czekoladowe ciasta - 9354 przepisów (strona:245/624)

Ptasie mleczko 112

Ciasto na zimno, składające się z warstwy waniliowej, czekoladowej oraz galaretki. W smaku przypomina ptasie mleczko. 4 jajka 250 g masła roślinnego 1,5 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego (15 g) 0,5 litra mleka 3 łyżki żelatyny 2 czubate łyżeczki kakao galaretka owocowa truskawki, brzoskwinie lub maliny na wierzch Mleko wymieszać z żelatyną. Podgrzewać na małym ogniu(...)kakao. Do naczynia wylać najpierw warstwę jasną, później ciemną. Wstawić do lodówki. Przygotować galaretkę zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odstawić do momentu aż zacznie lekko tężeć. Na wierzchu ciasta ułożyć pokrojone owoce. Zalać galaretką i wstawić do lodówki

Bullio
Tarta z czekoladowym ganache i malinami 143

kwaskowatymi malinami rozpływa się w ustach. Serdecznie polecam! Składniki: (na tortownice o średnicy 26 cm) Ciasto kruche: 150 g zimnego masła 250 g mąki pszennej  2 łyżki kakao 70 g cukru pudru 1 żółtko 1 łyżeczka proszku do pieczenia Czekoladowe ganache: 300 ml śmietany kremówki 30% 100 g gorzkiej czekolady 100 g mlecznej czekolady 1 łyżka masła(...)minut do zarumienienia. Po tym czasie wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostudzenia na kratce. 2. Czekoladowe ganache: Śmietanę wraz z masłem podgrzać w garnuszku, dodać posiekaną czekoladę. Mieszać do jej rozpuszczenia. Przestudzić. 3. Jeszcze ciepłe ganache wylać na spód kruchego ciasta. Tartę schłodzić 2 godziny w lodówce. Kiedy czekolada się zetnie, udekorować ciasto malinami i oprószyć cukrem pudrem

Nastoletnie Wypiekanie
Tort z patelni 137

Najprostszy tort jaki kiedykolwiek zrobiłam... Ciasto na odrobinie sody (bez proszku do pieczenia), krem twarogowy, powidła i polewa czekoladowa. Zapraszam wszystkich tych, co nie lubią tradycyjnych przesłodzonych tortów z bitą śmietaną na smaczny deser. Składniki na ciasto: karmel: 3 łyżki cukru, 2 łyżki wody, jabłuszko starte na tarce 3 jajka szklanka mąki pół szklanki cukru 1/3 łyżeczki sody łyżeczka octu

w kuchni i w ogrodzie
Czekoladowa tarta z kremem kokosowym 372

kokosowy: 200-250g wiórek kokosowych 500ml kremówki 2 łyżki masła lub margaryny Pół szklanki cukru pudru Dodatkowo: Polewa czekoladowa (u mnie deserowa) Przygotowanie: Do miski dodać mąkę, żółtka, śmietanę, margarynę, sól, proszek do pieczenia, cukier i kakao.   Zagnieść ciasto na jednolitą masę. Włożyć je do lodówki na min. 1 godzinę. Formę od tarty wysmarować margaryną oraz posypać bułką

Fabryka pomysłów
agrestowy ucieraniec... 150

tortowa 2 szklanki, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, agrest 3/4 kg, polewa czekoladowa - w opisie, kruszonka - w opisie jajka, miękka palma, cukry ubić mikserem z 5 minut - masa będzie "zważona" ale to ma tak być wsypać mąkę z proszkiem i utrzeć na dość gęste ciasto tortownica 20cm i foremka 15x15 wyłożyć papierem do pieczenia - rozdzielić ciasto, dać agrest KRUSZONKA(...)mniejsza foremka jest już upieczona, jeśli patyczek suchy to wyjąć z piekarnika i dalej piec tortownicę POLEWA: polewę czekoladową wyjąć z torebki do miski, dać 1 łyżkę śmietany 18% i nad gotującą się wodą wszystko wymieszać i polać ciasta ciasto jest po prostu tylko smaczne............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Imbirowe Bronies z czekoladowym lukrem 185

ciasto świetnie nadaje się na święta, jest bardzo czekoladowe. Imbir nadaje mu charakteru a zastąpienie mąki migdałami, jeszcze bardziej wzbogaca jego smak. Składniki: 150 g migdałów 400 g gorzkiej czekolady 25 g kakao 250 g drobnego cukru trzcinowego 250 g masła 1 łyżka mielonego imbiru 6 jajek lukier: 100 g masła 50 g gorzkiej czekolady 50 g kakao(...)wszystkie składniki się rozpuszczą i połączą ściągnąć garnek z ognia, wmieszać imbir i zmielone migdały a następnie po 1 żółtku. Białka ubić na sztywną pianę. metalową łyżką wmieszać do ciasta delikatnie trochę piany żeby rozrzedzić ciasto, a następnie delikatnie wmieszać resztę piany. Ciasto ostrożnie przełożyć do formy. Piec w temperaturze 180 o C przez 30 - 35 minut, aż wierzch ciasta

Mama Gotuje
Blok czekoladowy z pini i daktykami 254

Wyśmienity pomysł na słodki prezent dla świątecznych gości to blok czekoladowy z pysznymi, chrupiącymi dodatkami. Rarytas prosty i szybki w wykonaniu, a co najistotniejsze zaskakujący swoim

Gotowanie-uk
Karpatka czekoladowa z kremem waniliowym 267

Czekoladowa karpatka – równie pyszna jak tradycyjna! Składniki Składniki na ciasto Mąka tortowa 200g Woda 1 szklanka Masło pół kostki (125g) Jajko 5 średnich jajek Proszek do pieczenia 1 łyżeczka Kakao 2 pełne łyżki Składniki na krem Mąka tortowa 4 łyżki z górką Mąka ziemniaczana 4 łyżki z górką Jajko 4 średnie jajka Mleko 750ml […] The post Karpatka czekoladowa

Kulinarne Przeboje
Czekoladowe fondant po polsku 151

wysmarowania tortownicy  50 g gorzkiej czekolady 175 g cukru  szczypta soli  1 jajko (od szczęśliwej kurki) 175 g mąki  1 łyżeczka proszku do pieczenia  ciasto druga warstwa:  200 g gorzkiej czekolady  200 g masła  50 g mąki 4 jajka  200 g cukru  masa: 350 g serka mascarpone(...)masłem w gorącej kąpieli wodnej. Lekko przestudź i wymieszć z mąką. Jajka utrzeć z cukrem i połączyć z masą czekoladową. Przelać masę do tortownicy na wierzch pierwszej warstwy . Piekarnik rozgrzać do 175 stopni i piec ok. 25 minut. Gotowe ciasto wyjąć z tortownicy i odstawić na 2 godziny do ostygnięcia. Bardzo zimną śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem, następnie

pieprzny smaczek
Muffinki z gorzką czekoladą 155

Cudowne smaki dzieciństwa , ciasto zrobione na bazie gorzkiej czekolady o zawartości kakao 60%, smaku dopełnia równie mega czekoladowy krem, czy może być coś lepszego na deser? Wątpię! Deska dębowa to pracownia  Spod Hebelka Składniki: Na około 12 sztuk: 1 szklanka mąki tortowej-używam zawsze  Młynomag 4 duże jajka 100 g masła 150 g gorzkiej czekolady 60% kakao(...)masę z czekoladą, miksując na wolnych obrotach dodawać partiami przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę tortową. Ciasto wyłożyć na papierowych papilotek na muf finki do ¾ objętości. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 170*c i piec około 20 minut lub do suchego patyczka. Krem czekoladowy przełożyć do szprycy cukierniczej, udekorować muffinki, posypać tartą czekoladą. Można też polać sosem czekoladowym. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Brownie i gruszki w miodowo-migdałowym kremie 153

słodkim wypieku, ale głęboko wierzę, że to nie jej ostatnia rola i będzie dalej rozwijać swoją karierę w kuchni. Na dodatek jest niemalże niewyczuwalna w cieście i razem z bananami tworzy kremowy, aksamitny, czekoladowy spód bogaty w wiele wartości odżywczych. A wszystko dopełnia przepyszny krem jaglany z masłem migdałowym i gruszkami w miodzie. No nic tylko zajadać. Składniki: fasolowe brownie(...)soli i chwilę ubijamy za pomocą miksera ręcznego. Cały czas mieszając, stopniowo dodajemy gęstą masę z fasoli i bananów. Dalej dodajemy pozostałe składniki: cukier trzcinowy, kakao, kawa. Tak przygotowane ciasto przelewamy do tortownicy o średnicy ok. 23 cm, wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia i lekko natłuszczonej.  Pieczemy przez ok. 20-30 minut. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach piernika, a następnie

Kuchnia Ellie
ciasto "monte" 142

Ciasto zrobione na wzór popularnego deseru mleczno-czekoladowego. Tak samo jak on lekkie, puszyste i delikatne. Jest bardzo proste do zrobienia, składa się z biszkopta, mlecznego kremu z białą czekoladą i czekoladowej pianki. Wykończone orzechami. Wcale nie jest przesłodzone więc bez problemu można wciągnąć większy kawałek. Zresztą jest tak smaczne, że ręka sama sięga po dokładkę.  *blaszka(...)łyżki zimnej wody na krem mleczny: 500 ml mleka 100 g mąki pszennej 100 g cukru 100 g białej czekolady  200 g masła szczypta soli na krem czekoladowy: 330 ml śmietanki kremówki 200 g czekolady deserowej 100 g posiekanych orzechów (włoskich i laskowych) Przygotować biszkopt: białka ubić na sztywno. Następnie nadal ubijając wsypywać powoli cukier a później dodawać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Mangolada - sernik na zimno 358

wiaderka) 100 ml śmietany 30% (+ połowa ubitej śmietany z żelatyną ) masa czekoladowa ciemna: (wypełnieni do formy 24 cm) 100 g czekolady deserowej 100 ml śmietany 30% 650 g sera białego z wiaderka (+ polowa ubitej śmietany z żelatyną) wierzch: 200 g czekolady deserowej 100 ml mleka Przygotowanie: ciasto: Białka ubijamy na sztywno dodając cukier, a następnie żółtka i olej. Do masy(...)mąki, mieszamy łyżką. Ciasto przelewamy do formy 17 cm i pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach.Studzimy. masa mango: Mango miksujemy na puree, dodajemy cukier, a następnie zalewamy galaretką rozpuszczoną w wodzie. Tężejącą masę przelewamy do formy 17 cm , wyłożonej folia spożywczą (ułatwi wyjęcie z formy zastygłej masy) i odstawiamy do lodówki do zastygnięcia. masa czekoladowa jasna: Czekoladę z chrupkami

Bon appetit mon amie
Wspólne pieczenie i muffiny z gruszkami 216

Kiedy padło hasło ciasto z gruszkami , w głowie zakiełkowało mi od razu milion różnych pomysłów. Ciasto z całymi gruszkami, tym razem w wersji czekoladowej, babka karmelowa z soczystymi kawałkami owoców, tarta na chrupiącym, kruchym spodzie z jedwabistym kremem. Bo gruszki, moi drodzy, to niewyczerpane możliwości. Można je podawać na mnóstwo sposobów sprawiając, że nigdy się nie znudzą. Tak, tak, gruszki(...)rozbrajanie dyni, póki więc nie przerobiłam wszystkiego na mus, istniała możliwość innego wykorzystania. Tu bowiem dynię ściera się na tarce o drobnych oczkach, odciska, i taką dodaje do ciasta. W tym miejscu pragnę Was przestrzec - uważajcie! Ja sobie, razem z dynią, starłam kawałek kciuka. Nie jest to najprzyjemniejsze doświadczenie, nie chcecie go przechodzić. Uwierzcie mi na słowo. (Swoją drogą, kilka

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto Mleczna Kanapka 453

ciasto, które nie wszystkim będzie smakowało ;) Jest bardzo słodkie, z masą z mleka w proszku i czekoladową polewą. To taka słodkość to mocnej, czarnej kawy. Dzieciom jednak zasmakuje na pewno :) Elegancko wygląda na stole, świetnie się je kroi. Polecam.     Składniki na biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku(...)proszku i nadal ucierać, do gładkości. Wystudzony biszkopt przekroić na dwie części, przełożyć kremem.   Polewa czekoladowa: 100 g mlecznej lub gorzkiej czekolady 70 g masła   Masło i czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, lekko przestudzić. Gotową polewą polać wierzch ciasta. Przechowywać w lodówce, wyjąć około 2 godziny przed planowanym podaniem. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy