czekoladowe ciasta - 9354 przepisów (strona:243/624)

Nie taki stary piernik z niego ... 196

ponieważ jest wilgotny i mocno czekoladowy. nawet jeśli troszkę sobie pofolgowaliśmy w święta to pamiętajmy, że świąteczne wypieki są bardzo wartościowe. Zawierają w sobie miód, bakalie, cytrusy, orzechy. Ten piernik będę powtarzać nawet w ciągu roku. Szybko się go robi i można go efektownie udekorować bakaliami. Koniecznie musi być z powidłami ze śliwek węgierskich. Aby jeszcze bardziej uszlachetnić tradycyjny, polski(...)ciasto. Pieczemy około 1 h w 170 stopniach C. Ciasto po upieczeniu studzimy, przekrawamy i smarujemy powidłami. Dekorujemy polewą. Polewa: w kąpieli wodnej rozpuszczamy połamaną czekoladę, ze śmietanką, masłem. Gotową polewą dekorujemy piernik. I póki jeszcze polewa nie zastygła dowolnie dekorujemy bakaliami. Piernik zachowuje świeżość przez cały tydzień.  piernik czekoladowy

Bon Appetit Małgorzaty
Ciasteczka migdałowo-czekoladowe 217

byłabym jednak sobą, gdybym przy okazji "pierniczkowania" nie upiekła jeszcze jakichś ciasteczek. Oto przepis na ciasteczka migdałowo-czekoladowe. Ciasteczka migdałowo-czekoladowe Składniki: 100-120g mąki pszennej + mąka do oprószenia migdałów i czekolady i do podsypywania ciasta 50g margaryny 40g cukru 1 żółtko 20g czekolady deserowej 10-15g migdałów 2 łyżki mleka 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie(...)piekarnika)  - po upieczeniu przechowywać w zamkniętym pojemniku Ciasteczka są kruche, mocno czekoladowe (zwłaszcza, jeśli posiekamy czekoladę na dość duże kawałki), do tego w każdym znajduje się dużo chrupiących kawałków migdałów. Z podanej ilości składników wychodzi 30-35 ciasteczek, w zależności od tego, jak cienko rozwałkujemy ciasto. Warto pamiętać, że należy robić to dość delikatnie, żeby wałkiem nie rozgnieść kawałków

Smakołyki Bereniki
Sufletowy sernik podwójnie czekoladowy (gluten free) 220

naczynie z masą serowo-czekoladową i pieczemy przez 15 minut w kąpieli wodnej. Po tym czasie obniżamy temperaturę do 160 st C i pieczemy kolejne 15 minut, po tym czasie całkowicie wyłączamy  temperaturę i pozostawiamy na kolejne 15 minut. Po tym czasie lekko uchylamy drzwiczki piekarnika i wyjmujemy wypiek. Studzimy całkowicie .  5. Gdy ciasto jest wystudzone wywracamy(...)cukier waniliowy i rozrobioną w łyżce wody żelatynę . Całość chwilę mieszamy. Czekolada stanie się błyszcząca i gęsta. Lekko studzimy.  7. Natychmiast polewamy nią ciasto uważając by nie  była zbyt gorąca . Posypujemy karmelem i czekoladowymi wiórkami

vaniliowoczekoladowa
Ciasto Ambasador 923

pół. Do jednej dodajemy brzoskwinie, do drugiej zaś czekoladowy krem i bakalie. Masę układamy pomiędzy herbatniki a wierzch polewamy czekoladową polewą. Z podanego przepisu wychodzi duża, podzielna blacha pyysznego ciasta, któremu nikt się nie oprze Piecząc je wydawało mi się, że ciasto będzie przesłodzone, ale myliłam się – wyszło idealne

Marta Gotuje
MENU WIELKANOCNE 212

kruchym czekoladowym spodzie sernik rewelacja sernik toskański z konfiturą morelową sernik na kruchym pełnoziarnistym spodzie sernik z makiem, kokosem i brzoskwiniami sernik zebra (czekoladowy) sernik z brzoskwiniami na kruchym, orkiszowym spodzie, z kruszonką śmietanowiec na kruchym cieście z malinami sernik na kruchym spodzie świąteczny sernik alzacki Baby świąteczne: babka gotowana na mące orkiszowej, bez cukru babka maślana waniliowo-czekoladowa wielkanocna

Smaczne Zdrowe
Świąteczny Makowiec Śnieżny 931

Jest z nim trochę zachodu, ale jest pyszny i wygląda wspaniale z tyloma ciekawymi warstwami. Znajdziemy w nim bakalie, orzechy, alkohol i polewę czekoladową. Smaki dobrze się ze sobą łączą i myślę, że będzie dobrym ciastem na rodzinne spotkanie. Bardzo polecam… (zmodyfikowany przepis z książki siostry Anastazji). Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Mała Cukierenka
Churros pomarańczowe 257

hiszpański słodki przysmak jest popularny również w Portugalii, Ameryce Łacińskiej, czy USA.. Churros podawane jest samodzielnie lub z dodatkiem sosu czekoladowego i wtedy nazywa się chocolate con churros.. To kolejny przepis na blogu, którego podstawą jest ciasto parzone (uwielbiam mini ptysie z czekoladą ), które smaży jest w głębokim tłuszczu jak „ gniazdka pomarańczowe „, a następnie posypuje cukrem(...)pudrem. Churros przygotowałam podobnie jak gniazdka z sokiem z pomarańczy zamiast wody, można wykorzystać również sok pomarańczowy z kartonika. Churros pomarańczowe podałam z sosem czekoladowym przygotowanym z czekolady, soku z pomarańczy i słodkiej śmietanki 30%. Składniki na ok. 60 sztuk: 250 ml soku z pomarańczy lub soku pomarańczowego z kartonu 50 g masła ok. 2 łyżki cukru brązowego w kostkach

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto brzoskwiniowa delicja 312

Zapraszam was na proste ciasto z galaretką i kremem z gorzkiej czekolady. Smakuje wybornie i nie jest za słodkie. Talerzyk Porcelana Bogucice z kolekcji Venezia. Składniki: Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki pszennej T500 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia  Galaretka: 2 galaretki brzoskwiniowe 800 ml wrzątku 1 puszka brzoskwiń Krem czekoladowy: 500 ml kremówki(...)galaretkę, rozłożyć po całej powierzchni brzoskwinie wciskając je do środka. Włożyć do lodówki by galaretka stężała. Gdy galaretka już stężeje w yjąć z lodówki czekoladową kremówkę zmiksować na sztywno i równomiernie rozsmarować na galaretce.  Ciasto przechowywać w lodówce. Przed podaniem posypać startą czekoladą lub oprószyć kakao

Ala piecze i gotuje
Kostka Pistacjowo Czekoladowa 138

palnika mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się. Odstawiamy do ostygnięcia. Następnie połową kremu przekładamy dwa blaty. Drugą połowę kremu wykładamy na wierzch ciasta. Posypujemy fantazyjnie pistacjami, orzechami laskowymi itp. Kroimy na około 16 kawałków. The post Kostka Pistacjowo Czekoladowa appeared first on Made

Made By Mom And Son
Ciasto czekoladowe z czereśniami 205

Lekko wilgotne i mocno czekoladowe ciacho w sam, raz gdy dopadnie nas ochota na coś słodkiego. Szybko się robi i szybko znika. składniki: 125 g masła 1,5 szklanki mąki, u mnie typ 500 Młyn Kopytowa 0,5 szklanki cukru 3 jajka 100 g czekolady 5 łyżek mleka 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia ok 250 g wydrylowanych(...)ciasta. Wyrównać wierzch łyżką zwilżoną we wodzie. Na wierzchu ułożyć resztę czereśni wciskając lekko w masę. Formę wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 35-40 minut do suchego patyczka. Po upieczeniu zostawić ok 15 minut w formie następnie wyjąć z formeki i pozostawić na kratce do wystudzenia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową

Monia miesza i gotuje
Ciasto "Kubuś" 192

hansi-theme-font:minor-latin;} Ciasto "Kubuś" Składniki: Na biszkopt: 3 jajka 1/3 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej ½ szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa Kubusiowa: 900 ml soku Kubuś( dowolny smak) 2 budynie waniliowe/śmietankowe Masa śmietanowa 250 ml śmietanki 30-36% 1 galaretka pomarańczowa Dodatkowo 2 opakowania herbatników Polewa czekoladowa(domowa/kupna) Sposób wykonania: Biszkopt(...)kubusiową. ( Uwaga! Jeżeli masa wyjdzie zbyt rzadka można ją wstawić na około 5-10min do lodówki i dopiero po tym czasie wyłożyć na ciasto ) Pod koniec na śmietanie układamy herbatniki i wszystko zalewamy polewą czekoladową. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. przepis modyfikowany na podstawie różnych stron

Smaki Natalii
Ciasto barrrdzo czekoladowe 189

Jeden z ulubionych wypieków mojego męża. Pyszne, bogate, ciężkie i bardzo, bardzo czekoladowe. Nie oszukane czekoladowe, na kakale, na prawdziwnej, pyszniutkiej, obrzydliwie słodkiej czekoladce, z dodatkiem gorzkiej, żeby zdusić wyrzuty sumienia (i żeby nie mdliło od słodyczy). Z grubą warstwą polewy na wierzchu... Mmmm..... Słodka rozpusta.  A tak na serio, to polecam szczerze, ciacho łatwe, szybkie i zaskakujące(...)proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, połączyć z czekoladową masą. Przełożyć do tortownicy o  średnicy 26 cm i piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. POLEWA: Czekolady umieścić w rondelku, połączyć ze śmietanką, rozpuścić na gładką, aksamitną masę. Przestudzić. Ciasto po upieczeniu głęboko nakłuć w kilku - kilkunastu miejscach patyczkiem do szaszłyków, polać przestudzoną polewą

Cakes By Kejt
Ciasteczka orzechowe z czekoladą 138

pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia DELECTA 150g masła orzechowego 3 łyżki cukru 1 jajko 150g gęstej śmietany 1 opakowanie posypki KAMYCZKI CZEKOLADOWE DELECTA Ucieramy masło orzechowe z cukrem. Dodajemy pozostałe składniki i łączymy za pomocą miksera. Ciasto powinno być miękkie i dające się łatwo formować. W razie potrzeby można dosypać trochę mąki. Z ciasta lepimy kulki wielkości orzecha włoskiego

Wrzosowa Polana
Czekoladowa bita śmietana (krem paryski) 601

Lepiej użyć go od razu a potem wstawić do lodówki gotowe ciasto, żeby stężało. Tak przygotowany krem możemy użyć do posmarowaniu biszkopta czy innego ciasta albo do zrobienia tortu naleśnikowego (przepis w następnej odsłonie). Czekoladowa bita śmietana (krem paryski

Pyza i Surówka