowie i pysznie na talerzu
Wegański budyń pudding czekoladowo – migdałowy 68

mleku migdałowym, z dodatkiem masła migdałowego ekologicznego. Prawdziwe gorzkie kakao i odrobina połamanej ciemnej czekolady, świeże owoce sezonowe. Zdrowy i wartościowy deser w wegańskiej wersji. Drukuj Budyń pudding czekoladowo – migdałowy 5 od 1 osoby Autor: Pawel Clad Kuchnia: Wegańska Trudność: Łatwe Porcje 4 porcje Przygotowanie 10 min. Gotowanie 20 min. Kalorie 300 kcal Budyń migdałowy z czekoladą, gotowany(...)udekoruj świeżymi owocami. Instagram Oznacz @prostepesto i dodaj hashtag #prostepesto Facebook Polub nas na Facebooku i dodaj hashtag #prostepesto {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Budy\u0144 pudding czekoladowo - migda\u0142owy","image":["https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/09\/budyn-czekoladowy.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/09\/budyn-czekoladowy-500x500.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/09\/budyn-czekoladowy-500x375.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/09\/budyn-czekoladowy-480x270.jpg

ProstePesto.pl
CIASTO Z BORÓWKAMI AMERYKAŃSKIMI bez pieczenia 125

ciasto z borówkami amerykańskimi Przepis na przepyszne ciasto z borówkami amerykańskimi bez pieczenia .  Na spodzie czekoladowo herbatnikowym, z ukrytymi mini rogalikami wypełnionymi białą czekoladą, przełożonymi musem borówkowym, delikatnym kremem mascarpone oraz udekorowane malinami, borówkami i truskawkami. Ciasto jest delikatne i aksamitne w smaku. Na zimno, idealnie się sprawdzi na gorące dni, a swym wyglądem i smakiem zachwyci niejednych łasuchów(...)creative to będziesz na bieżąco z nowymi przepisami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CIASTO Z BORÓWKAMI AMERYKAŃSKIMI BEZ PIECZENIA SKŁADNIKI: Spód:  herbatniki maślane (180 g) masło roztopione (50 g) krem czekoladowy typu nutella (4 łyżki) Krem borówkowy: borówki amerykańskie (250 g) jeżyny (125 g) cukier (200 g) śmietanka kremówka 36% (500 ml.) żelatyna sypka (4 łyżeczki) + gorąca woda (1/4 szkl.) mini

RITA food channel
Przepis na brownie. Klasyczne amerykańskie 100

Bardzo intensywny czekoladowy smak i aromat. Ciężkie wilgotne ciasto. Tak, to brownie w iście amerykańskim wydaniu. Istnieje wiele rodzajów i odmian przepisów na brownie. Wiele z nich próbuje “spolszczyć” to klasyczne ciasto nadając mu puszystości i lekkości. Nie tędy droga. Klasyków się nie poprawia. Klasyczne brownie ma być cienkie. Nie musi mieć 5-7cm grubości. Amerykańskie mamy(...)/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/06\/brownie-lody.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/06\/brownie-lody-500x500.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/06\/brownie-lody-500x375.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/06\/brownie-lody-480x270.jpg"],"description":"Mocno czekoladowe, intensywnie pachn\u0105ce, ci\u0119\u017ckie i wilgotne. Przedstawiamy przepis na brownie. Przywieziony z USA tradycyjny ameryka\u0144ski przepis na brownie. Idealne do podawania solo na zimno lub te\u017c

ProstePesto.pl
Pączki serowe 102

jedynie odpowiednia marmolada lub dżem. Możesz także poeksperymentować z polewami. Ja najczęściej decyduję się na najzwyklejszy cukier puder, ale świetnie sprawdzi się też lukier z tego przepisu lub polewa czekoladowa. W każdym z wariantów otrzymasz pyszne pączki. Ale ostrzegam! Ten smak naprawdę uzależnia i dosyć trudno jest skończyć na jednym. Chociaż w Tłusty Czwartek można sobie pozwolić na więcej(...)newTab=false&'+stamp);script.setAttribute('charset', 'utf-8');var head = document.getElementsByTagName('head')[0];head.appendChild(script); Zobacz inne przepisy na Tłusty Czwartek Ciasto parzone Faworki tradycyjne Pączki wiedeńskie Rachatłukum Potrójnie czekoladowy deser Tarta z musem czekoladowym Zobacz najnowsze przepisy Pasta alla norma – makaron z bakłażanem Schab po azjatycku Grzanki z kozim serem i granatem Pączki serowe Makaron z masłem szałwiowym Artykuł

okolicepalnika.pl
Churros 157

Hiszpański przysmak ze smażonego ciasta parzonego, znany również jako "hiszpańskie pączki". Posypywane po usmażeniu cukrem drobnym i cynamonem oraz podawane z sosem czekoladowym. Szybkie w przygotowaniu. Składniki: szklanka wody 50 g masła łyżka cukru 3 jajka 200 g mąki pszennej szczypta soli cukier drobny cynamon na sos czekoladowy: 100 g ciemnej czekolady(...)kolor. Cukier drobny wymieszać z cynamonem. Śmietankę zagotować, dodać połamaną czekolade i dokładnie wymieszać.  Usmażone churros osuszyć na ręczniku kuchennym, obsypać cukrem z cynamonem i podawać z sosem czekoladowym

wyzwania kuchenne
Semifreddo czekoladowo-kawowe 154

Semifreddo czekoladowo-kawowe „Zebra” na spodzie z pokruszonych wafelków. Ten deser lodowy pochodzący z Włoch jest niezwykle puszysty, delikatny i łatwo się go kroi. Dosłownie rozpływa się w ustach… Muszę nieskromnie przyznać, że jest obłędnie pyszny! Polecam! Składniki: 500 g śmietany kremówki 30% 4 jajka 3 żółtka 1 szklanka cukru 3 wafelki czekoladowe „Lusette(...)łyżki cukru pudru 1/3 szklanki mleka 150 g gorzkiej czekolady 50 g czekolady mlecznej 7 łyżeczek kawy rozpuszczalnej Dodatkowo: kawa mielona do posypania 1 wafelek czekoladowy „Lusette” Przygotowanie: Dwie małe (20 cm x 9 cm), proste keksówki (nie zwężające się przy dnie!) wyłożyć folią spożywczą. Użyłam aluminiowych, jednorazowych. Jajka i żółtka ubić na parze z cukrem (w małym

Oryginalny smak
Babeczki waniliowe z kremem czekoladowym oraz granolą z masła orzechowego 118

wiadomo sól wzmacnia smak czekolady. Składniki na babeczki (12 sztuk): 180g masła 180g cukru brązowego 180g mąki 2 jajka łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka cukru waniliowego Składniki na krem czekoladowo-orzechowy: 150g masła 220g cukru pudru 120g czekolady gorzkiej łyżka masła orzechowego Składniki na granolę: 25g masła łyżka masła orzechowego 2 łyżki miodu 150g płatków owsianych Sposób przygotowania: Aby przygotować(...)dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy. Przekładamy do foremek i pieczemy około 25-30 minut w 180 º C. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia. Krem czekoladowy przygotowujemy miksując masło z masłem orzechowym oraz cukrem pudrem. Krem powinien być bardzo puszysty dlatego musimy dosyć długo miksować. Na koniec dodajemy roztopioną czekoladę i jeszcze raz dokładnie miksujemy. Granola

wysmienity
Tort czekoladowo-bananowy 264

awokado! Jeśli macie ochotę na coś słodkiego, ten przepis nada się idealnie. Przygotowanie jest dość pracochłonne, ale końcowy efekt i głównie smak jest tego wart. Przekonajcie się sami. Tort czekoladowo-bananowy tortownica około 25 cm Składniki: ciasto: 3 szklanki mąki orkiszowej jasnej typ 700 3 jajka 150 ml oleju kokosowoego 1/2 łyżeczki sody 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)szklanki cukru pudru trzcinowego ( lub ksylitolu) szczypta soli 6 bananów kilka kropli aromatu waniliowego 1 łyżeczka cynamonu około 1 szklanka mleka krem czekoladowy do przełożenia ciasta: 2 awokado 1/3 szklanki oleju kokosowego 1/4 szklanki miodu 200 g czekolady gorzkiej krem czekoladowo-kokosowy do posmarowania wierzchu ciasta: 1 awokado 1 puszka mleka kokosowego ( schłodzonego przynajmniej 48 h w lodówce

Jaglusia
Cytrusowa Babka z nadzieniem różanym 199

zanadto pośrodku. Jeśli chodzi o smak to postanowiłam zestawić cytrusy (limonkę i cytrynę) z prażonym kokosem oraz wanilią. Babkę dodatkowo wzbogaca nadzienie na bazie marmolady różanej oraz lśniąca polewa czekoladowo-kajmakowa. Aby ciasto nie wyschło podczas długiego pieczenia zbyt bardzo, to podczas jego ucierania dodałam glukozę co równocześnie wpłynęło na strukturę i barwę wierzchu ciasta. Składniki :  220 g mąki(...)łyżeczki proszku do pieczenia skórka otarta z 1 limonki  5 ml ekstraktu waniliowego 3 łyżki marmolady różanej  Na polewę:  4-5 łyżek kajmaku o smaku czekoladowym  posypka czekoladowa Decorada od Delcty :  Karmel Wykonanie :  Uwaga jeśli chcemy uniknąć zakalca to wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. 1. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę

vaniliowoczekoladowa
Czekoladowa panna cotta z sokiem pomarańczowym 215

ściągnąć z ognia. Dodać napęczniałą żelatynę i mieszać, aż się rozpuści. Następnie wrzucić połamaną na kostki czekoladę. Delikatnie mieszać, aż masa stanie się jednolita. Przestudzić do temperatury pokojowej. Połowę czekoladowej kremówki rozlać do małych słoiczków i wstawić do lodówki. Resztę trzymamy w temperaturze pokojowej. Trzy łyżeczki żelatyny zalać 1/4 szklanki soku pomarańczowego i odstawić. Resztę soku zagotować i osłodzić cukrem(...)Wystudzić. Na schłodzoną pierwszą warstwę wlać po 1 łyżce samej galaretki i ponownie wstawić do lodówki. Galaretkę podzielić na dwie równe części i do jednej z nich wlać pozostałą czekoladową kremówkę. Rozlać do słoiczków i ponownie schłodzić. Na samym wierzchu wylać pozostałą galaretkę. Kolejną warstwę należy wylewać, jak poprzednia się chociaż trochę zetnie. Ozdobić tartą czekoladą. Smacznego :) Moja wersja panny

https:KKuchniaMniam
Roladki z wafelkiem czekoladowym 150

internetu.                                                   Roladki z wafelkiem czekoladowym Składniki: Ciasto wafelek czekoladowy  Lusette - 1szt żółtka jaj - 3 szt masło - 20 dag śmietana 24 % - 4 łyżki cukier - 3/4 szkl mąka pszenna - 3 szkl i 2 łyżki proszek(...)szczypta Nadzienie: marmolada różana Dodatkowo: białko jaj - 1 szt krokant z orzechów do posypania Przygotowanie : Do miski wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Następnie na tarce zetrzeć wafelka czekoladowego i dodać pozostałe składniki ciasta, dobrze wyrobić, włożyć ciasto do foliowej torebki i odstawić na 1 godz. do lodówki. Wyjąć ciasto z lodówki podzielić na 3 części, jedną rozwałkować cienko

Kuchnia Danusi
Domowe lody czekoladowe 156

Domowe lody czekoladowe, idealny deser na niedzielę. Podaję je z lekko ubitą kremówką…Lubicie bitą śmietanę? Ja uwielbiam! Z czekoladowymi lodami jeszcze bardziej! Domowe lody są najlepsze. Można przyrządzić takie jakie tylko dusza zapragnie. Tradycyjne lody ale i lekkie sorbety , puszyste parfait i dietetyczne lody jogurtowe . Jemy lody przez cały rok. Latem to wspaniały orzeźwiający deser. Zimą pyszny(...)się równo zamroziły. Można uszyć maszynki do lodów. Napełnij miseczki lekko zamrożonymi lodami. Ubij śmietankę i udekoruj nią deser. Całość posyp liofilizowanymi malinami.     The post Domowe lody czekoladowe appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia