którym tradycyjne serniki się przejadły dla fanów czekolady <3 dla chcących spróbować aksamitnego sernika z dodatkiem sera mascarpone Składniki na spód: 150g czekoladowych herbatników (lub zwykłych z łyżką kakao) 50g miękkiego masła Składniki na masę serową: 500g sera białego zmielonego dwukrotnie (ew. sera z wiaderka, ale bez dodatku masła!) 500g sera mascarpone 150g cukru 150ml śmietany
Mania WypiekaniaNajprostsza tarta z jabłkami Szybki jabłecznik Klasyczna szarlotka. Najlepsza Ciasto z gruszkami i kremem czekoladowym Torcik winogronowy z masą serowo - budyniową Ciasto ze śliwkami i bezą na serowym spodzie Ciasto z pigwą a'la szarlotka Babka jabłkowo - orzechowa Serowe spiralki z jabłkami
My simple kitchenwrzącej masy serowej. Zagotować. Złożenie ciasta. Na upieczony placek miodowy wylać 1/2 gorącej masy serowej, następnie położyć drugi placek i wylać resztę masy serowej. Przykryć całość ostatnim plackiem. Pozostawić do wystygnięcia. Ostudzone ciasto polać polewą czekoladową (np. rozpuszczoną mleczną czekoladą z odrobiną masła). Ciasto przechowywać w lodówce. Najlepiej smakuje po 2-3 dniach leżakowania kiedy smaki dobrze się przegryzą
coolinarnastrefa.blogspot.comczekoladowej, a jakoś bardziej takie ciasto chciałam. Oczywiście możecie upiec go w oryginale, bez spodu. To już zależy tylko od Was! W obu wersjach serniczek jest bardzo pyszny! Piekłam już kilka razy, więc gorąco polecam :) Spód: 125g margaryny (1/2 kostki) ½ szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 żółtka 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 ½ szklanki mąki Masa serowa(...)cukrem waniliowym, następnie dodajemy żółtka i stopniowo twaróg, ciągle ucierając. Gdy masa jest dobrze utarta dodajemy do niej jeszcze proszek do pieczenia i budyniowy proszek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę (sól powoduje, że białka szybciej się ubijają), po czym delikatnie mieszamy je razem z masą serową. Na koniec dodajemy bakalie. (Rodzynki najlepiej sparzyć wrzątkiem, przecedzić przez sito
Smakowy Rajszczypta soli 100 g masła, zimnego 1 jajko Masa serowa 350 g twarogu śmietankowego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie (dałam 500 g) 250 g serka mascarpone 3 jajka pół szklanki jasnego brązowego cukru pół szklanki miodu 1 szklanka śmietany kremówki 1 łyżka mąki pszennej rum (do smaku) opakowanie rodzynek w czekoladzie Polewa czekoladowa 3 czubate łyżki cukru pudru 3 łyżki gorącej(...)minut. Masa serowa. Wszystkie składniki utrzeć na gładką masę, dodać rodzynki w czekoladzie i wymieszać. Masę serową wylać na ostudzony spód. Piec w temperaturze 180ºC przez około 60 minut. Ostudzić, włożyć na kilka godzin do lodówki, a najlepiej na całą noc. Polewa czekoladowa. W małym rondelku wymieszać cukier puder, kakao i wodę. Chwilę pogotować. Zdjąć z ognia. Dodać śmietanę. Mieszać
coolinarnastrefa.blogspot.comTortownicę (średnica 24-26 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyłam dno i boki wtedy serniczek ma na bokach fajny kształt. Na dno wyłożyć masę z herbatników i wyrównać. Przygotować masę serową. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Margarynę utrzeć z cukrem, cały czas ucierać i dodawać po jednym żółtku a potem(...)porcjami zmielony ser. Następnie dodać mąkę ziemniaczaną oraz pokruszoną chałwę i wymieszać. Na koniec dodać pianę z białek. Masę serową przełożyć do formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 50-60 minut. Wystudzony sernik polać polewą czekoladową i udekorować pokruszoną chałwą.Polewa czekoladowa: do rondelka wlać 4 łyżki wody i zagotować, dodać 3 łyżki cukru pudru
Monia miesza i gotujemnie kolejny serniczek , tym razem z pysznym ,delikatnym musem czekoladowym ....przepyszny ,bardzo słodki dla miłośników czekolady idealny ,ciasteczka oreo dodają ciekawego smaku a sernik pieczony w kąpieli wodnej jest wyjątkowo delikatny i wilgotny ,wszystkie te warstwy tworzą pyszna całość :) Składniki na blaszkę 26 cm Masa serowa : - 650 g twarogu ,u mnie z Wielunia "Mój ulubiony" - 325 ml śmietanki 36 % - szklanka(...)powierzchni, włożyć do lodówki na czas robienia masy serowej. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. , zagotować sobie wodę w czajniku. Ser ,cukier i mąki wrzucić do miski i wymieszać na średnich obrotach, dodać kolejno jajka i smietanę, olejek waniliowy, ucierać do połączenia składników ale nie za długo żeby nie napowietrzać masy. Masę wylać na ciasteczkowy spód , na dużą blaszkę wlać wrzącą
Wypieki Renecukiernicze do dekoracjimozna dodac żelki oraz ciasteczkawiórki kokosowe do dekoracji100 ml esencji z kawy6 łyżek likieru czekoladowego albo kawowegoKrem:Serek utrzeć z mlekiem, cukrem waniliowym oraz cukrem pudrem i miękką margaryną. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno w osobnej misce i połączyć z masą serową. Później ostrożnie wymieszać z dżemem. Na dnie pucharków układamy po parę biszkopcików i nasączamy
Bon Appetit Małgorzatyjest dla mnie obłędny ;) Polecam i życzę smacznego :) Blacha 22x33 cm Składniki: Ciasto czekoladowe: 2 szklanki mąki pszennej 3/4 kostki margaryny łyżeczka proszku do pieczenia 2 żółtka (białek nie wyrzucamy, przydadzą się do sera) 4 łyżki cukru 2 łyżki kakao 1 łyżka śmietany 18% Masa serowa: 1 kg twarogu (u mnie specjalny w wiaderku, jeśli mamy zwykły twaróg należy(...)łyżki żelatyny Dodatkowo: czekolada mleczna do posypania Wykonanie: Ciasto czekoladowe: Mąkę siekamy z margaryną. Dodajemy żółtka, proszek, cukier i zagniatamy ciasto na gładką masę. Następnie dodajemy kakao i śmietanę, zagniatamy aż ciasto będzie miało jednolity kolor. Wstawiamy do lodówki na pół godziny. Masa serowa: Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy z cukrem. Dodajemy do nich pokrojone masło
Czerwona Porzeczkaśmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru czekoladowe precelki płatki migdałowe Spód: Posiekane orzechy, masło i cukier dobrze wymieszaj. Tortownicę o średnicy 26-28 cm wyłóż folią aluminiową i wciśnij w nią orzechowy spód. Piekarnik nagrzej do 170 stopni i podpiecz spód przez 10 minut. Masa serowa: Kawę rozpuść w gorącej wodzie, przestudź. Twaróg i mascarpone wymieszaj(...)jajku. Następnie wmiksuj kwaśną śmietanę, mąkę ryżową i ziemniaczaną. Na koniec dodaj przestudzoną kawę i likier. Wszystko razem zmiksuj , jednak nie za długo, by zbytnio nie napowietrzać masy. Masę serową wylej na podpieczony spód, przykryj folią aluminiową i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 60 minut. (Ja piekłam na termoobiegu). Po upieczeniu sernik wsadź do lodówki
Kuchnia bezglutenowamasła 2 jajka 4 łyżki miodu 1,5 łyżeczki sody 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera 1 szklanka cukru 25 dag masła 1 cukier waniliowy 4 jajka 3 budynie waniliowe 1 szklanka mleka Polewa czekoladowa: ½ kostki masła 4 łyżki cukru pudru 3 łyżki kakao 2 łyżki zimnej wody Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto(...)równe części. Każdą z nich wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną mąką. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 10 -12 minut na złoty kolor. Masa serowa: Masło rozpuścić z cukrem i cukrem waniliowym. Zdjąć z ognia. Jajka wbić do miseczki i lekko roztrzepać. Dodać do masła mieszając. Masę podgrzać i stopniowo dodawać ser, ciągle mieszając. W mleku rozmieszać
My simple kitchenczekoladowa 1 opakowanie, kolorowa posypka - ile potrzeba jajka "L" - żółtka, cukier i cukier waniliowy utrzeć w robocie lub mikserem prawie do białości - na najwyższych obrotach z 5 minut teraz dodać budyń smietankowy, ser sernikowy wiaderko, rodzynki - jak są miekkie to ich nie zaparzam tylko opłukuję i wszystko zmiksować ze 2 minuty ubitą pianę na sztywno dodać do masy serowej(...)łyżką delikatnie wszystko wymieszać tortownica 24cm - wyłożyć blaszkę papierem do pieczenia, na dnie rozsypać biszkopty i do blaszki wlać masę serową piec w 200C około 45 minut - po upieczeniu sernik zostawić najlepiej na całą noc do wystudzenia polewę czekoladową z orzechami przygotować wg opisu i polać nią wierzch sernika, posypać od razu kolorową posypką sernik jest bardzo łatwy, prosty, tani
W Mojej Kuchni Lubięmasy krówkowej 200 g orzechów włoskich Wykonanie: ciasto czekoladowe: Margarynę z mlekiem rozpuszczamy z cukrem na średnim ogniu. Dodajemy żółtka, kakao oraz roztopioną tabliczkę czekolady (roztapiamy w kąpieli wodnej) i wszystko razem mieszamy. Gotową masę zostawiamy do ostygnięcia. W następnej kolejności ubijamy białka na sztywno i delikatnie dodajemy je do zimnej masy. Gdy jest gotowa wsypujemy do niej ostrożnie mąkę(...)przerywając miksowania. Kolejno wsypujemy mąkę i dodajemy śmietanę. W osobnym naczyniu ubijamy białka na sztywno i dodajemy do masy serowej. Gotową masę dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy 3/4 puszki masy karmelowej. Na zimne już ciasto czekoladowe wylewamy na zmianę po łyżce sernika białego i karmelowego tak aby powstały łatki. Wierzch sernika rysujemy fale karbowaną łopatką do dekoracji tortów
ciastkarnia na kruchym spodziemasę serową.Gdy masa ostygnie dodaj żółtka jaj i zmiksuj na gładką masę. Odlej pół szklanki i odłóż ją na bok do wykończenia ciasta.Do masy w garnku dodaj po trochu mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.Zmiksuj. Ubij białka z czterech jaj ze szczyptą soli.Dodaj do masy i dokładnie wymieszaj. Odstaw lub wyłóż masą blachę. Teraz masa serowa.Twaróg, żółtka, cukier(...)masło, dobrze wymieszaj na jednolitą masę. Dodaj mąkę ziemniaczaną i ubite białka jajek. Delikatnie wymieszaj i wyłóż na warstwę masy czekoladowej.Polej wierzch ciasta pozostawioną masą czekoladową w szklance i wyłóż kilka malin. Jeżeli masz mrożone to obtocz je najpierw w mące, aby nie puściły soków. PIECZ w 180-190 ° góra-dół około 50-55 minut. SMACZNEGO. CMOK
Pasje Jolkiprawda sezon na truskawki ale jakoś miałam ochotę na coś cytrusowego . Czekoladowe ciasto jest wilgotne i słodkie ale pianka pomarańczowa idealnie przełamuje ta słodycz a waniliowy smak sernika łączy oba smaki w idealną całość . Składniki na blaszkę 26 cm Masa serowa - składniki mają mieć temperaturę pokojowa : - 500g sera z wiaderka u mnie firmy " Jana " - 3 białka - 110 g gęstej(...)papierem do pieczenia i owinąć szczelnie folią aluminiową , na dużą blaszkę w piekarniku wylać ok 1l wrzątku , wymieszać wszystkie składniki na sernik przez ok minutę tak aby nie napowietrzać masy a jedynie połączyć dobrze składniki ,masę wylać do foremki i wstawić do piekarnika na blaszkę z wrzątkiem ,obniżyć temperaturę do 120 stopni i piec 80 minut ,studzić przy uchylonych drzwiczkach
Wypieki Rene