osobnej misce zmiksować ze sobą 2 jajka z pozostałym cukrem (50g). Dodać ser i dokładnie wymieszać. Połowę masy wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie masę serową i pozostałą masę czekoladową. Dokładnie rozprowadzić na wierzchu (masa jest gęsta i należy robić to bardzo delikatnie - ale jest to do wykonania ;). Na wierzch ułożyć świeże maliny w równych odstępach. Piec
CookYourselfuwagi i każdy - przy chęciach i wyobraźni - gwarantuje sukces cukierniczy :) Aż trudno uwierzyć, że sernik, który dziś Wam prezentuję jest tak prosty w wykonaniu. Połączenie autorskiego spodu czekoladowego z delikatną masą serową i jagodami cudownie smakuje, a jeszcze lepiej się prezentuje. Kolejną zaletą tego deseru jest fakt, że ciasto nie wymaga pieczenia, co sprawdza się szczególnie latem. Zapraszam! :) Spód
Chocolate Muffin Blograzu pomyślałam o serniczkach na zimno. Bardzo lubię tworzyć smaki tak, aby były różne struktury i tak też zrobiłam tym razem. Na dnie pucharka zrobiłam warstwę czekoladową i chrupiącą, masa serowa zimna i delikatna do tego świeże kwaskowe owoce i słodka galareta . Zrobiłam je dla odmiany w pucharkach, wizualnie bardzo ładnie to wygląda :) Do tego serek homogenizowany zrobiłam domowym sposobem
Basia w kuchnijednej dodać płynną białą czekoladę, do drugiej płynną gorzką. Ja dodawałam najpierw 2x po 2 łyżki masy twarogowej do czekolady , dokładnie wymieszałam, a następnie otrzymaną masę serowo- czekoladową przełożyłam do masy serowej i bardzo dokładnie jeszcze raz wymieszałam. To samo powtórzyć z drugą czekoladą i z drugą częścią masy twarogowej. Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, boki posmarować zimnym masłem
Smaczne Zdrowepieczenia indyka) i zabezpieczamy przy górnej zewnętrznej krawędzi nicią bawełnianą, aby worek się nie zsunął podczas pieczenia (dokładnie widać to na gif-ie przy serniku czekoladowym z wiśniami ). Tortownicę wstawiamy do szczelnej brytfanny. Masę serową przekładamy do tortownicy na półkruchy spód. Pozostawioną masę serową (250ml) dodajemy do rozpuszczonej, ostudzonej, ale jeszcze(...)płynnej czekolady (jeżeli zdążyła zastygnąć trzeba ją rozpuścić i ponownie wystudzić). Mieszamy masę z czekoladą i przekładamy do worka cukierniczego z okrągłą 1 cm końcówką. Do masy serowej w tortownicy wciskamy porcje ciasta czekoladowego zachowując odstępy (aby się podczas pieczenia nie połączyły), tworząc kropki. Do brytfanny, w której umieściliśmy tortownicę wlewamy wrzątek do ok. połowy wysokości tortownicy. Wstawiamy do piekarnika
mojewypiekiinietylkoCoś dla fanów batoników Bounty. Ciasto jest bardzo kremowe i wilgotne. Rozpływa się w ustach. Sernik potrójnie kokosowy Składniki: Spód: około 400 g ciastek kokosowych w polewie czekoladowej 50 g masła Masa serowa: 600 g sera na serniki 250 g sera mascarpone 250 g sera ricotta 1 opakowanie budyniu kokosowego lub waniliowego 1szklanka cukru 5 jajek kilka kropel aromatu koksowego(...)można pominąć lub użyć tradycyjnej) Wierzch: polewa czekoladowa (opcjonalnie) Przygotowanie: Masło roztapiamy. Ciasteczka mielimy w blenderze. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni. Tortownice o średnicy 25 cm lub mniejszą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasteczka łączymy z masłem i wykładamy nimi dokładnie dno blaszki. Wkładamy do lodówki na około 30 minut. Przygotowujemy masę serową. Sery przekładamy do misy miksera. Miksujemy
Mania Gotowaniaserniczki z kakaowymi markizami i czekoladą , dziś bananowe na czekoladowym spodzie z wiórkami czekoladowymi i bitą śmietaną. Pycha! :) Składniki (na 8-9 sztuk): 100 g czekoladowych herbatników lub markiz 40 g roztopionego masła Masa serowa 1 kostka (250 g) twarogu tłustego lub półtłustego dokładnie zmielonego 1/4 szklanki kwaśnej śmietany 2 duże łyżki cukru 1 jajko 1 duży banan 1 łyżka(...)drobny piasek. Dodajemy roztopione masło i dokładnie mieszamy, po czym wylepiamy dno papilotek i wkładamy do lodówki na min. 15 minut. Wszystkie składniki masy serowej wkładamy do miski (banana dokładnie rozdrabniamy widelcem), dodajemy płatki czekoladowe lub pokrojoną w drobną kostkę czekoladę (polecam gorzką!) i mieszamy wszystko dokładnie ręcznie bądź przy pomocy miksera, tylko do połączenia się składników. Przelewamy masę
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!koniec ubijania dodajemy cukier. Dodać serek mascarpone na małych obrotach zmiksować. Wykonanie : Pierwszy blat biszkopta kładziemy na tortownicy, nasączamy 1/3 likieru z kawą, dodajemy 1/3 masy serowej i 1/3 wiórek czekoladowych. Następny biszkopt tak samo nasączamy itp. Kończąc tort wysmarować boki masą , posypać wierzch wiórkami. Dekoracja różna
Wypieki Ulipomarańczy 3 galaretki pomarańczowe (każda na 0,5 l wody) 3 1/3 szklanki wrzącej wody Masa śmietanowo-serowa ze skórką pomarańczową: 500 ml śmietany 30% (schłodzonej) 250 g serka mascarpone (schłodzonego) 3 czubate łyżki cukru pudru 1 łyżka świeżo startej skórki pomarańczowej Beza czekoladowa: 3 białka (w temperaturze pokojowej) 150 g cukru 2 czubate łyżeczki mąki ziemniaczanej 60 g gorzkiej(...)uzyskania gęstego kremu. Na koniec dodajemy cukier puder i świeżo otartą skórkę z pomarańczy. Masę od razu wykładamy na zastygniętą galaretkę. Wyrównujemy. Upieczoną na początku bezę czekoladową delikatnie układamy na śmietanowo-serowej masie. Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego
MyCookBook.plśrednicy 28 cm. Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mus malinowy: 100 g malin cukier do smaku (około 1 łyżki) Czekoladowy spód: 80 g gorzkiej czekolady 80 g masła 50 g cukru 1 jajko 40 g mąki Masa serowa: 500 g sera twarogowego trzykrotnie mielonego 500 g sera mascarpone 100 ml śmietany kremówki 36% 4 jajka 3 czubate łyżki mąki(...)niższych obrotach). Formę wysmarować masłem. Masę czekoladową wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 175°C. Piec około 6 minut. Ser twarogowy zmiksować z serem mascarpone na niższych obrotach aż masa będzie gładka. Dodać mąkę a następnie stopniowo cukier oraz jajka. Na koniec zmiksować ze śmietaną 36% oraz esencją waniliową. Masę serową nałożyć na podpieczony spód czekoladowy. Następnie małą łyżeczką wyłożyć
Bulliociasta. Upiec tak jak pierwszą. Syrop kawowy (do nasączenia czekoladowego ciasta) Składniki: 80 ml espresso 70 ml wody 70 g cukru Wykonanie: Wszystkie składniki umieścić w garnuszku. Doprowadzić do wrzenia i gotować na średnim ogniu, aż zredukuje się do połowy. Masa serowa Składniki: 200 g masła w temperaturze pokojowej 700 g serka naturalnego kanapkowego(...)nasączyć (ja nasączałam herbatą malinową). Na blacie rozsmarować część masy serowej, na ok. 1 cm wysokości). Położyć blat czekoladowy i nasączyć go połową syropu kawowego. Ponownie rozsmarować część masy. Znowu czerwony blat, nasączyć, masa serowa a na wierzch czarny blat, nasączyć syropem kawowym. Na wierzchu i po bokach rozsmarować pozostałą masę serową. Czerwonym "piaskiem
Sto kolorów kuchnijajka ubijamy z 3 łyżkami cukru najlepiej mechanicznie, dodajemy rozpuszczoną czekoladę z tłuszczem, mieszamy na wolnych obrotach, dodajemy mąkę, łączymy, dodajemy posiekane orzechy, mieszamy masę czekoladową za pomocą silikonowej łyżki. Przygotowanie masy serowej: 1 jako ubijamy z 3 łyżkami cukru. Budyń mieszamy z sodą i mąką ziemniaczaną. Do ubitego z cukrem jajka dodajemy ser mascarpone, łączymy, wsypujemy sypkie składniki(...)wszystko dokładnie łączymy. Masę czekoladową przekładamy do kwadratowej formy 25 x 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia, nie musimy wyrównywać powierzchni. Przekładamy masę serową i wyrównujemy powierzchnię. Foremkę wstawiamy do nagrzanego do 160 stopni C piekarnika i pieczemy ok. 45-50 minut. Ciasto wyjmujemy i studzimy. Smarujemy czekoladą rozpuszczoną w mleku, dekorujemy ćwiartkami truskawek. Smacznego. The post Ciasto
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsernik, według mnie, musi być kremowy, wilgotny i ciężki. I takie właśnie są moje małe serniczniczki. Idealne. A dzięki dyni dodanej do masy serowej nabrały nabrały jesiennego charakteru, który dodatkowo pogłębia i uzupełnia orzechowo-czekoladowy spód. Serniczki same w sobie są bajeczne, a udekorowanie ich orzechem włoskim i polanie półpłynnym, ciągnącym się karmelem sprawiło, że nie sposób im się(...)wodnej, aż czekolada się roztopi. Studzimy. Następnie do wystudzonej czekolady dajemy pozostałe składniki (wszystkie powinny być w temperaturze pokojowej) i mieszamy do momentu aż się połączą. Masę serową nakładamy łyżką na podpieczone czekoladowo-orzechowe spody. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C, na dnie piekarnika ustawiamy blaszkę z wrzącą wodą. Serniczki pieczemy 25 minut, ale zostawiamy je jeszcze przez 15 minut
Smakowity Blog Kulinarnyjuż na samą myśl cieknie ślinka!Swoje zamiłowanie do kawy postanowiłam wykorzystać również podczas sobotnich wypieków – to był strzał w 10!Delikatny kawowy biszkopt … serowa masa z domowym śmietankowo – czekoladowym likierem … chrupiące płatki migdałów … czekolada … i chrupiące pałeczki skrywające w sobie karmel i ciasteczko – brzmi obłędnie , prawda?!I tak samo smakuje!Ciasto jest(...)pieczenia tortownicy.Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika i pieczemy ok. 25 minut.Studzimy.PONCZ:Mieszamy rozpuszczalną kawę z ciepłym mlekiem , lekko studzimy i nasączamy upieczony biszkopt.LIKIER:Będzie nam potrzebny do masy serowej.* śmietana 36% – 125 ml* czekolada deserowa – 2 kostki* kawa rozpuszczalna – 1 płaska łyżeczka* mleko skondensowane słodzone – 2 łyżki* masa krówkowa – 2 łyżki* alkohol ( whiskey
Ostra na SłodkoSerniki uwielbiam i często je piekę ....delikatna śmietankowa masa serowa połączona z wyraźnie śliwkowym spodem, polana czekoladową polewą tworzą pyszną całość. Polecam to ciasto na różne okazje także świąteczne. Składniki Blaszka 24/28 cm Ciasto śliwkowe: 30 dag śliwek w czekoladzie+kilka do dekoracji 10 dag masła 100 g brązowego cukru pudru 15 dag mąki tortowej 2 jajka 1/2 łyżeczki proszku(...)pieczenia Masa serowa: 1 kg mielonego półtłustego twarogu 6 jaj 3/4 szklanki cukru aromat cytrynowy lub śmietankowy 1 budyń śmietankowy 50 g masła 150 ml mleka 3,2% 2 łyżki śmietany 18% Dekoracja: polewa czekoladowa śliwki w czekoladzie Sposób przygotowania CIASTO ŚLIWKOWE : Śliwki w czekoladzie pokroić nożem na mniejsze kawałki,włożyć do rondla dodać masło oraz cukier, podgrzać, mieszać
Wanilia i Kardamon