czekoladowe ciasta - 9354 przepisów (strona:242/624)

Muffiny w kropki :) 176

samo robimy w przypadku składników mokrych. Następnie składniki mokre dodajemy do suchych i dokładnie mieszamy. Do papilotek umieszczonych w formie do pieczenia muffinów nakładamy ciasto do 3/4 wysokości foremek. Na wierzch nakładamy kilka kropelek czekoladowych. Muffiny pieczemy w 200C przez około 20 minut. Studzimy na kratce. insertCookd("7c9e6899bc674da2418f73d9ce3e163d

Emcia Pichci
Kruche kwiatki waniliowe jogurtowe i czekoladowe 258

napełniać dowolnym nadzieniem. U mnie połowa została napełniona jogurtową pianką i truskawkami, a druga połowa marmoladą brzoskwiniową i kremem czekoladowo-orzechowo-jogurtowym. Kruche kwiatuszki wyglądają bardzo dekoracyjnie, ale przede wszystkim są smaczne. Przepis na około 48 sztuk. Składniki na ciasto na 48 kruchych kwiatków: 300 g maki pszennej 150 g masła 70 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (można(...)kremu czekoladowego typu nutella 1 duża łyżka schłodzonego masła orzechowego (można zastąpić nutellą) 1 duża łyżka jogurtu naturalnego gęstego (np. typ grecki) garść dowolnych orzechów pokrojonych drobno Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i posiekać z masłem. Jajka ubić lub utrzeć dodając ekstrakt waniliowy i stopniowo dosypując cukier puder. Całość wlać do mąki i w misce zagnieść ciasto. Gotowe ciasto

Trzeci talerz
Ciasto z ptasim mleczkiem (kokosowe) 260

internecie. Zrobiłam jego własną wersję - z kokosową nutą.   W skrócie jest to: kakaowy biszkopt, krem budyniowy, ptasie mleczko, galaretka i polewa czekoladowa. Co prawda - zajmuje ono troszkę czasu, ale efekt wszystko nam wynagrodzi. Ciasto nie tylko ładnie wygląda, lecz ogólnie jest pyszne! (Robiłam w blasze o wymiarach około 15x25 cm.) Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki

Di gotuje
Ciasto czekoladowe z kaszy gryczanej - bez mąki i cukru (Zdrowe słodycze #1) 3423

już zapowiadałam na facebooku, zapraszam na pierwszy przepis z serii Zdrowe słodycze - zaskakująco pyszne ciasto na bazie gotowanej kaszy gryczanej, bez dodatku mąki i cukru. Wilgotne, czekoladowe, w sam raz słodkie. Choć ciężko sobie wyobrazić ten smak to zapewniam, że warto wypróbować. Jeśli kasza zostanie dobrze zblendowana to będzie praktycznie niewyczuwalna w cieście - aż ciężko będzie uwierzyć, że nie jest

Kto ugości moich gości?
Babka migdałowa z czekoladową wiórą :) 163

okazje :) Polecam bo jest pyszna :) Składniki: 250g margaryny 1 ½ szklanki cukru 6 jajek 1 ½ szklanki mąki Szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250g drobno mielonych migdałów 100g wiórek czekoladowych 2 łyżki soku pomarańczowego, likieru lub nalewki* :) Dodatkowo: 2 łyżki cukru pudru do posypania Margarynę ucieramy z cukrem na gładką masę, następnie dodajemy po jednym jajku, po czym dodajemy(...)szerokich x 6 cm wysokich. Wyszły idealne. Babki pieczemy w temperaturze 180°C około 45 minut. Po czym zostawiamy na 10 minut w wyłączonym piekarniku. Wyciągamy do ostudzenia. Zimne ciasto posypujemy cukrem pudrem. Oczywiście jeśli damy wszystko do jednej foremki, czas pieczenia wydłuży nam się do godziny. * ja dodałam nalewki miodowo- cytrynowej R E K L A M A google

Smakowy Raj
Czy nieudane ciasto może być dobre? – Fale Dunaju 230

wyglądało. Pomyślałam, że jak się schłodzi w lodówce to ten efekt zniknie. Ale nie zniknął. Na ostatnią chwilę ściągałam masę z ciasta i zastąpiłam ją bitą śmietaną, na której z kolei nie chciała się zbytnio trzymać polewa czekoladowa, która dla bitej śmietany okazała się zbyt ciężka. Stąd efekt taki jak na zdjęciach Koniec końców ciasto gościom smakowało, zresztą mi również

Relaxtime
Tort Sachera 192

pieczenia, dodać do masy i ponownie delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do tortownicy. Piec w temperaturze 175 stopni około 60 minut. Ciasto przecinamy na pół tak, aby powstały dwa krążki i nasączamy rumem i przekładamy konfiturą. Polewa czekoladowa 180 g śmietany 30% 180 g czekolady gorzkiej 1 i 1/2 łyżeczki żelatyny  50 g masła zamrożonego Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie

Biały fartuszek
Placki z serem ricotta bez jajek 200

mleka cukier według własnego smaku 1 łyżka cukru waniliowego 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia olej do smażenia posypka czekoladowa Wszystkie składniki umieścić w miseczce i zmiksować na gładko. Na patelni rozgrzać olej i nakładać ciasto na patelnię łyżką. Smażyć z dwóch stron na rumiany kolor. Podawać posypane cukrem pudrem lub posypką czekoladową. placki z serem ricotta

O kuchni z uczuciem
Świąteczne Warsztaty z E.Wedel 142

Piątek przed Mikołajkami spędziłam bardzo czekoladowo. Miałam okazję uczestniczyć w warsztatach E.Wedel, które prowadził Maestro Czekolady Janusz Profus .  Zostały przetopione kilogramy czekolady, a

Niezły Młynek
Czekoladowy pudding ryżowy 194

Kochani dzisiaj pudding czekoladowy z ryżem, na pewno każdy jadł ryż ze śmietana i cynamonem na deser, kiedyś to był rarytas jednak często sięgamy po niego

Niezły Młynek
Kostka malinowo - serowa DZIEŃ BABCI I DZIADKA 357

Pyszne ciasto , trochę podobne do sernika na zimno. Można zamiast malin użyć jagód czy innych ulubionych owoców. Do masy serowej można dać pół na pół serek mascarpone. Warto trochę pokombinować by smakowało całej rodzinie. Składniki : * 3 tabliczki białej czekolady * szklanka płatków kukurydzianych * kilogram gotowego sera do serników * 2 śmietany kremówki  * szklanka cukru pudru * pół kilograma malin * 2 galaretki malinowe(...)rozpuścić w jednej szklance wody. Zimne kremówki ubić z cukrem pudrem. Serek zmiksować z rozpuszczoną galaretką, dodać maliny i kremówkę. Zmiksować i wylać masę na czekoladowy spód. Wstawić do lodówki na 2 godziny. Gotowe ciasto kroić w kostkę. Można ozdobić według własnego pomysłu

Magiczne Życie Marty
Ciasto z dżemem truskawkowym i galaretką 208

zdrowiej! :) Ciasto delikatnie słodkie, z wyraźnym akcentem truskawkowym, proste, a przy tym apetycznie się prezentujące :) Oczywiście, zachęcam do wypieku! Spód: * mąka pszenna- 1 szklanka * masło- 100 g * jajka- duże 2 szt. * cukier trzcinowy- 1/3 szklanki * dżem truskawkowy- 1/3 szklanki * proszek do pieczenia- 1 łyżeczka Dodatkowo: * galaretka truskawkowa- 2 opakowania * gorąca woda- 800 ml * truskawki- do ozdoby * mini rurki czekoladowe(...)wodzie, ostudzić i wstawić do lodówki do lekkiego stężenia (galaretka powinna mieć konsystencję stałą, ale nie ściętą zbyt mocno). Galaretkę rozdrobnić i przełożyć na ciasto. Wstawić do lodówki, do całkowitego stężenia galaretki. Ozdobić truskawkami oraz czekoladowymi rurkami. Smacznego! :) Wpis zawiera lokowanie produktu: * mini rurki czekoladowe-  Słodki Świat

Kraina Miodem Płynąca
Sernik bardzo czekoladowy 256

mąki i z cukrem. Fuj fuj fuj (a takie smaczne!). I… jest! Sernik czekoladowy, na czekoladowo-orzechowym spodzie :D Rozpływa się w ustach i jest pyszny! W całości z niskim ig, do tego niskowęglowodanowy :D Jeden kawałeczek i jest się pełnym (chociaż pewnie pochłonęłabym ¼ ciasta na raz, taki jest smaczny :D) Przepis, którym się inspirowałam, znalazłam tutaj klik . Wymagał paru(...)spodzie ciasta :) Do mąki orzechowej dodajemy erytrol, płynny olej kokosowy i kakao, i wszystko mieszamy na jednolitą masę. Połączoną masę wykładamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia i rozpłaszczamy równomiernie po całej formie. Wkładamy do piekarnika nagrzanego wcześniej do 175ºC i pieczemy przez 10 minut. Teraz pora na masę twarogową. Jeśli dokładamy kawy do twarogu (czyli robimy sernik czekoladowo-kawowy

Jak gotować i nie zwariować
Cudaczek serowo wisniowy z kremem 2945

maślany krem z  dodatkiem likieru waniliowego, warstwa serowa i wiśniowa, całość zwieńczona jasnym biszkoptem oraz polewą czekoladową. Efekt wielu kombinacji, smaki idealnie się uzupełniają nie może go zabraknąć na wielu uroczystościach, na długi czas potrafi zaspokoić ochotę na słodkości. Blacha 25/30 –ciasto jest dość wysokie, można zrobić w większej blaszce. Składniki: Biszkopt ciemny: 6 jaj 15 dag cukru(...)lekkiego stężenia. Poncz: Składniki ponczu mieszamy ze sobą. Złożenie ciasta: Na dnie blachy układamy ciemny biszkopt, skrapiamy połową ponczu z likierem, smarujemy cienką warstwą dżemu wiśniowego, oraz połową kremu budyniowego. Dajemy warstwę serową oraz resztę kremu budyniowego, tężejącą warstwę wiśniową i przykrywamy jasnym biszkoptem, skrapiamy reszta ponczu, dekorujemy polewa czekoladowa oraz posypką z białej czekolady. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Scarcelle z Apulii, wielkanocne ciasteczka 224

dowolnie dekorować, ważne, aby bylo kolorowo i wiosennie. Piecze się je z reguły z ciasta kruchego, z dodatkiem oliwy z oliwek i mleka, lub z ciasta drożdżowego, które można dowolnie wzbogacać: owocami kandyzowanymi, groszkiem czekoladowym, czy orzechami. Nie byłabym sobą, gdybym czegoś nie zmieniła w oryginalnym przepisie. Miałam do wykorzystania paczuszkę mączki migdałowej, zatem moje scarcelle miały lekko migdałowy posmak(...)wanilinowy ( Delecta) 1 łyżeczka proszku do pieczenia (Delecta) 80 g kandyzowanej skórki pomarańczowej do dekoracji: kolorowa posypka rozmącone białko 3 jajka ugotowane na pół twardo Wszystkie składniki szybko zagniatamy. Ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 1h. Małe porcje ciasta wałkujemy na placek o grubości ok. 3-4 mm i wykrawamy ciastka. Jeśli ciastko chcemy ozdobić jajkiem, pamiętajmy

Mia Cucina Sofieta